Ontdek onze Libanon reis met privé chauffeur en gids

Verken Libanon individueel met een huurwagen tijdens onze Libanon reis op maat. Kom in contact met de lekkere Libanese keuken en geniet van de gastvrijheid van dit prachtige land.

Ontdek onze Libanon reis met privé chauffeur en gids

Verken Libanon individueel met een huurwagen tijdens onze Libanon reis op maat. Kom in contact met de lekkere Libanese keuken en geniet van de gastvrijheid van dit prachtige land.

1/ Vlucht Naar Tel Beiroet (B)

Aankomst op de luchthaven en pick-up van de huurwagen. Rit naar en intrek in het gekozen hotel in Beiroet.

2/ Beiroet (B)

Vertrek met uw (Engels of Franstalige) privégids op ontdekking door Beiroet. Wandeling door het stadscentrum: het Martelarenplein, de Al-Amin Moskee, de graftombe van Rafiq Hariri, de archeologische resten van de haven, de Kapucijnenkerk, de Petit Serail en de Grande Serail, de Romeinse baden, het Sterrenplein, ... Vrije lunch. In de namiddag bezoek aan het recent gerenoveerde archeologisch museum dat topstukken bevat uit het Kanaänitische, Fenicische, Griekse en Romeinse tijdperk. Terug naar het hotel.

3/ Nahr El-Kelb - Byblos - Harissa - Beiroet (B)

Vertrek met uw (Engels of Franstalige) privégids richting Byblos. Halte aan de monding van de Nahr el-Kelb om de grafstenen te bewonderen die gebeeldhouwd werden in de rotsen door de verschillende beschavingen die de regio doorkruisten, van Ramses II tot Napoleon. Vervolg en bezoek aan de Fenicische stad Byblos. De stad herbergt nog vele archeologische overblijfselen die getuigen van het roemrijke verleden van deze handelshaven. Bewijsstukken staven dat de haven al internationaal werkzaam was van in de eerste helft van het derde millennium voor Christus. Vrije lunch in Byblos. Halte in Harissa, een belangrijk bedevaartsoord ter ere van de Onze-Lieve-Vrouw van Libanon. Terug naar Beiroet en overnachting in het hotel.

4/ Beiroet - Anjar - Baalbek - Beiroet (B)

Vertrek naar de prachtige Bekavallei met een bezoek aan de spectaculaire site van Baalbek. Hier vindt u verschillende tempels en bouwwerken uit het Romeinse tijdperk, waaronder de grootste en best bewaarde uit de Romeinse wereld. Vrije lunch in Baalbek. In de namiddag ontdekt u de site van Anjar met overblijfselen tot uit het tijdperk van de Omajjaden (zoals een moskee, baden, het paleis, ...). Wijdegustatie en terug naar Beiroet en overnachting in het hotel.

5/ Deir Al-Qamar - Beiteddine - Beiroet (B)

Vertrek naar het paleis van Beiteddine dat in het begin van de 19e eeuw gebouwd werd voor de emir van Mount Lebanon. Verder naar Deir al-Qamar waar ‘Het klooster van de maan’ genesteld ligt tussen de statige Chouf-bergen. Het stadje dat ook de ‘Stad van de Emirs’ wordt genoemd, herbergt prachtige monumenten die de lokale architectuur uit de 17e en 18e eeuw Terug naar Beiroet en overnachting in het hotel.

6/ Beiroet - Jeita - Beiroet (B)

Bezoek aan de grotten van Jeita, die tot de mooiste en meest indrukwekkende grotten ter wereld worden gerekend. Terug naar Beiroet en vrije namiddag. Overnachting in Beiroet.

7/ Beiroet - Terugvlucht (B)

Drop-off van de huurwagen aan de luchthaven en terugvlucht naar Brussel. Aankomst dezelfde dag.

 

Plaatsen Comfort Luxe
Beiroet (6n) * Le Bristol Hotel Hotel Albergo (R&C)

* Mogelijk om te verblijven in charme B&B’s in verschillende regio’s van het land.: op aanvraag.

Basis 2 pers./Prijs p.p. Comfort Luxe
Van 07/01 tot 30/06/24 € 2.415 € 3.380
Van 01/07tot 31/08/24 € 2.520 € 3.510
Van 01/09 tot 20/12/24 € 2.415 € 3.380