Reserveer uw vakantie naar het Keizerlijke China en ontdek tijdens een 12 daagse begeleide rondreis met privégids het indrukwekkende Chinese land.

Tijdens deze unieke begeleide individuele reis naar China bezoekt u een minder toeristisch deel van de Grote Muur. Onderweg ontdekt u pittoreske dorpjes. U kunt genieten van de prachtige landschappen tijdens de fiets- en wandeltochten. Na de vele unieke beleefmomenten in China overnacht u in een selecte van typische charmante hotels.

Verlengingen naar Guilin en Hong Kong mogelijk.

Ontdek ook andere reizen naar Azië zoals: Mongolië – Avontuur in het land van de Nomaden

Reserveer uw vakantie naar het Keizerlijke China en ontdek tijdens een 12 daagse begeleide rondreis met privégids het indrukwekkende Chinese land.

Tijdens deze unieke begeleide individuele reis naar China bezoekt u een minder toeristisch deel van de Grote Muur. Onderweg ontdekt u pittoreske dorpjes. U kunt genieten van de prachtige landschappen tijdens de fiets- en wandeltochten. Na de vele unieke beleefmomenten in China overnacht u in een selecte van typische charmante hotels.

Verlengingen naar Guilin en Hong Kong mogelijk.

Ontdek ook andere reizen naar Azië zoals: Mongolië – Avontuur in het land van de Nomaden

1/ Vlucht naar Beijing

2/ Beijing –Simatai (-) (vertrek op dinsdag, donderdag of zaterdag)

Aankomst en onthaal op de luchthaven door uw gids. Vertrek naar Simatai, een rit van 2 uren. Aankomst te Gubei Watertown en check-in in het hotel dichtbij Grote Muur. Sensations kiest voor een minder toeristische locatie, want deze is veel spectaculairder dan de populaire site van Badaling. Na wat rust maakt u een prachtige wandeling op de Muur.

3/ Simatai– Beijing (B)

Na een ochtendwandeling over een verlaten stuk van de Grote Muur vertrekt u naar het Zomerpaleis in Beijing. Vervolgens verder naar de hutongs, de typisch Pekinese oude wijken met smalle straatjes en oude huizen. Check-in in het hotel.

4/ Beijing (B)

Vroege wandeling en bezoek aan de Tempel van de Hemel. Vervolgens ontdekking van het Tian An Men plein en de Verboden Stad, een aaneenschakeling van grote pleinen en paleizen. Verkenning van de verschillende zalen en het Paleis van de Onthouding, vandaag een museum waar de keizerlijke schatten bewaard worden. Daarna bezoekt u het Park van de Steenkoolheuvel, waar u van het uitzicht over heel Beijing kunt genieten. Terugrit en overnachting in het hotel.

5/ Beijing - Pingyao (B)

Bezoek aan de Lama Tempel, gewijd aan Confucius. Transfer naar het station waar u de hogesnelheidstrein neemt naar Pingyao. Aankomst en check-in in het hotel.

6/ Pingyao – Xi’an (B)

Wandeling in het oude centrum van Pingyao, erkend als Unesco-werelderfgoed. Veel gebouwen dateren uit de Ming en Qing dynastie. Bezoek aan de tempel Shuanglin Si en twee zeer mooie voorbeelden van oude architectuur: de voormalige Rishengchang bank en de residentie van de Lokale Gouverneur.
Transfer naar het station waar u de hogesnelheidstrein neemt naar Xi’an. Aankomst en transfer naar het hotel.

7/ Xi’an (B)

Na het ontbijt bezoek aan het graf van de eerste keizer Qin Shi Huangdi en zijn leger van 6.000 krijgers in terracotta. Wandeling doorheen de oude wijken van Xi’an en bezoek aan de Grote Moskee.

8/ Xi’an – Tunxi - Huangshan (B)

Bezoek aan het park van de kleine Pagode van de Wilde Gans. Wandeling op de indrukwekkende vestingmuren en bezoek aan een jade-atelier. Daarna volgt u een les in kalligrafie. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Huangshan (op dinsdag, donderdag of zaterdag). Check-in in een verblijf in een historisch gebouw.

9/ Huangshan - Bishan (B, L, D)

Vroeg ontbijt en vertrek naar de prachtige regio van Mount Huangshan of Yellow Mountain, een verzamelnaam voor een uitgestrekt gebied vol gekartelde granieten bergtoppen. Wandeling door de westelijke vallei met een adembenemend uitzicht over de «zee van wolken». Verder naar het dorp Bishan en check-in in een bijzondere maar eenvoudige herberg, gebouwd tijdens de Qing-dynastie.

10/ Bishan - Shanghai (B, L)

Na het ontbijt doet u een fietstocht doorheen prachtige landschappen, gevolgd door een wandeling in het dorp om er het dagelijkse leven te observeren en de sfeer op te snuiven. Ontdekking van enkele typische dorpen om te eindigen in het meer toeristische Hongcun, dat samen met het dorp Xidi erkend is als Unesco-werelderfgoed. Transfer naar het station van Huangshan en vertrek met de hogesnelheidstrein naar de bruisende metropool Shanghai, een rit van ca. 4 uren. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht.

11/ Shanghai (B)

Bezoek aan het oude Shanghai met de Tuin van de Mandarijn Yu en de tempel van de Jaden Boeddha. Fietstocht doorheen de oude Franse concessie met koffiepauze in de legendarische Art Deco-wijk. Bezoek aan Pudong waarvan sommige wolkenkrabbers op meer dan 630 meter hoogte eindigen. Klim naar de top van de Jinmaotoren voor een panoramisch uitzicht over de stad. Cruise op de Huangpu-rivier om de verlichte stad te bewonderen.

12/ Shanghai - Terugvlucht (B)

Ontbijt en vrije tijd tot aan transfer naar luchthaven. Terugvlucht naar Europa (aankomst dezelfde dag of ‘s anderendaags afhankelijk van de vluchturen).

 

Plaatsen Charme Superieur
Simatai « Gubei Water Town » (1n) Duanjia Courtyard
Beijing (2n) Shichahai Shadow Art Performance
Pingyao (1n) Dejuyuan Hotel
Xi’an (2n) Zuo You Ke Theme Hotel
Huangshan (1n) Hui Boutique Hotel of Guzo Su The Old House Boutique Hotel & Cafe
Bishan (1n) Pig’s Inn
Shanghai (2n) Pudi Boutique Hotel
Prijs p.p. BASIS 2 PERS. BASIS 4 PERS. BASIS 6 PERS . Toeslag single
01/01/2024 – 31/10/2024 (*) €4.570 € €4.160 €3.990 €935

(*) Kerst en paasvakantie (raadpleeg ons op aanvraag).

Extensie : 5 dagen / 4 nachten

GUILIN – LONGSHEN – YANGSHUO – HONG KONG « Groene karst heuvels, rijstterrassen en de Parel van het Oosten »

1/ Shanghai - Guilin – Longshen (B)

Bij aankomst in Guilin vertrekt u naar de regio van Longshen. Check-in bij uw lodge.

2/ Longshen – Yangshuo (B)

Geniet een halve dag van de rijstterrassen en maak enkele wandelingen. In de vroege namiddag vertrek naar Yangshuo voor een lichte trekking langs de Li-rivier tussen Yangdi en Xinping. U doorkruist verschillende dorpen, boomgaarden en een ongewoon karstandschap van groen beboste kalkheuvels. Intrek in het Yangshuo Mountain Retreat, een klein en charmant hotel gelegen aan de spectaculaire oevers van de Yulong-rivier. Diner in alle rust in het hotel.

3/ Yangshuo (B, L)

Fietstocht om het platteland en de rijstvelden van de regio te ontdekken. Lunch in een kleine guesthouse op het platteland. U maakt een bamboevlottentocht op de Yulong-rivier, in de buurt van uw hotel. ‘s Avonds geniet u van het licht- en klankspektakel van de bekende Chinese regisseur Zhang Yimou.

4/ Yangshuo – Guilin – Hong Kong (B)

Terug naar Guilin, u bezoekt er de Rietfluitgrot. Met de hogesnelheidstrein (13h36 / 16h57) naar Hong Kong. Transfer naar het hotel voor de check-in.

5/ Hong Kong - Terugvlucht

Vrije dag in Hong Kong tot uw terugvlucht.

Plaatsen Charme Superieur
Longshen (1) Li’An Lodge
Yangshuo(2n) Mountain Retreat
Hong Kong (1n) The Langham Hong Kong
Prijs Per persoon Op basis van 2 personen Op basis van 4 personen Op basis van 6 personen Single supplement
01/11 – 31/10/2024 (*) €2.195 €2.035 €1.935 €540