Vakantie in Ecuador tijdens een 13 daagse unieke rondreis met huurwagen

Met een comfortabele huurwagen ontdekt u tijdens de rondreis de hoogtepunten van het hoogland van Ecuador. Op eigen ritme doorkruist u de Avenida de los Volcanes van Otavalo tot Cuenca en daalt af naar de tropische kust. Een gedetailleerd route beschrijving met tal van tips zijn uw leidraad om zelf uw programma uit te stippelen. Nationale parken, lokale markten, koloniale steden, typische dorpjes en authentieke gemeenschappen, … de keuze is aan u Ecuador op eigen ritme te gaan verkennen.

Vakantie in Ecuador tijdens een 13 daagse unieke rondreis met huurwagen

Met een comfortabele huurwagen ontdekt u tijdens de rondreis de hoogtepunten van het hoogland van Ecuador. Op eigen ritme doorkruist u de Avenida de los Volcanes van Otavalo tot Cuenca en daalt af naar de tropische kust. Een gedetailleerd route beschrijving met tal van tips zijn uw leidraad om zelf uw programma uit te stippelen. Nationale parken, lokale markten, koloniale steden, typische dorpjes en authentieke gemeenschappen, … de keuze is aan u Ecuador op eigen ritme te gaan verkennen.

1/ Vlucht naar Quito (-)

Bij aankomst verwelkoming en transfer naar uw hotel.

2/ Quito (B)

City tour met privé gids. U wandelt door de nauwe straatjes van het historisch centrum tot het plein van de onafhankelijkheid waar u het presidentieel paleis, het paleis van de aartsbisschop, het stadhuis en de kathedraal vindt. U bezoekt de jezuïetenkerk, een van de rijkst versierde kerken van Zuid-Amerika. De San Francisco kerk en het klooster liggen aan een van de mooiste pleinen van Quito. Van op de Panecillo heuvel hebt u een prachtig zicht over de stad. Vrije namiddag.

3/ Quito - Otavalo (+-105km) (B)

U wordt naar het noorden van de stad gebracht en pikt daar uw huurwagen op. Assistentie door een Engelstalige begeleider. U rijdt naar het noorden van het land richting Otavalo. Bezoek van de levendige en kleurrijke markt van Otavalo. Daarna kunt u een van de traditionele dorpen in de buurt bezoeken of een wandeling maken rond het kratermeer Cuicocha. Tijdens de wandeling geniet u van een fantastisch panorama over het omliggende hoogland.

4/ Otavalo - Cotopaxi (+-170km) (B)

Rit langs de Avenida de los Volcanes naar het zuiden. Het nationaal park rond de actieve Cotopaxi vulkaan (5.897m) bestaat uit hoogtemoeras en werd gesticht om de typische fauna en flora van het Andesgebergte te beschermen. De wandelpaden rond het Limpiopungo meer laten u kennismaken met de fauna en flora en de landschappen van dit spectaculaire gebied.

5/ Cotopaxi - Baños (+-115km) (B)

Baños is genoemd naar de vele warmwaterbronnen die zich in dit gebied bevinden, een gevolg van de vulkanische activiteit van de Andes. De kerk van Onze Lieve Vrouw van het Heilige Water is een belangrijk bedevaartsoord. Verder vindt u er de ambachtslieden die typisch snoepgoed produceren, de kleurrijke groente- en fruitmarkt en de tagua ateliers.

6/ Baños – Chimboraza - Riobamba - Alausi (+-240km) (B)

Rit naar de spectaculaire Chimborazo vulkaan, met 6.310m de hoogste vulkaan ter wereld. We raden een wandeltocht aan door het natuurreservaat aan de voet van de vulkaan. Tijdens de tocht kunt u de in het wild levende vicuña’s, tal van roofvogels en de zweefvlucht van de majestueuze condors bewonderen. Op weg naar Alausi kunt u nog de traditionele Andesgemeenschap van Guamote bezoeken.

7/ Alausi – Nariz del Diablo – Ingapirca – Cuenca (+-185km) (B)

De treinrit via de « Nariz del Diablo » behoort tot de bekendste treinreizen ter wereld. De trein zigzagt zich door het Andes gebergte en op een traject van slechts 12km wordt een hoogteverschil van 500m overwonnen. Treinticket inbegrepen. Na de treinrit rijdt u verder naar de belangrijkste Inca site van Ecuador, Ingapirca, dat zich in een vruchtbare vallei van de provincie Cañar bevindt. Dit monument is een voorbeeld van de typische bouwstijl van de Inca: geïnclineerde muren, strak ingepaste stenen en een sobere architectuur. In de namiddag bereikt u Cuenca.

8/ Cuenca (B)

Bezoek aan het centrum van Cuenca. De wandeling begint aan het Calderón park met een bezoek aan beide kathedralen, de oude en de Inmaculada Concepcion, en het klooster El Carmen de la Asuncion. U wandelt tot het San Francisco plein door straten waar koloniale huizen afgewisseld worden door 20ste-eeuwse Art Deco gebouwen. Het museum van inheemse culturen bevat een boeiende verzameling archeologische vondsten. Of u bezoekt kort een fabriek waar de befaamde Panama hoeden gemaakt worden.

9/ Cuenca – Nationaal park Cajas - Guayaquil (+-200km) (B)

Op weg naar Guayaquil kunt u een wandeling maken door het nationaal park Cajas met zijn 200 meertjes. Guayaquil, de “parel van de Pacific”, is de economische hoofdstad van Ecuador en is een mix van koloniale en moderne architectuur. U bezoekt de Las Peñas wijk, de kathedraal, het park Seminario met de vele iguana ’s, het mooie kerkhof Ciudad Blanca en de Malecon 2000 aan de zeekant.

10/ Guayaquil – Puerto Lopez (+-250km) (B)

U rijdt verder naar Puerto Lopez, gelegen aan de Stille Oceaan. In het nationaal park Machalilla vindt u, naast een fauna en flora die sterk gelijkt op die van de Galapagos eilanden, enkele archeologische sites en een interessant museum. In het nationaal park wandelt u langs de ongerepte stranden van Los Frailes, omzoomd met droge kustvegetatie. Op het eind van de wandeling kunt u een frisse duik nemen bij het hoofdstrand of nog even de onderwaterwereld snorkelend verkennen.

11/ Puerto Lopez (B)

Vrije dag om ter relaxen.
Optioneel bezoek aan Isla de la Plata. Vanuit de haven van Puerto Lopez vaart u in ongeveer anderhalf uur naar Isla de la Plata, het “zilvereiland”. Hier vindt u verschillende kolonies van albatrossen, fregatvogels en genten terug. Tijdens het seizoen (midden juni tot en met september) kunt u hier regelmatig walvissen spotten. Op het eiland liggen twee afgebakende natuurpaden die u met een natuurgids kunt afwandelen. Of u kunt de tijd nemen om te snorkelen of te relaxen op het strand. Picknick op het eiland inbegrepen. In de namiddag vaart u terug naar Puerto Lopez.

12 /Puerto Lopez - Guayaquil - Terugvlucht (B)

Rit naar de luchthaven van Guayaquil waar u uw huurwagen inlevert. Internationale terugvlucht.

13/ Aankomst Brussel

Plaatsen Hotels 2*plus – 3* Hotels 3*plus – 4*
Quito (2n) Hotel Masaya Hotel Casa Gardenia
Otavalo (1n) Hotel Indio Inn Hacienda Las Palmeras
Lasso (1n) Hotel Cuello de Luna Hacienda La Cienega
Baños (1n) Hotel Donde Ivan Hostal La Floresta
Alausi (1n) La Quinta La Quinta
Cuenca (2n) Hotel de las Culturas Hotel Carvallo
Guayaquil (1n) Hostal Macaw Hotel Palace
Puerto Lopez (2n) Hosteria Nantu Mantaraya Lodge
Prijs per persoon (van 15/01 t.e.m. 15/12/2024) Op basis van 2 pers/prijs p.p. Op basis van 4 pers/prijs p.p.
Charme hotels 2*plus – 3* Categorie A Aveo Chevrolet of gelijkwaardig € 3.490 p.p. € 2.925 p.p.
Charme hotels 3*plus – 4 * Categorie O1 Suzuki Gran Vitara SZ – 4×2 of gelijkwaardig € 3.975 p.p. €3.105 p.p.
Toeslag vluchten juli-augustus € 280 € 280