Ontdek onze individuele begeleide vakantie in Indië van 13 of 18 dagen met privé gids en chauffeur.

Op deze unieke rondreis in India geniet u van de schoonheid van het groene tropische Indië. U bezoekt drie tempelsteden en ontdekt de Chettiar-levenswijze. Bij deze rondreis in Indië met privégids en chauffeur is er door de korte reisafstanden meer tijd voor de bezoeken zonder stress of haast.

Mogelijkheid om deze reis te verlengen met een verkenning van Noord-Kerala.

Ontdek ook andere reizen zoals: privé begeleide rondreis Noord-India.

Ontdek onze individuele begeleide vakantie in Indië van 13 of 18 dagen met privé gids en chauffeur.

Op deze unieke rondreis in India geniet u van de schoonheid van het groene tropische Indië. U bezoekt drie tempelsteden en ontdekt de Chettiar-levenswijze. Bij deze rondreis in Indië met privégids en chauffeur is er door de korte reisafstanden meer tijd voor de bezoeken zonder stress of haast.

Mogelijkheid om deze reis te verlengen met een verkenning van Noord-Kerala.

Ontdek ook andere reizen zoals: privé begeleide rondreis Noord-India.

Dag 1: Vlucht naar Madras (Chennai)

Verwelkoming en transfer naar het hotel.

Dag 2: Mahabalipuram (B, L, D)

Bezoek aan de Vijf van Pancha Rathas, de Shore Temple, en het beeldhouwwerk van "De geboorte van de Ganges", het grootste reliëf-beeldhouwwerk in steen ter wereld! Vrije tijd op de lokale markt, beroemd voor zijn lokale steenkappers.

Dag 3: Mahabalipuram - Pondicherry (132 km) (B, L, D)

Op weg naar Pondicherry. De Compagnie Française had hier zijn laatste handelspost. Getuige hiervan de koloniale buurt, de gouverneursresidentie en de ashram van Sri Aurobindo.

Dag 4: Pondicherry - Chidambaram – Tanjore (243km) (B, L, D)

Bezoek aan het Nataraja-heiligdom in Chidambaram,
een hoogtepunt van de Chola-kunst. Op weg naar Tanjore, bezoek van de tempel van Gangaikondacholapuram. In Tanjore stops aan de Shiva-tempel van Brihadesvara, de Saraswathi-bibliotheek met 30.000 manuscripten en het bronzen museum met werken uit de Chola-dynastie.

Dag 5: Tanjore - Trichy - Chettinad (120 km) (B, L, D)

Vertrek naar Trichy. Beklimming naar Rock Fort, met een prachtig zicht op de stad. Bezoek aan de tempels van Ganapathi en Shiva. Het tempelcomplex van Ranganathaeen is gewijd aan Vishnu en wordt omringd door een levendige en kleurrijke bazaar. Vertrek naar de Chettinad, de regio van de bloeiende Chettiar-gemeenschap van bankiers en ondernemers.

Dag 6: Chettinad (B)

Vrije dag om deze weinig bekende regio zelf te verkennen met zijn rijk erfgoed op vlak van architectuur, cultuur, ambachten en vooral gekend in Indië voor de gastronomie. Kruiden worden zowel in de keuken als in de geneeskunde gebruikt.

Dag 7: Chettinad – Madurai (102 km) (B, L, D)

Vrije ochtend. Lunch in een van de beroemdste restaurants in Zuid-Indië. Vertrek voor Madurai om er de nachtceremonie van de Minakshi-tempel bij te wonen.

Dag 8: Madurai - Thekkady (137 km) (B, L, D)

Ontdekking van het Paleis in Indo-Islamitische stijl: fijne versieringen en het gebruik van kostbare houtsoorten. Kuieren door de straatjes met de geuren van kruiden naar het oude stadsdeel met de immense tempel van Minakshi, een meesterwerk! Op weg naar Thekkady, de poort naar Periyar NP.

Dag 9: Peryiar – Kumarakom (200 km) (B, L, D)

Afdaling door de theeplantages en bezoek aan een theefabriek. Aankomst in Kumarakum, genesteld in een doolhof van backwaters, in de schaduw van de vele kokospalmen. Vrije namiddag met mogelijkheid tot Ayurvedische behandelingen.

Dag 10:

In de late namiddag, ga je aan boord van een 'house boat'. Dit is een voormalig rijstschip dat werd omgetoverd tot een comfortabel drijvend huis. Cruise op de Backwaters: een gezapige tocht langs de landelijke landschappen vol rijstvelden, vissersdorpen ... Diner en overnachting aan boord.

Dag 11:

Einde van de boottocht in Allepey en korte tocht naar Cochin. Historische stad op de route van de specerijenhandel. Avondvoorstelling met Kathakali-dansen.

Dag 12:

Parels uit de koloniale tijd: het Nederlandse Paleis (vrijdag gesloten), de oude synagoge (vrijdag en zaterdag gesloten), de Santa Cruz-kathedraal, het graf van Vasco da Gama, de rijke stuurmanshuizen … Transfer naar de luchthaven voor terugvlucht OF verlenging Noord-Kerala.

Verlenging Noord-Kerala tussen theeplantages en nationale parken.

Verlenging dag 12: Cochin – Vythiri Treehouse (285 km) (B, L, D)

Vertrek naar Vythiri. Stop aan de Guruvayur-tempel, waar tientallen olifanten verblijven. Check-in bij het Green Magic Treehouse met kamers 30 m boven de grond (er zijn ook kamers op de begane grond). Back to basics in dit fantastische kader met basiscomfort en biologische voeding.

Verlenging dag 13: Treehouse Vythiri – Kotagiri - Ooty (137 km) (B, L, D)

Vrije tijd voor de beklimming in het Nilgiris-gebergte. Even langs Kotagiri en de watervallen van Sainte Catharina voordat u in Ooty aankomt. Wandel naar de markt en de botanische tuin. Overnachting in het Savoy Hotel of Destiny Farmstay.

Verlenging dag 14: Ooty « Blue Mountain Railway » - Kabini (195 km) (B, L, D)

Onvergetelijke ervaring aan boord van de Blue Mountain Railway die Connoor met Ooty verbindt. De trein is werelderfgoed en werkt met een krachtige stoomlocomotief om de steile hellingen te beklimmen. Vervolg naar Kabini.

Verlenging dag 15: Kabini

Exploratie per jeep in het Nagarhole NP. In het park wonen olifanten, gaur buffels (een soort Indiase bizon), panters en een kleine populatie tijgers.

Verlenging dag 16: Kabini – Mysore (105 km) (B, L, D)

Ochtendsafari en vertrek naar Mysore. Bezoek aan het paleis van de maharadja en de kolossale stier van Nandi.

Verlenging dag 17: Mysore – Bangalore – Terugvlucht (B, L)

Wandeling op de kleurrijke Devaraja markt, voordat u het imposante Srirangapatnam-fort bezoekt. Op weg naar Bangalore en terugvlucht. Aankomst volgende dag.

Plaatsen Hotels Charme Standaard Hotels Charme Superieure Hotels Charme Luxe
Mahabalipuram (1n) Ideal Beach resort (garden view) Radisson Intercontinental Mahabalipuram
Pondicherry (1n) Maison Perumal (studio room) Maison Pérumal Le Palais de Mahé
Tanjore/Kumbakonam (1n) Ideal Riverview Mantra Koodam The Svatma
Chettinad (2n) Saratha Vilas Visalam Visalam
Madurai (1n) Heritage (Geoffrey Bawa Room) Heritage Madurai (luxury villa) Heritage Madurai (luxury villa)
Periyar (1n) The Elephant court (patio room) Spice Village Aanavilasam

Niraamaya Cardamon Club

Kumarakom (1n) Olavipe (standard) Coconut Lagoon Niramaya Backwaers & Beyond

Visamaya

Backwaters (1n) Lakes & Lagoon CGH Houseboat Xandari Housebaot
Cochin (1n) Eight Bastion

Secret Garden

Brunton Boatyard

Malabar House

Old Harbour

Le Colonial

Prijs op basis van 2 personen – Dagelijks vertrek Categorie

Charme Standaard

Categorie

Charme Supérieur

Categorie

Charme Luxe

15/04 – 30/09/24 €3890 €3990 €4450
Single supplement €935 €1095 €1350
01/10 – 15/04/24 €4290 €4890 €4945
Single supplement €995 €1625 €1810
Extensie Noord-Kerala

15/04/24 – 15/04/25

€2355