Ontdek onze Oezbekistan reis tijdens een 9 daagse vakantie met privé chauffeur en Engelstalige gids

Tijdens de verkenning van de zijde route ontdekt u tijdens onze reis naar Oezbekistan authentieke bevolking, een prachtige en kleurrijke verkenningstocht in oude steden en dit steeds met privé gids chauffeur tijdens uw vakantie in Oezbekistan.

Ontdek onze Oezbekistan reis tijdens een 9 daagse vakantie met privé chauffeur en Engelstalige gids

Tijdens de verkenning van de zijde route ontdekt u tijdens onze reis naar Oezbekistan authentieke bevolking, een prachtige en kleurrijke verkenningstocht in oude steden en dit steeds met privé gids chauffeur tijdens uw vakantie in Oezbekistan.

Dag 1: Vlucht naar Tasjkent

Dag 2: Tasjkent – Oergentsj – Khiva (B, L, D)

Bij aankomst in Tasjkent, verwelkoming door uw gids. Ontbijt. Vlucht naar Oergentsj. Transfer naar Khiva. Ontdekking van Khiva, oude hoofdstad van de regio Khorezm en een duizendjarige ‘museumstad’ met een architecturaal geheel dat geen gelijke vindt in Centraal-Azië. Vervolgens bezoek aan de Itchan Kala, een oude versterkte stad. Deze stad werd erkend als Unesco-werelderfgoed. Na het middagmaal staan de volgende bezoeken op het programma: de citadel van Kounia Ark, de minaret van Kalta Minor, de medresse van Alla Kouli Khan, de medresse van Moukhammed Amin Khan, de praalgraven van Seyid Allaoudîne en van Pakhlavan Makhmoud, het paleis Tash Kaouli en de Vrijdagsmoskee met 212 zuilen in houtsnijwerk. Avondmaal en overnachting.

Dag 3: Khiva - Buchara (B, L, D)

Laatste bezoeken in Khiva. Na de lunch lange rit doorheen de Kyzylkum-woestijn tot in Buchara, de vroegere hoofdstad en een mythische karavaanetappe op de Zijderoute. Buchara werd beschreven door Marco Polo als een grote, nobele stad. Aankomst en intrek in het hotel, gevolgd door een avondmaal.

Dag 4: Buchara (B, L, D)

Verdere ontdekking van de stad, ook behorend tot het Unesco-Werelderfgoed.
Middagmaal tijdens het stadsbezoek. Bezoek aan de citadel van de Ark, die 10
eeuwen geschiedenis samenbrengt. Aan de andere kant van het Registan-plein ligt
de pittoreske moskee Bolo-Chauz. De toegangspoort wordt ondersteund door 20
in houtsnijwerk gesneden zuilen. Bezoek aan de praalgraven van Chashmai Ajoeb
en van Ismaïl Saman, de historische vorst die over de Zijderoute heerste. Geniet van 'couleur locale' op een plaatselijke markt en vervolgens middagmaal. Bezoek aan het imposante complex Po-i-Kaljan met haar gekende grote moskee (15e-16e eeuw) met 7 poorten. U woont tenslotte nog een avondmaal en een folklorespektakel bij met dans en muziek in de Nodir Divan Begui medresse (indien het weer dit toelaat). Aansluitend terugkeer naar het hotel en avondmaal.

Dag 5: Buchara (B, L, D)

Ontdekking van de pracht en praal van het Liabi-Khaouz plein met zijn handelshuizen. U snuift er de lokale sfeer op en bewondert er de befaamde tapijten van Buchara. U verkent er ook de handelshuizen van Taq-i-Sarrafon en Taq-i-Telpak Fourouchon. Verdere ontdekking van de stad met een bezoek aan de moskee Magokki-Attori (12e eeuw) en de minaret van Tchor in blauw aardewerk. Middagmaal. Bezoek aan het zomerpaleis van de emir van Buchara: een romantisch geheel van paviljoenen rondom de harem. Ontdekking van de Chor Bakr-necropool. Deze in de 16e eeuw gebouwde dodenstad is prachtig in zijn eenvoud. Avondmaal.

Dag 6: Buchara - Samarkand (B, L, D)

Vrije tijd om nog wat te bezoeken op eigen houtje en de laatste inkopen te doen.
Middagmaal. Transfer naar het treinstation van Kagan (12 km van Buchara). Daar neemt u de hogesnelheidstrein 'Afrosiyob' met bestemming Samarkand. Aankomst en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 7: Samarkand (B, L, D)

Volledige dag gewijd aan de ontdekking van Samarkand. Ooit was dit de hoofdstad van Sogdië, vervolgens ingenomen door Alexander de Grote in 329 vóór Christus. In 712 werd ze veroverd door de Arabieren en nadien verwoest door Dzjengis Khan in 1220. Bezoek aan de Registan Square, het mooiste plein in Centraal-Azië, begrensd door drie majestueuze medresses: de 15e-eeuwse Oeloeg Begh, de 17e-eeuwse Tillya Kari (bedekt met goud), en de 17e-eeuwse Cher Dor (die leeuwenfiguren omvat). Het Goer Emir Mausoleum (15e eeuw) met de graven van Tamerlane en zijn nakomelingen, DE bron van trots en vreugde bij uitstek van Samarkand, met zijn prachtige turquoise blauw geribbelde koepel. Er wordt gezegd: "Als de lucht verdwijnt, zal de koepel van Goer Emir hem vervangen". Bezoek aan de moskee van Bibi Khanoum, opgericht tijdens het bewind van Timoer. Vóór het middagmaal even tijd om gezellig rond te kuieren in de stad. Aansluitend bezoek aan de koninklijke dodenstad van Shaki Zinda en het observatorium van Oeloeg Beg. Avondmaal.

Dag 8: Samarkand (B, L, D)

Bezoek aan het observatorium van Oeloeg Beg en het museum van de stadsstichting. Middagmaal. Aansluitend bezoek aan Goer Emir, een graftombe van de Timoeriden-dynastie. Het straalt de fierheid uit van Samarkand met een prachtige blauwkleurige betegelde koepel.

Dag 9: Samarkand– Terugvlucht

Transfer naar de luchthaven. Check-in voor de vlucht naar Europa. Aankomst dezelfde dag.
Basis 2 pers.* / Basis 4 pers.* / Basis 6 pers.* (* Prijs p.p.)
01/03 – 31/10/2024 2.890 / 2.590 / 2.550
Single toeslag 365