Ontdek het prachtige Australië tijdens onze 20 daagse Nederlandstalige unieke beleefreis in Australië met vertrek 18 Oktober 2018. Deze rondreis is gegarandeerd en laat u kennis maken met de hoogtepunten van dit prachtige continent. Ook hebt u tijd vrij om individueel of in groep enkele leuke activiteiten te beleven in Sydney zoals climb the bridge, een fietstocht,… Met beleefvakantie.be bieden wij beleefreizen met dagelijkse vertrekmogelijkheden aan richting Australië, steeds met net dat tikkeltje meer. Contacteer ons vrijblijvend er voor een unieke reis op maat naar Australië.

PRIJS PER PERSOON OP BASIS VAN DUBBEL 6.749 €

 

Ontdek het prachtige Australië tijdens onze 20 daagse Nederlandstalige unieke beleefreis in Australië met vertrek 18 Oktober 2018. Deze rondreis is gegarandeerd en laat u kennis maken met de hoogtepunten van dit prachtige continent. Ook hebt u tijd vrij om individueel of in groep enkele leuke activiteiten te beleven in Sydney zoals climb the bridge, een fietstocht,… Met beleefvakantie.be bieden wij beleefreizen met dagelijkse vertrekmogelijkheden aan richting Australië, steeds met net dat tikkeltje meer. Contacteer ons vrijblijvend er voor een unieke reis op maat naar Australië.

PRIJS PER PERSOON OP BASIS VAN DUBBEL 6.749 €

 

Dag 1 - Brussel - Sydney (vlucht)

Internationale vlucht vanuit Brussel via Hongkong naar Sydney.

Dag 2 - Aankomst Sydney

We komen ’s avonds aan in Sydney. Na de douaneformaliteiten en kennismaking met de gids, heeft u een transfer naar het hotel.
Hotel Veriu Central

Dag 3 - Sydney

Na het ontbijt gaan we deze prachtige havenstad verkennen. We dompelen ons onder in de geschiedenis en rijden door het historische deel van de Rocks en Circular Quay. We bewonderen het gekende operagebouw met zicht op de Harbour Bridge. Verder gaan we langs Chinatown, Darling Harbour, Kings Cross via Watson Bay en stoppen aan “The Gap”, waar we een prachtig zicht op de oceaan krijgen, alvorens we aankomen op Bondi-strand. We keren terug naar de stad en passeren de exclusieve wijken van Double Bay en Rose Bay. Tijdens een lunch cruise ontdekken we Sydney vanop het water. We eindigen de dag met een bezoek aan Sydney Opera House. ’s Avonds gaan we dineren in het Tower Restaurant. Een culinaire ervaring met een prachtig zicht op Sydney.

Dag 4 - Blue Mountains

Na het ontbijt rijden we naar het werelderfgoed gebied van de Blue Mountains. Dit nationaal park dankt zijn naam aan de miljoenen eucalyptusbomen die er groeien en er bij warm en zonnig weer, een blauwe gloed afgeven. Het park is een prachtig woudgebied met rotsformaties en vele wilde diersoorten. We genieten van de prachtige vergezichten, watervallen, valleien en kloven, en de wereldbekende rotsformaties “The three Sisters”. We bezoeken ook de gezellige dorpjes Leura en Katoomba, met hun vele boetiekjes, kunstgalerijen en cafeetjes. In The Lookout 1128 restaurant krijgen we een heerlijk tweegangen lunch met een glaasje wijn, bier of frisdrank en een prachtig uitzicht. Op de terugweg naar Sydney stoppen we aan het Featherdale Wildlife Park. Je kan op de foto met een koala of je kan een kangoeroe voederen. Een unieke kans om dichtbij deze typische Australische dieren te komen.

Dag 5 - Sydney

Vrije dag om nog te genieten van de stad. Optioneel: beklimming Harbour Bridge, fietstocht.

Dag 6 - Sydney - Ayers Rock (vlucht)

Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht van Sydney naar Ayers Rock. De grote rode monoliet is een heilige plek voor de Aboriginals. Zij hebben hem eeuwen geleden Uluru genoemd, de Engelsen veranderden de naam in Ayers Rock, enkele jaren geleden is de naam terug gewijzigd naar Uluru. Dit is dus de officiële en Aboriginal-waardige naam van deze magische rots. In de namiddag gaan we naar het westelijke deel van het Uluru-Kata Tjuta Nationaal Park. We wandelen naar de Walpa kloof en aanschouwen de pracht van Kata Tjuta (die de Engelsen The Olga’s genoemd hebben). Deze rotsformaties zijn misschien wel nog mooier dan Uluru. We leren bij over de fauna en de flora van dit uniek gebied. We keren op tijd terug voor de zonsondergang bij Uluru, vergezeld van een hapje en een drankje. Het is ongelooflijk hoe de rots constant verandert van kleur, naarmate het zonlicht verdwijnt.
Hotel Outback Pioneer Hotel

Dag 7 - Ayers Rock - Kings Canyon

We staan vroeg op om de zonsopgang te zien aan de rots. Opnieuw zien we de rots veranderen van kleur, naarmate het zonlicht nu feller wordt. We maken een wandeling rond de monoliet en zien oude Aboriginal rotschilderingen en horen oude Aboriginal-verhalen. We bezoeken het cultureel centrum om meer te weten te komen over deze cultuur. Na het ontbijt vertrekken we naar Kings Canyon, in het ruige Watarrka Nationaal Park. We zien met onze eigen ogen, waarom ze dit gebied “The Red Centre” noemen. Het Watarrka Nationaal Park is al sedert 20.000 jaar de thuis van het Luritja volk. Kings Canyon situeert zich in het Westelijk deel van de George Gill Ranges, en is een combinatie van verweerde rotsen en waterbassins. We maken (vrijblijvend) een iets pittigere wandeling, de Kings Canyon Rim Walk. Na de inspanning worden we beloond met een spectaculair uitzicht over de ravijn en rode rotsformaties. We wandelen verder langs de rotsformaties van de “Lost City” en de weelderige vallei  “Garden of Eden”. Een alternatieve makkelijkere wandeling is ook mogelijk.
Hotel Kings Canyon Resort

Dag 8 - Kings Canyon - Alice Springs

Na het ontbijt maken we een mooie bushwandeling , de Kings Creek Walk. Het is een makkelijke wandeling voor alle leeftijden met een normale conditie. We rijden verder door het prachtige aparte landschap, via Mount Ebenezer, waar we aan het Mount Ebenezer Roadhouse stoppen. In The Aboriginal Art Gallery bewonderen we de lokale kunst. Dan verder naar Alice Springs, vroeger een piepklein outback-stadje, ondertussen is dit een heuse stad geworden met winkelcentrum en hotels.

Dag 9 - Alice Springs

Vandaag bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden van Alice Springs. Eerst gaan we naar de Telegraph Station, gebouwd in 1871 en één van de best bewaarde telegraafstations. Het werd gedurende 60 jaar gebruikt en diende nadien als school voor de Aboriginal kinderen.
Nadien gaan we naar de Royal Flying Doctors Service. Wie kent de bekende Australische reeks uit de jaren 80 niet meer ? Hier zien we hoe het leven van de dokters echt in zijn werk gaat. We gaan verder naar “School of the Air” waar we zien hoe er les gegeven wordt vanop afstand, omdat vele kinderen te ver wonen om naar een normale school te gaan. In Alice Springs Desert Park krijgen we een culturele tour en leren we alles over de Aboriginals.

Dag 10 - Alice Springs - Ayers Rock

Na het ontbijt vertrekken we terug naar Ayers Rock. Onderweg stoppen we aan een kameel boerderij. We rijden verder langs het rode zand en de intrigerende Mount Conner met een vlakke top. Vrije tijd bij aankomst in Ayers Rock (veel gratis activiteiten mogelijk in Uluru, altijd onder voorbehoud). Daarna schuiven we aan voor een echte outback ervaring, een self-cook barbecue, méér Australisch dan dit kan niet. Lekkere eerlijke keuken zonder al te veel poeha.
Hotel Outback Pioneer Hotel

Dag 11 - Ayers Rock - Brisbane (vlucht)

Vrije tijd tot transfer naar de luchthaven van Ayers Rock voor de binnenlandse vlucht naar Brisbane via Sydney. s’ Avonds aankomst in Brisbane en transfer naar het hotel.
Hotel Mercure Brisbane Ontbijt

Dag 12 - Brisbane - Fraser Island

Na het ontbijt vertrekken we richting noorden. Vanuit Hervey Bay nemen we de ferry naar Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Sinds 1992 staat het eiland op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het landschap verandert om de paar honderd meter en varieert van typisch Australisch struikgewas en moerassen met riet, die omringd worden door 60m hoge satijnbomen, tot weelderig regenwoud met zo’n dichte begroeiing dat het zonlicht de bodem nooit bereikt. Er zijn een veertigtal zoetwatermeren van troebel water tot hemelsblauw met verblindend wit strand.
Hotel Kingfisher Bay Resort

Dag 13 - Fraser Island

Vandaag verkennen we van het eiland. Vergeet je zwemgerief niet want we gaan zwemmen in het kristalhelder water van Lake McKenzie. Van het Centraal Station wandelen langs de banken van Wanggoolba Creek door het regenwoud. We gaan van satijnbomen in Pine Valley naar de Seventy-Five Mile strand. Een frisse duik in Eli Creek en bezoek aan het Maheno wrak.
Hotel Kingfisher Bay Resort
Ontbijt & Lunch

Dag 14 - Fraser Island - Heron Island

Na het ontbijt, verhuizen we van het ene eiland naar het andere, richting Great Barrier Reef. We gaan naar Heron Island, het bekendste koraaleiland in het zuiden. Volgens duikliefhebbers een absolute toplocatie. Toegankelijker kan haast niet: waar het strand eindigt, begint het koraalrif.
Hotel Heron Island
Ontbijt

Dag 15 - Heron Island

Vrije dag om te genieten van dit idyllisch eiland. Gratis activiteiten: begeleide wandeling op het eiland (1,5u), rifwandeling (1,5), vogelobservatie, sterrenkijken, wandeling naar schildpadden.
Hotel Heron Island
Ontbijt

Dag 16 - Heron Island - Sunshine Coast

We rijden naar Noosa, een chique badplaats in de Sunshine Coast, die ook het ‘Cannes van Australië’ wordt genoemd. Het aan het rustige water van Laguna Bay gelegen Noosa zou model kunnen staan voor de ‘Australische Droom’.
Hotel Novotel Twin Waters
Ontbijt

Dag 17 - Sunshine Coast

Ontdekking van deze natuurlijke kustlijn. Bezoek aan het aquarium, één van de attracties van Queensland, Underwater World Sea Life Mooloolaba, waar je meer dan 50 verschillende soorten vissen, roggen, haaien en zeeschildpadden kan bewonderen.
Hotel Novotel Twin Waters
Ontbijt

Dag 18 - Sunshine Coast

Vrije dag om te relaxen en te genieten van de laatste dag vakantie. ’s Avonds afscheidsdiner in het restaurant van het hotel.
Hotel Novotel Twin Waters
Ontbijt en Diner

Dag 19 - Brisbane - Brussel (vlucht)

Vroeg vertrek naar de luchthaven van Brisbane voor de internationale terugvlucht via Hongkong.
Brisbane

Dag 20 - Aankomst Brussel

Aankomst in Brussel om 06u10.

Contacteer ons voor

meer info