Reserveer uw vakantie op maat in Cambodja met privégids en verken de prachtige natuur en authentieke cultuur.

Een zeer volledige en originele privé begeleide beleefreis doorheen Cambodja. Van de schoonheid en verfijning van de tempels van Angkor tot de steegjes in het koloniale Battambang. Beleefvakantie leidt u doorheen de groene rijstvelden, kokos- en rubberplantages op het platteland en langs een veelvoud van minder bekende tempels en geheime sites, overwoekerd door de jungle. Liefhebbers van kunst, cultuur, natuur en ontdekking worden in Cambodja verwend.

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

Reserveer uw vakantie op maat in Cambodja met privégids en verken de prachtige natuur en authentieke cultuur.

Een zeer volledige en originele privé begeleide beleefreis doorheen Cambodja. Van de schoonheid en verfijning van de tempels van Angkor tot de steegjes in het koloniale Battambang. Beleefvakantie leidt u doorheen de groene rijstvelden, kokos- en rubberplantages op het platteland en langs een veelvoud van minder bekende tempels en geheime sites, overwoekerd door de jungle. Liefhebbers van kunst, cultuur, natuur en ontdekking worden in Cambodja verwend.

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

1/ Vlucht naar Phnom Penh (-)

vluchtdag

2/ Aankomst In Phnom Penh (D)

Aankomst en ontvangst door uw gids en privétransfer naar het hotel (kamers pas beschikbaar vanaf 14u) Vrije lunch. In de namiddag verkent u met uw gids de hoofdstad. Bezoek aan het Nationaal Museum, waar de topwerken van Cambodjaanse kunst tentoongesteld liggen. Bezoek aan het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode (De drie sites worden bezocht met gidsen verbonden aan deze sites). Terug naar het hotel. Avondmaal aan de oevers van de Mekong.

3/ Phnom Penh – Koh Dach – Phnom Penh (B, L, D)

Per lokale boot vertrekt u naar het eiland van Koh Dach, waar uw exploratie verder gaat per tuktuk. Lunch in traditionele paalwoning. Terug in Phnom Penh bezoekt u de Wat Phnom. Om de dag in schoonheid af te sluiten verkent u samen met een Cambodjaanse chef de lokale Khmer streetfood, gekenmerkt door een enorme variëteit van gerechten.

4/ Phnom Penh - Battambang (B, L, D)

Vroeg vertrek naar Battambang met een rit door het prachtige Cambodjaanse platteland, doorspekt met rijstvelden. Eerste halte is in Phnom Oudong, een oude hoofdstad van Cambodja. Het is gelegen op een groene heuvel vol met enorme stoepa’s voor de koningen van toen. Van hier heeft u een fantastisch panoramisch zicht over de dorpjes, pagodes, vlaktes, meren … Na een rit van twee uur komt u aan in Kompong Chhnang. U wandelt door het dorp en ziet pottenmakers aan het werk. Naast poten maken ze alledaagse gebruiksobjecten en versieringen voor de woningen. Verder naar Battambang, een vredige plaats met een fijne koloniale architectuur. Check-in en avondmaal in een lokaal restaurant.

5/ BATTAMBANG (B,L,D)

U begint met een verkenningstocht per tuktuk van Battambang, gekenmerkt door zijn vele koloniale huizen aan de oevers van de rivier. Zo gaat u naar het huis van de Franse gouverneur en de Wat Tahm-rai-saw, de tempel van de witte olifant. Even buiten de stad maakt u kennis met een lokale familie, waar u het middagmaal nuttigt. Uniek om zo de lokale cultuur en gebruiken te ontdekken. Op 3 km van het stadscentrum ligt de pagode van Wat Balat. Op weg naar de pagode ziet u tal van goed onderhouden huizen (sommige gaan al generaties mee), rijstvelden en heel wat lokale ambachtsateliers. U kunt deelnemen aan de dagelijkse activiteiten van de Cambodjanen zoals het stoken van rijstwijn, het maken van rijstvelletjes voor de nems, het slijpen van traditionele messen en het koken van de plakrijst, gerookte droge bananen en prahok, de traditionele vispasta. Een onvergetelijke ervaring! Op het einde van de dag kunt u nog de kleine 11e-eeuwse Khmer-tempel van Ek Phnom bezichtigen. Diner in een lokaal restaurant.

6/ Battambang – Siem Reap (Angkor) (B, L, D)

Reis van augustus tot februari: Boottocht op de Sangke-rivier aan boord van een traditionele geprivatiseerde boot (basis comfort). U vaart langs vissersdorpen met paalwoningen tot het drijvende dorpje Bak Prae. Picknick aan boord. De rivier mondt in het Tonle Sap-meer. Bezoek aan Prek Toal met zijn schooltjes, drijvende pagodes, vissers en krokodillenboerderijen. Aankomst in de late namiddag in het dorp Chong Khneas. Ontscheping en transfer naar Siem Reap. Check-in en avondmaal in het hotel.
Reis van februari tot augustus (laag waterpeil): transfer over land langs mooie landschappen en authentieke dorpen. Lunch bij aankomst in Siem Reap. Bezoek aan het Nationaal Museum van Angkor in de namiddag. Check-in en avondmaal in het hotel.

7/ Tempels van Roluos – Beng Mealea (B, L, D)

In de voormiddag bezoek aan de Roluos-groep met de indrukwekkende tempels van Bakong, Preah Ko en Lolei. Per fiets verkent u het platteland, er wordt u een aperitief geserveerd. Lunch in een typisch restaurant. Na de middag bezoekt u Beng Mealea, een prachtig tempelcomplex met weinig bezoekers dankzij zijn afgelegen locatie. Dit maakt het bezoek aa ndeze spectaculaire tempel nog intenser. Avondmaal in een lokaal restaurant.

8/ Ta Prohm - Kbal Spean – Banteay Srei (B, L, D)

Per wagen rijdt u ongeveer een uur naar Kbal Spean. Er volgt een wandeling door het bos van 45 minuten voor u aan de mysterieuze rivier komt. In de rivierbedding liggen grote gesculpteerde stenen met beelden van het Angkor-tijdperk. Zeker een magisch moment! Lunch in een lokaal restaurant. Na de middag bezoekt u Banteay Srei, een hindoetempel gebouwd in rode zandsteen. Verder naar Ta Prohm-tempel, volledig overwoekerd door de natuur. Avondmaal in een lokaal restaurant.

9/ Angkor (B, L, D)

Vertrek naar Angkor Thom per tuktuk. Eerste halte is Bayon, een boeddhistisch meesterwerk met 54 reusachtige torens en 216 lachende gezichten van Avalokitesvara. Verder naar het Terras van de Olifanten en het Terras van de Leprakoning met de verfijnde apsara-beelden. De drie platformen van Phimean Akas stellen de goddelijke berg Meru voor. Lunch. Bezoek aan het 12e eeuwse Angkor Wat, werelderfgoed van formaat. Avondmaal in een lokaal restaurant met Khmer-dansspektakel.

10/ Siem Reap - Terugvlucht (B, L)

Vertrek naar Kompong Khleang. Dit authentiek paaldorp is gespaard gebleven van het massatoerisme. Wandeling in het dorp en bezoek aan een familie voor een picknicklunch. U zet uw tocht per boot verder door de kanalen tot aan het meer van Tonle Sap. Terug naar Siem Reap en vrije tijd tot het vertrek naar de luchthaven voor uw terugvlucht. Kamers beschikbaar tot het middaguur.

11/ Aankomst Brussel

Plaatsen Charme standaard Charme superieur Charme deluxe
Phnom Penh (2n) La Villa Langka (Superior) White Mansion Boutique (Deluxe) Le Royal Raffles (Room State)
Battambang (2n) Battambang Resort (Garden) Battambang Resort (Lake) Maison Wat Kor (Lotus)
Siem Reap (4n) Pavilion Orient (deluxe) Angkor Village Resort (Garden view) Belmond Résidence d’Angkor (Junior Suite) / Sala Lodge (1 bedroom)
BASIS 2 PERS./ Prijs p.p. Charme standaard Charme

superieur

Charme

Deluxe

 

01/09/2024 tot 30/09/2025 €3.490 €3.945 €5.175
Single supplement  €395 €695 €1.830