Vakantie in Marokko. Ontdek onze rondreis op maat steeds in karakterhotels met net dat tikkeltje meer.

Tijdens deze Marokko reis met gids bezoekt u van het authentieke Marrakesh, maakt u een prachtige 4X4 rit in de woestijn, en ontdekt u al de hoogtepunten ver van de massa. Een rondreis in Marokko is genieten van geuren en kleuren, woestijn en oases. Ontdek ook onze groepsreizen en onze reizen op maat naar Marokko en Marrakesh.

Vakantie in Marokko. Ontdek onze rondreis op maat steeds in karakterhotels met net dat tikkeltje meer.

Tijdens deze Marokko reis met gids bezoekt u van het authentieke Marrakesh, maakt u een prachtige 4X4 rit in de woestijn, en ontdekt u al de hoogtepunten ver van de massa. Een rondreis in Marokko is genieten van geuren en kleuren, woestijn en oases. Ontdek ook onze groepsreizen en onze reizen op maat naar Marokko en Marrakesh.

1/ Vlucht naar Marrakech (-)

Bij aankomst op de luchthaven van Marrakech wordt u door onze lokale vertegenwoordiger opgehaald en naar uw charme riad in het centrum van de medina gebracht. Vrije tijd voor de eerste verkenning op eigen houtje van de medina . Overnachting in de charmante riad.

2/ Marrakech - Telouet - Tamdaght (B,L,D)

De volgende dag, na het ontbijt, wordt u opgehaald in 4 x 4 met chauffeur en Franstalige of Engelstalige gids (naar keuze) en rit via de pas van Tichka naar de prachtige regio van Telouet. Telouet is een Berberkasbah die langs een handelsroute gelegen is op +/- 1800m hoogte. Bezoek aan de kasbah. Middagmaal onder een nomadentent in het Atlasgebergte. Verdere rit naar de prachtige Ounila vallei, een regio die vroeger veel door handelskaravanen werd doorkruist. De vallei telt talrijke Berberdorpen en bezoek aan enkele verlaten kasbahs met hun typische architectuur. Munttheeceremonie bij de plaatselijke bewoners. Verdere rit naar het gastenverblijf in het centrum van het Berberdorpje Tamdaght met prachtig zicht over een vallei voorzien van amandelbomen en talrijke fruitbomen. Een bijzonder en authentiek landschap, ver weg van de toeristische sites.

3/ Tamdaght - Aït Ben Haddou - Tazenakht – Iriki – duinen van Chigaga (B,L,D)

Vertrek in 4 x 4 doorheen een woestijn van steen en zand. Ontdekking van woestijn-oasen en het uitgedroogde meer van Iriki, de plaats bij uitstek voor fata morgana’s. Picknick lunch in de woestijn. Geniet van een muntthee bij een nomadenfamilie. Verdere rit doorheen de woestijn tot aan de kleine bivak (nomadententen met matrassen, bedlinnen en sanitair hoekje), gelegen aan de voet van de nog niet te toeristische Chigagaduinen. Een totale onderdompeling in de woestijn. Avondmaal met dranken en overnachting in het tentenkamp van Chigaga.

4/ Duinen Chigaga - Mhamid - Oulad Driss - Aït Isfoul (B,L,D)

Na het ontbijt wandeling en tocht op de rug van een dromedaris doorheen de prachtige landschappen van de zandduinen van Chigaga. ‘s Namiddags vertrek in 4 x 4 langs de mooie zand- en steenpistes. Terugrit naar de bewoonde wereld langs het dorp van Mahmid el Ghizlane. De kasbah uit de 16de eeuw was weleer een belangrijke controlepost op deze vroeger drukke karavaanroute. Aankomst te Aït Isfoul en intrek in een zeer karaktervolle woning waar de tijd is blijven stilstaan. Vanop het dakterras heeft u een prachtig zicht op de duinen en de palmoase. Geniet van een wandeling door de lemen dorpen in de omgeving. Overnachting te Aït Isfoul.

5/ Aït Isfoul - Tamegroute - Zagora – Agdz (B,L,D)

Vertrek in 4 x 4 naar de prachtige Drâa-vallei, de grootste palmoase van Marokko. De rit is een afwisseling van woenstijnachtige vlaktes en groene oasen. Ontdekking in de woestijn van de pottenbakkerij in Tamegroute. Middagmaal op een rustige plek temidden van Zagora. Verdere rit richting Agdz dat in de schaduw ligt van de indrukwekkende Djebel Kissane. Verblijf in een ecolodge gelegen in de Drâa-oued, een mooie en groene omgeving. U waant zich op een andere planeet. Overnachting in Agdz.

6/ Agdz (Tamnougalt) - Ouarzazate – Palmoase van Skoura (B,L,D)

Ontdekking van de steegjes en de markt van het versterkte dorp Tamnougalt. Het is een van de oudste Ksours van de Drâa-vallei. Middagmaal en verder naar Ouarzazate doorheen de dorre en afwisselende landschappen van de Anti-Atlas. Vrije tijd in Ouarzazate en dan verder naar de palmoase van Skoura. Aankomst en intrek in het charmante gastenverblijf. Tijd voor wat rust. Overnachting in het hartje van de prachtige palmoase.

7/ Skoura (B, L D)

Verkenning te voet met een Franstalige of Engelstalige lokale privégids. Ontdekking van de lokale typische architectuur van de talrijke kasbah’s, die perfect geïntegreerd zijn in de groene natuur. Middagmaal in de prachtige tuin van een lokale familie. Bezoek van hun woning en ontdekking van hun dagdagelijkse leven. Verder bezoek aan de palmoase. Terug naar het gastenverblijf. Tijd om te genieten van de mooie tuin en het zwembad of om nog een optionele activiteit te doen. Overnachting in Skoura

8/ Skoura – Marrakech – Brussel (B)

Ontbijt en rit naar de luchthaven van Marrakech en terugvlucht naar Brussel met aankomst dezelfde dag.
Basis 2 pers.* / Basis 4 pers.* (* prijs p.p.) / Single toeslag
Van 05/01 tot 20/12/2024 2680 / 2090 / 745