Unieke acht daagse vakantie in Egypte tijdens een luxe cruise op de Nijl

 • Luxeboot met veel charme
 • 3 nachten in het tophotel Winter Palace en Old Cataract
 •  Een volle dag met privégids in Luxor
 •  Bezoek aan de graf van Nefertari
 •  Excursie naar Abu Simbel mogelijk

Unieke acht daagse vakantie in Egypte tijdens een luxe cruise op de Nijl

 • Luxeboot met veel charme
 • 3 nachten in het tophotel Winter Palace en Old Cataract
 •  Een volle dag met privégids in Luxor
 •  Bezoek aan de graf van Nefertari
 •  Excursie naar Abu Simbel mogelijk

1/ Vlucht naar Luxor

Bij aankomst onthaal en transfer naar het hotel.

2/ Luxor (B, L)

Vertrek met uw chauffeur en Nederlands of Engelstalige privégids naar de westelijke oever. Bezoek aan het dorp Deir el-Medina, relatief weinig bezocht maar bekend voor de prachtige privégraven van de ambachtslui die zij beschilderden op gedroogde modderlagen. De tocht gaat verder naar Medinet Haboe, de tempel waar Ramses III begraven werd en de laatste grote tempel van het Nieuwe Rijk in Luxor. U ontdekt er reliëfs waarvan de polychrome beschilderingen uitzonderlijk goed bewaard bleven. Lunch in een typisch restaurant, weg van de platgetreden paden. In de namiddag bezoek aan het graf van koningin Nefertari dat recent opnieuw geopend werd en door velen beschouwd wordt als de mooiste graftombe van Egypte. Bezoek aan het museum van Luxor, waarschijnlijk een van de mooiste Egyptologische musea ter wereld.

3/ Luxor - Dendera - Luxor (B, L, D)

Na het ontbijt, brengt u een bezoek aan de tempel van Karnak, één van de grootste religieuze bouwwerken ooit gebouwd. Middagmaal aan boord. In de namiddag, bezoek aan de elegante tempel van koningin Hatshepsout te Deir el Bahari, gelegen aan de westelijke oever. Aansluitend verkent u de gigantische en zeer kleurrijke graven van de Vallei der Koningen (3 graven). Vervolgens keert u terug aan boord. Avondmaal en overnachting aan boord. De boot is zonder twijfel een van de mooiste schepen die de Nijl bevaart. Het schitterende jachtschip telt 40 kajuiten die smaakvol oosters en modern ingericht werden en biedt een hoog niveau van dienstverlening en comfort. Het gastronomisch restaurant serveert ‘s avonds heerlijke gerechten met bediening aan tafel. Aan boord vindt u een buitenzwembad, verschillende dekken en bars, een massagesalon en een fitnesszaal.

4/ Luxor – Edfou - Kom Ombo (B, L, D)

Navigatie naar Edfou. Bij aankomst in Edfou, transfer in een koets naar de imponerende Ptolemeïsche tempel gewijd aan Horus. Dit is één van de grootste en best bewaarde tempels van Egypte. Na het bezoek aan de tempel, keert u terug aan boord en vaart u verder naar de site van Kom Ombo. Bij aankomst brengen jullie een bezoek aan de dubbele tempel, gewijd aan de goden Horus en Sobek. Overnachting aan boord.

6/ Kom Ombo – Aswan (B, L, D)

Ontbijt op de boot terwijl u richting Aswan vaart. Uw kennismaking met Aswan start met een bezoek aan de oude steengroeven die het graniet leverden voor de Egyptische tempels. Op de site ontdekt u ook de enorme obelisk die meer dan 2.000 ton weegt en onvoltooid werd achtergelaten. Wandeling langs de fatimidische begraafplaats. Sommigen graven dateren uit de negende eeuw en bewaarden hun erg mooie bakstenen koepels. Bezoek aan het heiligdom van Isis: de beroemde Nubische tempels liggen in het midden van de Nijl op het eiland Philae. Dit architecturaal prachtige complex werd tot in de zesde eeuw van onze tijdrekening gebruikt en werd nog beroemder toen het in de jaren 60 van het water gered werd. Lunch aan boord en boottocht met een feloek van waarop u de hiërogliefen en opschriften op de rotsen langs de oever van de Nijl mooi kunt bewonderen. Terug naar de boot. Avondmaal en overnachting aan boord.

7/ Aswan (B)

Ontbijt op de boot en transfer naar het mytische hotel Sofitel Legend Old Cataract. Vrije namiddag om van het hotel te genieten (excursies en bezoeken mogelijk op aanvraag mits toeslag). Mogelijkheid om een excursie naar Abu Simbel te voorzien (niet inbegrepen). Overnachting in Aswan.

8/ Aswan – Terugvlucht (B)

Transfer naar de luchthaven van Aswan en terugvlucht.

PLAATSEN Luxe
Luxor (2 n) Sofitel Winter Palace
Cruise (4 n) Sun Boat IV (Nile Deck)
Aswan (1n) Sofitel Legend Old Cataract
Individueel dagelijks vertrek PRIJS / PERSOON Luxe Toeslag single
Van 07/01 tot 31/01/24 € 3.380 € 1.260
Van 01/02 tot 06/04/24  € 3.590 € 1.340
Van 07/04 tot 16/04/24 € 4.585 € 1.610
Van 17/04 tot 31/05/24 € 2.910 € 720
Van 01/06 tot 30/08/24 € 2.830 € 680
Van 01/09 tot 30/09/24 € 2.910 € 720
Van 01/10 tot 30/12/23 € 3.390 € 1.340
Van 01/12 tot 18/12/23 € 4.385 € 1.610
Toeslag Superior Main Deck (4n) 220 € / kamer 220 € / kamer
toeslag Superior Promenade Deck  (4n) 360 € / kamer 360 € / kamer

SUGGESTIES :

 • Excursie naar Abu Simbel met privégids/chauffeur : 115 € per persoon.
 • Verlengingen of pre-stay: Caïro, Rode Zee, Aswan, Nasser-meer, contacteer ons 
 • Bekijk onze website voor andere rondreizen en cruises.