Reserveer uw Madagaskar reis in 15 dagen met privé Franstalige gids-chauffeur

Tijdens deze unieke reis naar Madagaskar bezoeken we drie nationale parken: Andasibe, Ranomafana, Isalo. We maken een avondwandeling in het Andasibe NP. U maakt een wandeling tussen de maki’s in het Anja Reservaat. Geniet tijdens deze privérondreis van een bezoek aan het baobabwoud van Ifaty. Dagelijkse vertrekdata mogelijk voor deze rondreis Madagaskar.

Ontdek ook onze andere vakanties op maat naar Madagaskar samengesteld volgens uw wensen en budget.

 

Reserveer uw Madagaskar reis in 15 dagen met privé Franstalige gids-chauffeur

Tijdens deze unieke reis naar Madagaskar bezoeken we drie nationale parken: Andasibe, Ranomafana, Isalo. We maken een avondwandeling in het Andasibe NP. U maakt een wandeling tussen de maki’s in het Anja Reservaat. Geniet tijdens deze privérondreis van een bezoek aan het baobabwoud van Ifaty. Dagelijkse vertrekdata mogelijk voor deze rondreis Madagaskar.

Ontdek ook onze andere vakanties op maat naar Madagaskar samengesteld volgens uw wensen en budget.

 

1/ Vlucht naar Antananarivo

2/ Antananarivo (D)

Aankomst, visumformaliteiten en onthaal door de Franstalige privégids/-chauffeur. Transfer naar het hotel, intrek en overnachting.

3/ Antananarivo – Andasibe Nationaal Park (B, L, D)

Vertrek naar het tropische regenwoud van Andasibe, langs prachtige landschappen met mooie watervalletjes en spectaculaire valleien. Lunch. Tijdens een wandeling in de namiddag ontmoet u maar liefst 4 soorten lemuren. In de late namiddag doet u nog een wandeling op zoek naar gekko’s, kameleons en muismaki’s.

4/ Andasibe Nationaal Park (B, L, D)

De voormiddag is gewijd aan de ontdekking van het park. Met wat geluk ziet u de Indri Indri-lemuur, de grootste van het eiland. Naast de 11 lemuursoorten telt het park 119 vogelsoorten en 39 reptielsoorten. Uw gids vertelt u alles over de boeiende fauna en flora van dit gebied. Lunch. Na de middag bezoekt u een Betsimisaraka-dorpje. Avondmaal in de lodge.

5/ Andasibe – Antsirabe (B, L, D)

Vertrek naar Antsirabe langs de Route Nationale 7 (RN7). Die loopt grotendeels langs het Ankaratra-gebergte en brengt u naar de mooiste stad van Madagaskar, Antsirabe. De rode, lateriet kleurige huisjes contrasteren met de groene tinten van de rijstterrassen. Langs de weg ziet u eveneens de bijzonder Merina-familiegraven. Het aangename contact met de bevolking van het hoogland maakt er een prachtige rit van. Aankomst in Antsirabe en avondmaal in een lokaal restaurant.

6/ Antsirabe – Ambositra – Ranomafana Nationaal Park (B, L, D)

De landschappen tussen Antsirabe en Ambositra zijn net postkaartjes. Bij aankomst in de artisanale stad Ambositra brengt u een bezoek aan de lokale markt, een van de grootste van het land. Lunch. Verder naar Ranomafana door het meest indrukwekkende deel van het hoogland. De baan kronkelt tussen heuvels en bergen en de landschappen zijn om ter mooist. De enthousiaste Betsileo-kinderen verwelkomen u met de brede glimlach bij elke stop. Aankomst in het hotel en avondmaal.

7/ Ranomafana Nationaal Park (B, L, D)

Vertrek naar Ranomafana, een nationaal park dat 12 lemuursoorten telt naast een indrukwekkend aantal vogels, vlinders, amfibieën en reptielen. Tijdens de wandeling gaat u op zoek naar de unieke fauna en flora van dit park met duizenden endemische planten waaronder een groot aantal varens, medicinale planten en orchideeën. Talrijke riviertjes stromen door de dichtbegroeide vegetatie van dit tropische paradijs. Lunch. Na de middag brengt u een bezoekje aan het pittoreske dorpje Tanala, gelegen in een mooie vallei. Avondmaal in het hotel.

8/ Ranomafana – Isalo (B, L, D)

Vandaag wacht u een prachtige maar lange rit over het hoogland. Onderweg bezoekt u het reservaat van de maki’s in Anja. Lunch in Ambalavao.Na de middag rijdt u door "La Porte du Sud", het wordt steeds warmer en droger. Dit alles heeft zijn invloed op de landschappen die enorm variëren tijdens deze rit. De weg klimt naar het uiterst vlakke Plateau de l'Horombe om te eindigen in het Colorado van Madagaskar, het Massief van Isalo.

9/ Isalo Nationaal Park (B, L, D)

Het Nationaal Park van Isalo is een geërodeerd zandsteenmassief uit het Jurassic Tijdperk met een heel diverse fauna en flora. Samen met een gespecialiseerde natuurgids maakt u een trekking in deze unieke omgeving. Picknicklunch. Op het einde van de namiddag vertrekt u naar "La Fenêtre de l'Isalo", waar u kunt genieten van een prachtige zonsondergang. Avondmaal in het hotel.

10/ Ranohira (B, L, D)

Vandaag kunt u zelf uw dag invullen met paardrijden, wandelen of gewoon genieten van de prachtige omgeving.

11/ Isalo – Ifaty (B, L, D)

Het laatste deel van de RN7 is alweer heel anders. De landschappen variëren van kale, uitgestrekte vlaktes tot compact stekelwoud. Tijdens de rit ziet u voor het eerst de indrukwekkende apenbroodbomen of baobabs. Lunch op het strand aan de lagune van Ranobe. Na de middag bezoekt u het botanisch en ornithologisch park van Reniala, u ziet er honderden baobabs. Afscheid van de gids en intrek in het hotel.

12/ Ifaty (B, L, D)

Verblijf in Ifaty op basis van volpension. Optionele activiteiten kunnen in het hotel geboekt worden.

13/ Ifaty – Tuléar – Antananarivo (B, L)

Vrije tijd tot de transfer naar Tuléar. Vlucht naar Antananarivo en transfer naar het hotel. Afhankelijk van het vluchtschema kunt u nog enkele bezoeken doen in de hoofdstad.

14/ Antananarivo - terugvlucht (B)

Vrije voormiddag en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

15/ Aankomst Brussel

PLAATSEN CHARME SUPERIEUR
Antananarivo (2n) Le Combava
Andasibe (2n) Vakona Forest Lodge of Andasibe Hotel
Antsirabe (2n) Couleur Café
Ranomafana NP (2n) Hotel Thermal de Ranomafana
Isalo NP (3n) Relais de la Reine
Ifaty (2n) Les Dunes d’Ifaty (Villa)
Prijs per persoon BASIS 2 Pers/Prijs p.p BASIS 4 Pers/ Prijs p.p.
01/1 – 01/10/24 € 4.890 € 4.390
Toeslag juli – augustus € 220 € 220
Toeslag single € 790 € 790

Mogelijke verlengingen:

  • verblijf in Hotel Arc en Ciel, Nosy Be van 5 dagen/4 nachten in volpension met binnenlandse vluchten en transfers: vanaf € 960 pp
  • verblijf in Princesse Bora Lodge, Sainte Marie van 4 dagen/3 nachten in volpension met binnenlandse vluchten en transfers: € 1.290 pp