Deze unieke Nederlandstalige kleinschalige begeleide groepsreis naar Vietnam is gegarandeerd vanaf 4 personen met maximum van 12 personen

Inbegrepen in deze begeleide reis naar Vietnam:

 • Vluchten, accommodaties, gids, vervoer, toegangsgelden, en volpension
 • Charme accommodaties op unieke locaties
 • Ontdekking van verschillende streken van Vietnam
 • Jonk cruise op de Baai van Halong & Rijstboottocht in de Mekong Delta
 • Kookles bij een lokale familie
 • Fietstocht in het karst-landschap van Ninh Binh,…

Deze unieke Nederlandstalige kleinschalige begeleide groepsreis naar Vietnam is gegarandeerd vanaf 4 personen met maximum van 12 personen

Inbegrepen in deze begeleide reis naar Vietnam:

 • Vluchten, accommodaties, gids, vervoer, toegangsgelden, en volpension
 • Charme accommodaties op unieke locaties
 • Ontdekking van verschillende streken van Vietnam
 • Jonk cruise op de Baai van Halong & Rijstboottocht in de Mekong Delta
 • Kookles bij een lokale familie
 • Fietstocht in het karst-landschap van Ninh Binh,…

DAG 1 - Vlucht naar Hanoi

Internationale vlucht naar Vietnam

DAG 2

Hanoi- Bij aankomst wordt u opgewacht door uw lokale gids. Transfer naar het hotel (kamer beschikbaar vanaf 13u30). Lunch. In de namiddag verkenning van het oude centrum en de omgeving van het Hoan Kiem meer per fietstaxi. Terugkeer naar het hotel en vrije avond.

DAG 3

Hanoi - Vandaag staan de volgende bezoeken op het programma: het Ho Chi Minh Mausoleum en de paalwoning waarin hij leefde, de duizend jaar oude Eénpilaarpagode, de Literaartuurtempel,... In de namiddag worden jullie ingewijd in de geheimen van het Vietnamees Koken met een kookles bij een lokale inwoner. Na de kookles kunnen jullie natuurlijk proeven van alle specialiteiten. Aansluitend terugkeer naar het hotel en vrije avond. Ter info: het Ho Chi Minh Mausoleum is gesloten wegens renovatiewerken van 05/10 tot 05/12

DAG 4

Hanoi - Mai Chau Jullie verlaten de hoofdstad en rijden naar de Mai Chau vallei. Bij aankomst check-in in de traditionele paalwoning. In de namiddag verkennen jullie de omgeving met zijn typische bergdorpen, zijn rijstterrassen,... ’s Avonds vrije tijd om het dorp, gekend voor zijn ambachten, verder te ontdekken.

DAG 5

Mai Chau - Ninh Binh - visite de Van Long Na het ontbijt transfer naar de Ninh Binh provincie. Onderweg bezoeken jullie de Koninklijke Dinh tempels, met op de achtergrond de Yen Ngua berg. In de namiddag staat een mooie fietstocht op het programma. Vanuit het dorp Gia Hung fietsen jullie langs de Boi rivier tot in Van Long. Hier stappen jullie aan boord van een kleine typische roeiboot. Jullie verkennen er de omgeving vanop de rivier met prachtige uitzichten op de rotspieken, rijstvelden en het platteland. Aansluitend transfer naar het hotel in Ninh Binh en check-in.

DAG 6

Ninh Binh - Halong Na het ontbijt check-out en transfer naar Halong. Bij aankomst inscheping aan boord van de typische houten jonk. Dit is meteen de start van een betoverende cruise doorheen de Golf van Tonkin, een mystiek maritiem landschap bezaaid met duizenden eilanden en karstrotsen die oprijzen uit de zee. Middagmaal aan boord: vers gevangen vis en zeevruchten. Bij zonsondergang genieten jullie vanop het dek van een lokaal rijstwijntje, een fijn avondmaal en een goede nachtrust.

DAG 7

Halong - Bo Duong - Hanoi Na het ontbijt aan boord kunnen jullie nog rustig genieten van de omgeving. Vervolgens ontscheping en transfer naar Hanoi via de Rode Rivier Delta. Onderweg brengen jullie een bezoek aan het Bo Duong dorp waar jullie kennismaken met de authentieke artisanale waterpoppenspelers. Bij aankomst in Hanoi check-in in het hotel en vrije avond.

DAG 8

Hanoi - But Thap - Da Nang - Hoi An Check-out en transfer naar But Thap. Bij aankomst bezoeken jullie de grootste en mooiste boedhistische tempel van Vietnam. Na het middagmaal in een lokaal restaurant transfer naar de luchthaven en check-in voor de binnenvlucht naar Danang. Bij aankomst transfer naar het hotel in Hoi An en check-in .

DAG 9

Hoi An Vandaag staat de verkenning van de oude dorpskern op het programma met de mooie houten koopmanshuizen, de Japanse overdekte brug en het huis van Tan Ky. Aansluitend maken. jullie een fietstocht naar het vissersdorp Tra Que (+/- 15 km). Te Tra Que worden aromatische kruiden zoals munt en basilicum op een biologische manier geteeld. Jullie maken er kennis met het plattelandsleven en hun leefgewoontes. ‘s Middags staat een bekende locale specialiteit “ Tam Huu” op het menu. Een recept op basis van garnalen, varkensvlees en aromatische kruiden. Aansluitend terugkeer naar het hotel en vrije namiddag.

DAG 10

Hoi An - Da Nang - Hue Na het ontbijt transfer naar Hue via Danang en de prachtige bergpas genaamd ‘Col des Nuages’. Bij aankomst in Hue check-in in het hotel. In de namiddag neemt de gids jullie mee voor een verkenning van de keizerlijke stad . Jullie bezoeken er de Citadel en de Purperen Verboden Stad. Voor jullie terugkeren naar het hotel maken jullie nog een tocht door het centrum per fietstaxi.

DAG 11

Hue - Saigon Vandaag beginnen jullie de dag met een rustige fietstocht doorheen Hue en zijn groene omgeving met rijstterrassen, typische dorpen,... In de namiddag bezoeken jullie de keizerlijke graftombes van Tu Duc en de pagode Tu Hieu. De Pagode Tu Hieu is één van de belangrijkste boedhistische centra van Vietnam. Aansluitend transfer naar de luchthaven en check-in voor de binnenvlucht naar Ho Chi Minh / Sai Gon. Bij aankomst transfer naar het hotel en check-in. Vrije avond.

DAG 12

Saigon - Cai Be - Tra On Jullie verlaten Saigon en rijden naar Cai Be (+/-3u), gelegen in het hart van de Mekong delta. Bij aankomst inscheping op de typische Bassac. Per boot varen jullie via de Tien Giang rivier naar Cho Lach. Lunch wordt voorzien aan boord. Onderweg genieten jullie van de typische ‘couleur locale’. Jullie houden ook even halt voor een bezoek aan een dorp omgeven door rijstvelden aan de rand van de Mang Thit rivier. Hier maken jullie kennis met het dagelijks leven van de dorpbewoners. Bij zonsondergang aperitief aan boord, om zo verder te varen tot bij Tra On waar jullie aanmeren en in alle rust genieten van een heerlijk avondmaal. Overnachting aan boord van de Bassac.

DAG 13

Can Tho - Saigon ’s Morgens ontbijt met een schitterend zicht op de drijvende markten van Tra On. Verder naar Can Tho waar jullie de drijvende markt van Cai Rang kunt verkennen. Hier varen jullie verder met een kleiner bootje om de vele kanalen te ontdekken. Dompel jullie onder in de drukte, tussen reders en handelaars die luidkeels hun produkten aanprijzen op de markt. Aansluitend ontscheping en transfer naar Ho Chi Minh/Saigon. Bij aankomst check-in in het hotel en vrije avond om te genieten van de voorzieningen van het hotel of om de stad op eigen houtje te verkennen.

DAG 14

Saigon - Terugvlucht Na het ontbijt verkennen jullie de stad. Volgende bezoeken staan op het programma: Het coloniale postgebouw, de kathedraal ‘Notre-Dame’ en de typische Dong Khoi straat. Aansluitend brengen jullie een bezoek aan de Cholon-wijk met de levendige Binh Tay markt en de pagode Thien Hau. Na het bezoek transfer naar de luchthaven en check-in voor de terugvlucht.

DAG 15

Aankomst in Europa

INBEGREPEN

 • Internationale vluchten en binnenvluchten
 • Luchthaventaksen
 • Overnachting in de vermelde hotels
 • Transfers en transport met AC-voertuigen
 • Alle vermelde excursies met lokale gidsen inclusief de inkomgelden
 • Maaltijden volgens programma B = ontbijt, L = middagmaal,
  D = avondmaal

NIET INBEGREPEN

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie en bijstandsverzekering
 • Alle niet-vermelde diensten
 • Visumkosten
 • Vertrektaks

PRIJZEN EN DATA

OP BASIS VAN TWEEPERSOONS OF MITS TOESLAG VOOR SINGLE + 990 €, gegarandeerd vanaf 4 personen

vanaf 3.790 euro per persoon

Dagelijkse individuele reizen naar Vietnam mogelijk met Franstalige of Engelstalige gids ter plaatse