4 reistips om voluit van uw safari te genieten

beleefvakantie tanzania

Breng steeds warme kleding mee
Neem altijd een fleece, een sjaal en hoed mee. Ja, In Afrika is het warm,  maar ‘s morgens ben je vroeg wakker en tijdens een game drive in een open 4×4 jeep is het soms kil. De indruk van de koude zal snel verdwijnen met de opkomende zon, vertrouw me.

Neem rustig de tijd en geniet volop van de natuur
Een safari is zonder twijfel een unieke belevenis en misschien wel “HET”  hoogtepunt van uw reis. Dus het zou jammer zijn om niet genoeg tijd hieraan te besteden. Daarom adviseren wij u minstens 2 nachten te verblijven in dezelfde lodge, in hetzelfde park of reservaat om zo het meest uit uw safari ervaring te halen. Je neemt ook best een privé reservaat of privé wildpark.

Ervaar en beleef in harmonie met de natuur
Wees u ervan bewust, vergeet luie ochtenden tijdens uw safari. De beste tijd om de dieren te zien en vooral de beroemde Big Five (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant) is bij zonsopgang en tijdens het laatste uur van zonlicht. Maar u zal zich snel aanpassen aan het ritme van moeder natuur. Dit  biedt u een aantal goede breaks tijdens de heetste uren van de dag … een duik nemen in het zwembad van de lodge bijvoorbeeld of genieten van op jouw privé terras bij het spotten naar de wilde dieren.

Blijf rustig en hou voldoende afstand van de wilde dieren.
Een leeuw nadert de auto, je komt een kudde olifanten tegen, Een buffel ligt  in het midden van de weg,..  In alle omstandigheden, koelte bewaren en blijf kalm. Breng nooit plotselinge bewegingen, schreeuw niet of maak géén abrupte manoeuvres. Verlaat nooit het voertuig en voeder nooit de dieren. Probeer in ieder geval bij donker zo weinig flashlight te gebruiken zodoende je de dieren niet opschrikt. Neem zeker en vast een tele lens en een lichtgevoelige lens mee, ook een verrekijker is vaak interessant om dieren in de verte te spotten.

Veel safari plezier…
Beleefvakantie.be