Vakantie in Zuid Afrika? Ontdek onze individuele rondreis met huurwagen in Zuid-Afrika, steeds in karakterhotels met net dat tikkeltje meer.

U reist in Zuid-Afrika doorheen prachtige landschappen, verkent mythische parken en ontmoet de bijzondere bevolking van deze regenboognatie. Een prachtige tocht langs Kaapstad, de wijnroute, de imposante Blyde River Canyon, het Kruger National Park en Zoeloe land. Reizen in Zuid-Afrika is genieten op eigen tempo van dit prachtige land. Ontdek ook onze groepsreizen, safari’s en individuele reizen op maat naar Zuid-Afrika.

Vakantie in Zuid Afrika? Ontdek onze individuele rondreis met huurwagen in Zuid-Afrika, steeds in karakterhotels met net dat tikkeltje meer.

U reist in Zuid-Afrika doorheen prachtige landschappen, verkent mythische parken en ontmoet de bijzondere bevolking van deze regenboognatie. Een prachtige tocht langs Kaapstad, de wijnroute, de imposante Blyde River Canyon, het Kruger National Park en Zoeloe land. Reizen in Zuid-Afrika is genieten op eigen tempo van dit prachtige land. Ontdek ook onze groepsreizen, safari’s en individuele reizen op maat naar Zuid-Afrika.

1/ Brussel – Kaapstad

2/ Kaapstad (-)

Aankomst, onthaal en overhandiging van de reisdocumenten. Assistentie bij het ophalen van de huurwagen. Eerste verkenning van Kaapstad. Vanop de wereldberoemde Tafelberg heeft u een prachtig zicht over de stad en de omgeving (kabelbaan werkt niet bij slecht weer).

3/ Kaapstad (B)

In tegenstelling tot de meeste grote havensteden, is Cape Town op “mensenmaat” gebleven en kan het centrum gemakkelijk te voet bezocht worden: Long Street, Kompaniestuin, Bokaap, Castle of Good Hope. Of u boekt een excursie naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela lange tijd gevangen zat.

4/ Kaapse Schiereiland (B)

Boottocht in Houtbaai naar Duikereiland met een kolonie Kaapse pelsrobben. Verder langs de kustweg Chapman’s Peak Drive naar het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop. Op Boulders Beach ziet u een kolonie ezelpinguïns. In de late namiddag doet u een wandeling in de Botanische Tuin van Kirstenbosch.

5/ Kaapstad – Hermanus (B) (130 km)

Aankomst in Hermanus na een mooie rit langs de spectaculaire kustweg N44. In Walker Bay komen tussen juni en december honderden walvissen vanuit Antarctica hun jongen werpen. U kunt ze spotten vanop de kust of u boekt een boottocht om deze reusachtige dieren van dichtbij te observeren.

6/ Hermanus - Stellenbosch (B) (100 km)

Vertrek naar Stellenbosch, het hart van de Wijnroute. Een prachtige streek met uitgestrekte wijngaarden, bergen en witte Kaap-Hollandse landhuizen. De invloed van de Hollandse kolonialen en de Franse Hugenoten zorgt ervoor dat dit gebied tot op heden het meest Europese stukje Zuid-Afrika blijft. Wijnproeverij in één van de vele wijnhuizen.

7/ De Wijnroute (B)

Bezoek aan Paarl en aan Franschhoek, waar Franse Hugenoten zich in de 17de eeuw vestigden. In het Huguenot Memorial Museum leert u alles over de aankomst van de Hugenoten in Zuid-Afrika en de stichting van Franschhoek. Mogelijkheid om meerdere wijndomeinen te bezoeken, de meeste hebben nog steeds een Franse naam. Terug naar Stellenbosch.

8/ Stellenbosch - Johannesburg - Pretoria (B)

Rit naar de luchthaven en vlucht naar Johannesburg. Pick-up van uw huurwagen en rit naar Pretoria, de administratieve hoofdstad van het land. Bezoek aan de Union Building en het voortrekkersmonument.

9/ Pretoria – Witriver/Ohrigstad (B) (340 km)

Route doorheen Gauteng met zijn uitgestrekte vlaktes. In de provincie Mpumalanga bezoekt u de pittoreske dorpen Dullstroom, Waterval Onder en Waterval Boven. Keuze tussen 2 hotels op 2 andere locaties: Stille Woning (Witrivier) of Iketla Lodge (Ohrigstad).

10/ De panoramaroute (B)

Vertrek naar de Panoramaroute. Bezoek aan Pilgrim’s Rest en rit tot bij de befaamde Bourke’s Luck Potholes. Halte bij de Berlin en Lisbon Falls. Bij God’s Window heeft u bij helder weer een prachtig zicht op het laagveld. Bij de Drie Rondavels ziet u de imposante Blyde River Canyon, een van de grootste ter wereld.

11/ Witrivier/Ohrigstad – Kruger NP/privé-concessie (B,L,D) (+/- 160 km)

Rond de middag aankomst in de lodge, waar u verblijft op basis van fully inclusive (maaltijden en 2 safari’s per dag). Lunch. Eerste safari met een ervaren gids en in een open voertuig. U ziet antilopen, luipaarden, giraffen, olifanten en nog vele andere wilde dieren.

12/ Kruger NP/privé-concessie (B,L,D)

Safari bij zonsopgang. Ontbijt en vrije tijd tot het vertrek voor een tweede safari. Maaltijden in de lodge.

13/ Kruger NP - Swaziland (B,D) (+/- 380 km)

Laatste safari, gevolgd door een uitgebreid ontbijt. Vertrek naar Swaziland. Na de grensformaliteiten rijdt u het kleinste koninkrijk van Afrika binnen. Rit door een prachtig landschap. U komt voorbij een glasblazerij, een markt met lokale souvenirs en een kaarsenatelier. Avondmaal in het hotel.

14/ Swaziland - Zoeloeland (B,D) (+/- 250 km)

Vertrek richting Zuid-Afrika, door uitgestrekte bossen en langs suikerrietplantages. Grensformaliteiten. Aankomst in de lodge in de loop van de namiddag. U verblijft in één van de meest ongerepte natuurregio’s van het land met tevens het grootste aantal natuurreservaten en dierenparken, zoals Hluhluwe of Mkuze. Indien u kiest voor Rhino Ridge, is er een inbegrepen safari. Avondmaal in de lodge.

15/ Zoeloeland - Balito (B) (+/- 200 km)

Safari in Hluhluwe NP (inclusief bij verblijf in Rhino Ridge). Rit naar Balito, een van de mooiste badplaatsen aan de oostkust.

16/ Balito - Durban - Terugvlucht

Rit naar Durban en drop-off van de huurwagen op de luchthaven. Aansluitend check-in voor de terugvlucht naar Brussel

17/ Brussel

Charme / Charme Luxe (prijs p.p. / basis 2 pers.) Niet-vermelde periodes en prijzen voor 3 of meer personen: op aanvraag
01/05 – 30/06/24 3080 / 3790
01/07 – 31/08/24 3420 / 4150
01/09 – 31/10/24 3380 / 4050
Single toeslag 740 / 910