Reserveer uw vakantie in Oman met kinderen tijdens een rondreis met huurwagen of met privéchauffeur-gids voor 10 dagen en ga op verkenning in de woestijn.

LEUK VOOR HEEL DE FAMILIE:

  • Reis op het ritme van de hele familie in Oman
  • Wandelingen, mountainbike-tochten, kameeltochten …
  • Dolfijnen safari per boot, spotten van schildpadden
  • Lunch bij lokale inwoners en bezoek aan het dorpsschooltje
  • Zwemmen in de wadi’s en overnachting in de woestijn

Bekijk ook onze andere gezinsreizen:

Reserveer uw vakantie in Oman met kinderen tijdens een rondreis met huurwagen of met privéchauffeur-gids voor 10 dagen en ga op verkenning in de woestijn.

LEUK VOOR HEEL DE FAMILIE:

  • Reis op het ritme van de hele familie in Oman
  • Wandelingen, mountainbike-tochten, kameeltochten …
  • Dolfijnen safari per boot, spotten van schildpadden
  • Lunch bij lokale inwoners en bezoek aan het dorpsschooltje
  • Zwemmen in de wadi’s en overnachting in de woestijn

Bekijk ook onze andere gezinsreizen:

1/ Vlucht naar Muscat

Vlucht naar Muscat. Aankomst op de luchthaven en verwelkoming. Rit naar het hotel en overnachting te Muscat.

2/ Dolfijnen safari (B)

In de voormiddag ga je op zoek naar dolfijnen en met wat geluk zie je ook walvissen. Mogelijkheid om te snorkelen. Terugrit naar het hotel en vrije namiddag om te genieten van het zwembad. Overnachting te Muscat.

3/ Tradities en geschiedenis (B, L)

In de voormiddag, bezoek aan de grote moskee van Sultan Qaboos met zijn imposante kroonluchter en het grootste tapijt ter wereld. Bezoek aan het splinternieuwe en elegante Opera House te Muscat met zijn impressionante oosterse interieur. Ontdekking van de soeks van Muttrah, volgestouwd met stoffen, reukwaren en goud. Fotostop aan het werkpaleis van de sultan geflankeerd door twee Portugese forten uit de 16e eeuw. Vrije namiddag.

4/ Off Road (B, D)

Vertrek met 4x4 terreinwagen naar Nakhal, een van de hoogtepunten van de Omaanse cultuur. Off Road rit door de bergen en langs de wadi’s. Bij de immense Wadi Bani Awf ontdek je een van de meest sensationele en spectaculaire landschappen van het land. Lunch vlak voor het dorp Balad Sayt. Aansluitend bezoek aan de grotten van Al Hoota met zijn indrukwekkende stalagmieten en stalactieten. Rit naar het dorp van Al Hamra. ‘s Avonds verblijf je bovenop de berg in een comfortabele lodge met panoramisch zicht over de streek.

5/ Canyons en bergdorpjes (B, L, D)

Na het ontbijt wandeling in het kleine dorpje van Misfat. De traditionele huizen, gelegen bovenop de bergflanken, behoren tot de oudste nog bewoonde huizen van het sultanaat. Off Road naar Jebel Shams, het hoogste punt van Oman (3075m). Van hieruit geniet je van een schitterend uitzicht op de omliggende groene canyons. Lunch bij de bewoners. Terugrit naar het hotel in Al Hamra.

6/ Naar de Groene Berg (Jebel Akhdar) (B)

Met de mountainbike rij je naar de vallei om het verlaten dorp van Al Hamra en zijn grote lemen woningen te ontdekken. Bezoek van het huis Bait Al Safah waar de oude tradities worden bewaard. Je verneemt er meer over het alledaagse leven in de traditionele dorpen. Ontdekking van het fort van Jabrin, mooi voorbeeld van de Omaanse cultuur, met beschilderde plafonds die dateren uit de 17e eeuw. Beklimming met 4x4 van de Jebel Akhdar, de groene berg. Je rijdt tot het plateau van Sayq, bekend voor zijn uitgestrekte landschappen en de rozenteelt.

7/ Magische zonsondergang over de woestijn (B, D)

Vrije voormiddag om te genieten van de prachtige omgeving en het zwembad. Optioneel: wandeling langs de canyon doorheen dorpjes en prachtige landschappen. Je rijdt verder naar de indrukwekkende Wahiba woestijn, waar de Arabische bedoeïenen hun tenten opslaan. Door de duinen wordt je naar het kamp in de woestijn gebracht. Overnachting in een goed uitgerust tentenkamp tussen de wondermooie zandduinen. ’s Avonds kun je er genieten van de heldere sterrenhemel.

8/ Dune Bashing en schildpadden (B)

Dune Bashing in de duinen van de Wahiba woestijn. Rit in de woestijn met kameel. Vervolgens rijd je naar Ras Al Jinz waar op het beschermde strandje elk jaar duizenden schildpadden hun eieren komen leggen. Observatie van de schildpadden tijdens de nacht. Overnachting in Ras al Jinz.

9/ Zwemmen in de wadi’s (B)

Rit naar de Wadi Tiwi met zijn steile bergwanden. Het begin van de wadi wordt druk bezocht, maar weinig bezoekers wagen zich tot in het dorpje verderop. Daar geniet je van een schitterend uitzicht over de ganse vallei. Ontdekking van de onbekende Wadi Suwayh met zijn mooi natuurlijk zwembad waar het heerlijk zwemmen is. Rit naar Muscat en overnachting te Muscat.

10/ Terugvlucht (B)

Transfer naar de luchthaven van Muscat en terugvlucht.

Plaatsen               Charme Charme / Luxe
Muscat (2 n) Holiday Inn Seeb Shangri-La Al Waha (Family Room)
Al Hamra (2n) The View The View
Jabal Akhdar (1n) Sahab Anantara Jabal Akhdar
Wahiba Sands (1n) 1000 Nights Camp Desert Nights Camp (Family Unit)
Ras Al Jinz (1) Turtle Reserve (Family Eco Tent) Turtle Reserve (Family Eco Tent)
Prijs p.p. Basis 4 pers. *
Charme Charme / Luxe
06/01 tot 15/02/24 € 2.440 € 2.590
16/02 tot 25/02/24 € 2.440 € 2.745
26/02 tot 14/04/24 € 2.440 € 2.690
15/04 tot 28/04/24 € 2.440 € 2.745
29/04 tot 30/09/24 € 2.190 € 2.330
01/10 tot 23/10/24 € 2.440 € 2.390
24/10 tot 03/11/24 € 2.440 € 2.745
04/11 tot 26/12/24 € 2.240 € 2.590
Korting kinderen** € 110 € 110
Toeslag Engelstalige chauffeur/gids*** € 970 € 970

*Prijs op basis van rondreis Fly & Drive (huurwagen inbegrepen, privétransfers luchthaven-hotel-luchthaven). Gelieve ons te raadplegen voor de gedetailleerde huurvoorwaarden.

** Kind onder 12j deelt de kamer met een volwassene

*** Engelstalige gids/chauffeur gedurende de rondreis. Voertuig en benzine incl.