Vakantie naar Nicaragua? Tijdens deze individueel begeleide rondreis in Nicaragua maakt u kennis met een van de meest authentieke landen van Centraal-Amerika. Naast de ongerepte tropische wouden en actieve vulkanen biedt Nicaragua ook schitterende meren, precolumbiaanse sites en de prachtige koloniale steden Léon en Granada. U ontspant en geniet aan de kust en op de Caraïbische Corn Islands. Ontdek ook onze groepsreizen en reizen op maat naar Nicaragua.

Vakantie naar Nicaragua? Tijdens deze individueel begeleide rondreis in Nicaragua maakt u kennis met een van de meest authentieke landen van Centraal-Amerika. Naast de ongerepte tropische wouden en actieve vulkanen biedt Nicaragua ook schitterende meren, precolumbiaanse sites en de prachtige koloniale steden Léon en Granada. U ontspant en geniet aan de kust en op de Caraïbische Corn Islands. Ontdek ook onze groepsreizen en reizen op maat naar Nicaragua.

1/ Vlucht naar Managua (-)

Bij aankomst verwelkoming door onze Engelstalige contactpersoon en transfer naar uw hotel.

2/ Managua – Léon (B,D)

Samen met uw Engelstalige gids verkent u het centrum van Managua met o.a. het nationaal paleis en de befaamde Malecon. Vanaf de Loma de Tiscapa heeft u een prachtig uitzicht op de stad en het gelijknamige meer. U rijdt naar het noorden door de vulkanische bergketen langs de Pacific. U bezoekt te voet het historische centrum van Léon, een van de best bewaarde koloniale steden. U bezoekt de kathedraal, de grootste van Centraal Amerika, de oude universiteit en het museum gewijd aan de dichter Rubén Dario.

3/ Léon – Cerro Negro – Las Peñitas – Léon (B,L)

Excursie naar de Cerro Negro, één van de jongste vulkanen van het continent. Tijdens de beklimming kunt u het maanlandschap en de omringende bergketen bewonderen. In de namiddag rijdt u naar het badstadje Las Peñitas waar u een frisse duik kunt nemen in de Stille Oceaan of kunt lunchen in één van de kleine strandrestaurantjes. U geniet van een prachtige zonsondergang alvorens terug te keren naar Léon.

4/ Léon – San Jacinto – Matagalpa – Selva Negra (B,D)

U vertrekt vandaag naar het centraal berggebied van Nicaragua. Onderweg bezoekt u de warmwaterbaden van San Jacinto. Matagalpa ligt te midden van de bergen overgroeid met nevelwoud. De stad is één van de belangrijkste koffiecentra en tijdens de rit ziet u dan ook de koffieculturen langs de weg. In de namiddag komt u aan bij Selva Negra, een traditionele finca omringd door weelderig groen nevelwoud. Een eerste wandeling laat u kennismaken met de typische fauna en flora.

5/ Selva Negra – Masaya vulkaan – Catarina – Granada (B,D)

In de voormiddag kunt u nog op eigen houtje het woud verder verkennen. U bezoekt het nationaal park rond de Masaya vulkaan waar u de enorme krater kunt bewonderen. Vanuit het typisch dorpje Catarina hebt u een mooi zicht op het kratermeer Laguna de Apoyo. Uw eindpunt vandaag is de prachtige, koloniale stad Granada, gelegen aan het immense Nicaragua meer.

6/ Granada – Isletas (B,L)

U bezoekt het historisch centrum van Granada, de oudste Spaanse stad van de nieuwe wereld. Bezoek aan het San Francisco klooster dat een boeiende tentoonstelling van precolumbiaanse kunst herbergt, de kerk van La Merced waar u vanuit de klokkentoren een prachtig uitzicht hebt over de stad, la Casa de los Tres Mundos en de levendige lokale markt. In de namiddag maakt u een excursie per boot naar Las Isletas, een eilandengroep van 350 kleine eilandjes waar u in de tropische begroeiing de enorme diversiteit aan vogels kunt bewonderen.

7/ Granada – Ometepe – Playa Santo Domingo (B,L)

Vanuit het havenstadje San Jorge neemt u de ferry naar het eiland Ometepe dat gevormd wordt door de vulkanen Concepcion en Maderas. Na aankomst rit naar Finca El Porvenir, gelegen op de flanken van de Maderas vulkaan, waar u luncht. U verkent de weelderige natuur en de rotsschilderingen van de precolumbiaanse Nahoa cultuur. Op het eind van de middag rijdt u naar Playa Santo Domingo, het mooiste strand van het eiland.

8/ Omotepe – San Juan del Sur (B,L)

Ferry terug naar het vasteland en rit naar het badstadje San Juan del Sur aan de kust van de Pacific. Bezoek te voet van het stadje. Lunch in één van de strandrestaurantjes en vrije namiddag.

9/ San Juan del Sur – Managua – Corn Islands (B)

Transfer naar de luchthaven van Managua. Binnenlandse vlucht naar de Corn Islands waar u ondergedompeld wordt in de Afro-Caraïbische sfeer.

10/ Corn Islands (B)

Vrije dag om te zwemmen of te snorkelen in de turquoise blauwe Caribische zee, een fietstochtje te maken op het eiland of gewoon te relaxen in een hangmat.

11/ Corn Islands – Managua (B)

Vrije voormiddag. In de namiddag binnenlandse vlucht naar Managua. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

12/ Managua – Terugvlucht (B)

Privétransfer naar de luchthaven van Managua voor uw terugvlucht.

13/ Brussel

Basis 2 pers.* / Basis 4 pers.* (* prijs p.p.) / Single toeslag / Toeslag vluchten (15/06 - 15/08)
Charme hotels 3* 4525 / 3945 / 685 / 449
Charme hotels 3*-4* 4999 / 4755 / 1190 / 449