City trip naar New York met Nederlandstalige lokale reisgids ter plaatse mogelijk

Deze mooie New York reis met ter plaatse Nederlandstalige begeleiding laat u kennismaken met alle toppers welke deze wereldstad u te bieden heeft, zoals Central Park, Times Square en Empire State Building. U brengt een bezoek aan Ground Zero waar u 9/11 herdenkt. U maakt een stop bij Lady Liberty en Ellis Island, zodat u alle aspecten van deze wereldstad kan beleven. U vertrekt individueel vanuit Brussel per lijnvlucht excursies worden ter plaatse begeleid door een Nederlandstalige gids.

Afreisdata 2022 en 2023 met dagelijkse individuele vertrekken mogelijk. Ontdek onze vakanties op maat en reizen naar New York volledig samengesteld volgens uw wensen en budget.

City trip naar New York met Nederlandstalige lokale reisgids ter plaatse mogelijk

Deze mooie New York reis met ter plaatse Nederlandstalige begeleiding laat u kennismaken met alle toppers welke deze wereldstad u te bieden heeft, zoals Central Park, Times Square en Empire State Building. U brengt een bezoek aan Ground Zero waar u 9/11 herdenkt. U maakt een stop bij Lady Liberty en Ellis Island, zodat u alle aspecten van deze wereldstad kan beleven. U vertrekt individueel vanuit Brussel per lijnvlucht excursies worden ter plaatse begeleid door een Nederlandstalige gids.

Afreisdata 2022 en 2023 met dagelijkse individuele vertrekken mogelijk. Ontdek onze vakanties op maat en reizen naar New York volledig samengesteld volgens uw wensen en budget.

DAG 1 Brussel/New York

Yeah, America, here we come! We vertrekken ’s morgens met een rechtstreekse vlucht van Brussel naar New York. Aankomst in Newark of JFK airport rond de middag. Samen met je lokale reisgids start je met een city tour door de Big Apple. Je bent meteen overweldigd door de skyline van deze wereldstad. Na wat vrije tijd op Madison Square, genieten we samen van een diner in een Irish Pub (Optie). Overnachting in het hotel.

DAG 2 VERKENNING NEW YORK

Downtown NY / Hudson River / Ground Zero / Wall Street / Little Italy / Soho / Greenwich Village

Na het ontbijt (inbegrepen) vertrekken we rond 08:30 naar New York waar onze verkenning van Downtown NY begint met een cruise van anderhalf uur (optie).

Via de Hudson rivier maak je op een bijzondere manier kennis met de skyline van Manhattan, Ellis en Governors Island en natuurlijk het vrijheidsbeeld. We vertrekken voor een begeleide wandeling die begint bij het zeer indrukwekkende Ground Zero.

We wandelen verder naar Wall Street en komen zo bij het uiteinde van Manhattan (Battery Park). Vandaar gaat het verder naar Little Italy voor een lunch (optie) in een typische Italiaanse trattoria waar de grote Enrico Caruso ooit nog heeft gezongen. De rest van de namiddag heb je vrije tijd om de prachtige buurten van Soho en Greenwich Village zelf te ontdekken. Overnachting in het hotel.

DAG 3 NEW YORK THE BIG APPLE

Midtown / Rockefeller Centre / Broadway Musical

Vandaag vertrekken we na het ontbijt naar het indrukwekkende Manhattan. Samen met de gids zal je deze 3de dag midtown NY ontdekken : Central Park, Fifth avenue, Times Square, Rockefeller Plaza en vele andere mythische plaatsen ... soms per autocar, soms te voet. Halverwege de uitstap beklimmen we de 70-verdiepingen hoge Rockefeller Tower met een VIP-entry pass (optie). Mogelijkheid om New York te ontdekken vanop de “Top of the Rock”: het panoramisch deck van de Rockefeller Centre met een adembenemend zicht over de stad. Lunch in een trendy ’lounge restaurant’ van New York (optie). Na de middag is het al shopping wat de klok slaat. ’s Avonds vrij avondmaal met de mogelijkheid om samen met de groep een échte Broadway musical te bezoeken (optie). In de late avond terugkeer naar het hotel.

DAG 4 BIG APPLE

Na het ontbijt checken we uit en vertrekken we naar het mythische noorden van de “Big Apple” (optie). We verkennen onder begeleiding van een ervaren gids de buurten die vroeger voor vele mensen en zelfs voor de politie ontoegankelijk waren: Harlem en The Bronx. Het is onwaarschijnlijk hoe deze buurten op zondagochtend zijn omgetoverd tot “the place to be”. We worden ontvangen in een typisch kerkje waar een gospelkoor ons opwacht (een absolute aanrader). Na het gospelconcert nemen we je mee naar een authentiek “soul food” restaurant (optie). In de vooravond vertrek naar België met een koffer vol talloze spectaculaire herinneringen aan deze stad.

DAG 5 New York - Brussel

New York - België Aankomst rond 08u00 in Zaventem

Inbegrepen:
Vluchten heen / terug : Brussel – New York incl. bagage & luchthaventaksen
3 Nachten accommodatie en ontbijt op basis van een standaard dubbele kamer een **** hotel (of gelijkwaardig) / 4e nacht in het vliegtuig
Alle vermelde transfers en externe bezoeken
Nederlandstalige begeleiding met onze lokale gids mogelijk naargelang keuze van het programma
Reisdocumenten met programma
Premium garantiefonds
Belgische BTW (2,73 %)

Niet inbegrepen:
maaltijden en excursies vermeldt als optie
dranken en eventuele persoonlijke uitgaven
single toeslag op aanvraag voor alleen reizenden
Esta, verplichte toegang tot de VS
Bijstand en annulatieverzekering

Belangrijk:
Vanaf prijzen afhankelijk van het gekozen hotel en de boekingsklasse van de vluchten. Prijs onder voorbehoud van wijziging van luchthaventaksen, veiligheidstaksen, brandstoftoeslag en koerswijziging van de USD. Uw reservatie is definitief enkel indien het volledige bedrag betaald is op het ogenblik van je inschrijving. Begeleide excursies met Nederlandse gids ter plaatse mogelijk.

(*) 4e nacht in het vliegtuigen plaatsen

Dagelijkse afreisdata naar New York mogelijk

Prijzen verblijf en vluchten VANAF 999 € pp op basis van dubbele kamer bezetting en enkel geldig in laagste boekingsklasse in laag seizoen, bij hogere boekingsklasse en/of hoogseizoen kan er een meerprijs gevormd worden. Vraag uw exacte prijs aan.
Er is ook een mogelijkheid om een extra excursie pakket in te boeken.
Prijs : 385 euro per persoon

excursiepakket:

AVOND 1
DINER IRISH PUB : Drie-gangen diner aangeboden.
DAG 2
CITYCRUISE NEW YORK Voor we Downtown Manhattan te voet ontdekken, maken we een cruise van anderhalf uur langs New York’s geschiedenis: Battery Park, Ellis en Governors Island, Vrijheidsbeeld,… Kortom New York op een heel andere manier!
LUNCH – Na onze wandeling door Downtown Manhattan, gaan we in Little Italy genieten van een heerlijke lunch in een echte Italiaanse Trattoria waar Caruso nog gezongen heeft
DINER – DAG 2 Deze avond eten we in een aangenaam restaurant gelegen in het hart aan Times Square die een franse keuken van kwaliteit aanbiedt
DAG 3
Geniet van deze lunch om een vernieuwde en moderne Thaïse keuken te proeven in een hedendaags kader. ROCKEFELLER CENTRE Op 70m hoogte, geniet van een adembenemend panorama vanaf binnen en buiten platforms in de 3 laatste verdiepingen van dit fantastiche art-déco gebouw. Een unieke ervaring. HARLEM EN BRONX Vandaag nemen we u mee voor een 2 uur durende ontdekkingstocht door de eens zo gevaarlijke buurten van deze stad: Harlem en The Bronx. Een beklijvende ervaring als u weet dat u 15 jaar geleden hier niet zonder gevaar door kwam!
DAG 4
GOSPELCONCERT Zondagmorgen* is het moment waarin de, vooral zwarte gemeenschap van New York, samenkomt in een van de kerken om samen een prachtig Gospel moment te beleven. U wordt als  gast ontvangen in een ‘church’ en kan genieten van de unieke muziek tijdens deze gebedsservice. *(enkel op zondag, op andere dagen wordt dit vervangen door een begeleid bezoek aan Grand Central Station en NY Public Library LUNCH SOUL FOOD – Na de emoties tijdens het Gospel concert genieten we na met een traditionele ‘soul food lunch’. We lunchen hier op dezelfde wijze waarop de zwarte gemeenschap dit doet na hun zondag morgen in de kerk. Extra: Broadway Musical Op zaterdagavond genieten de New Yorkers graag van een Broadway musical of Show. Wij hebben vooraf voor u reeds een plaats gereserveerd in een van de meest bekroonde Musicals. Duurtijd : 2u30. PRIJS: v.a. € 98 afhankelijk van de gekozen musical.