Rondreis naar Australië, steeds in karakter hotels met net dat tikkeltje meer.

Een unieke vakantie naar Australië en kennismaking met een uniek continent. Uw avontuur start in Melbourne en eindigt te Cairns. Met uw huurwagen, op eigen ritme, ontdekt u fabelachtige landschappen, prachtige nationale parken, mythische steden, een dorp uit de tijd van de goudzoekers, the Outback en the Great Barrier Reef. Een onvergetelijke Australië reis.

Ontdek ook onze vakanties op maat voor Australië. Volgens uw wensen en budget wordt een uniek reisvoorstel op maat voor een schitterende vakantie in Australië samen gesteld.

Rondreis naar Australië, steeds in karakter hotels met net dat tikkeltje meer.

Een unieke vakantie naar Australië en kennismaking met een uniek continent. Uw avontuur start in Melbourne en eindigt te Cairns. Met uw huurwagen, op eigen ritme, ontdekt u fabelachtige landschappen, prachtige nationale parken, mythische steden, een dorp uit de tijd van de goudzoekers, the Outback en the Great Barrier Reef. Een onvergetelijke Australië reis.

Ontdek ook onze vakanties op maat voor Australië. Volgens uw wensen en budget wordt een uniek reisvoorstel op maat voor een schitterende vakantie in Australië samen gesteld.

1 & 2/ Brussel – Melbourne

3/ Melbourne (-)

Aankomst in Melbourne. Onthaal en privétransfer naar uw hotel. Intrek in het hotel en vrije tijd om de bruisende stad te ontdekken. Melbourne wordt beschouwd als de culturele en modehoofdstad van Australië. De stad is bijzonder multicultureel. De stad beschikt over mooie historische gebouwen, interessante musea en vele goede restaurants.

4/ Melbourne – Ballarat – Grampians (B) (250 km)

Pick-up van de huurwagen in het centrum en vertrek naar Ballarat, een goudstad met prachtige gebouwen uit de Victoriaanse tijd. U kunt eventueel het goudmuseum en het Wildlife Park bezoeken. Verder naar het Grampians National Park, bekend van de Aboriginal rotsschilderingen en een ideale plek om de inheemse fauna te ontdekken.U kunt er wandelingen maken en de mooie Mackenzie Falls bezichtigen.

5/ Grampians – Great Ocean Road – Cape Otway (D) (310 km)

’s Morgens verdere verkenning, nadien met de wagen zuidwaarts naar Port Fairy,en verder langs de mythische Great Ocean Road naar Warnambool en Cape Otway. U aanschouwt de adembenemende kustlandschappen. Onderweg naar Cape Otway kunt u een bezoek brengen aan het Great Otway NP.

6/ Cape Otway – Melbourne – Sydney (B) (230 km)

Rit naar de spectaculaire watervallen van Erskine en naar het ongerepte strand van Anglesea. Nadien verder naar Melbourne. Drop-off van de huurwagen en vlucht naar Sydney. Aankomst in Sydney en privétransfer naar uw hotel.

7/ Sydney (B,L) (uitstap in internationaal reisgezelschap)

Verkenning van Sydney met oa. de Opera House, de Royal Botanical Gardens, Harbour Bridge, … Lunch tijdens een cruise in de baai van Sydney.

8/ Sydney – Blue Mountains (B,L) (uitstap in internationaal reisgezelschap)

Georganiseerd bezoek aan de Blue Mountains (Unesco werelderfgoed). De dichte eucalyptusbossen geven de lucht een blauwe gloed. Het uitzicht is subliem: diepe ravijnen, watervallen, ...

9/ Sydney – Uluru (Ayers Rock) (B,D)

Transfer naar de luchthaven van Sydney en vlucht naar Ayers Rock. Pick-up van uw 4WD huurwagen. Ayers Rock is natuurlijk een must, maar een bezoek aan ‘The Olgas’ is ook de moeite. ’s Avonds geniet u van een wondermooie zonsondergang met Uluru op de achtergrond. Optioneel: Sounds of Silence Dinner, een diner onder de heldere sterrenhemel terwijl u ondergedompeld wordt in de Aboriginalcultuur, een onvergetelijke ervaring.

10/ Uluru – Kings Canyon (B) (300 km)

Suggestie: maak ’s morgens een wandeling aan de voet van Ayers Rock en geniet van de prachtige zonsopgang. Breng eventueel een bezoek aan het Aboriginal cultureel centrum van Anangu. Rit naar de hoogvlakte van Kings Canyon.

11/ Kings Canyon – Alice Springs (B) (400 km)

Vermijd de hitte en verken Kings Canyon ’s ochtends via de bewegwijzerde paden. De wanden van Kings Canyon zijn meer dan 300m hoog. Vervolgens rit naar Alice Springs doorheen de ruige Outback.

12/ Alice Springs – Darwin(B)

‘s Morgens kunt u de basis van de beroemde Flying Doctors bezoeken. Drop-off van uw huurwagen en vlucht naar Darwin in de namiddag. Pick up van uw huurwagen, rit naar uw hotel en rest van de dag vrij om de stad te verkennen.

13/ Darwin – Mary River (B) (110 km)

Na het ontbijt vertrekt u naar de Wetlands van het Mary River National Park, bekend van de Mary rivier met zijn grote concentratie zoutwaterkrokodillen. U kunt er ook heel wat vogelsoorten spotten.

14/ Mary River – Kakadu National Park (-) (200 km)

Rit naar Kakadu NP. Het staat vermeld op de Unesco-werelderfgoedlijst, zowel vanwege de culturele waarde met onder andere een groot aantal rotsschilderingen van Aboriginals als vanwege de bijzondere natuur. Opmerking: bij Wildman Wilderness Lodge is ontbijt en diner inclusief.

15/ Kakadu National Park (B) (uitstap in internationaal reisgezelschap)

Een volledige dag om het NP te verkennen. U maakt een Yellow Water boottocht om het wildlife van deze regio te ontdekken (afvaart om 13u, 14u45 of 16u15).

16/ Kakadu NP – Nitmiluk NP (Katherine) (B) (260 km)

Rit zuidwaarts naar het Nitmiluk National Park, bekend van de Katherine Gorge. In de Katherine Gorge liggen verschillende neststranden van de zoetwaterkrokodil. Naast de Katherine Gorge zijn er in Nitmiluk veel wandelmogelijkheden.

17/ Nitmiluk NP (Katherine) (B)

Verder verkenning van het park op uw eigen tempo. U kunt optioneel een boottocht maken of kano huren om de rotsformaties van op het water in al hun grandeur te bezichtigen.

18/ Darwin – Cairns (B) (350 km)

Vandaag vroeg vertrek terug naar Darwin zodat u tijd heeft om onderweg te stoppen aan het Litchfield National Park. Het park telt weelderige bossen, spectaculaire watervallen en sprankelende zwemmeertjes. ’s Avonds drop-off van uw huurwagen op de luchthaven van Darwin en vlucht naar Cairns. Privétransfer naar uw strandhotel en intrek in het mooie resort.

19/ Great Barrier Reef (B,L) (uitstap in internationaal reisgezelschap)

Vandaag verkent u per luxe catamaran de wondermooie onderwaterwereld van het Great Barrier Reef. Pick-up aan uw hotel en transfer naar de aanlegsteiger. Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. U kunt dit onderwaterleven al snorkelend observeren, of ook vanuit de boot die deels onder water ligt en glazen wanden heeft.

20/ Cape Tribulation & Daintree Tour (B,L) (uitstap in internationaal reisgezelschap)

Vandaag maakt u een daguitstap door het prachtige Daintree regenwoud. U maakt onder meer een cruise over de Daintree rivier en een mooie wandeling door het regenwoud, begeleid door een ervaren gids.

21/ Cairns – Europa (B)

Na de check-out privétransfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Europa.

22/ Europa

Charme / Charme Superieur
01/01/2024-31/03/2024 7940
01/04/2024-31/12/2024 7995