Vakantie in Cuba? Ontdek onze individuele begeleide reis naar Cuba, steeds in karakterhotels met net dat tikkeltje meer.

Reizen naar Cuba met kinderen is beleven en ontdekken. Zo kunnen de kids leren koken in Havana, bezoeken ze een krokodillenboerderij, leren ze salsa les met privé leraar, is er een rit met een cabrio oldtimer voorzien,… Deze vakantie in Cuba kan tevens perfect zonder kinderen. Tijdens deze rondreis naar Cuba voorzien wij overnachtingen bij lokale bevolking op een boerderij en in karakter hotels. Ontdek ook onze groepsreizen en reizen op maat naar Cuba.

Vakantie in Cuba? Ontdek onze individuele begeleide reis naar Cuba, steeds in karakterhotels met net dat tikkeltje meer.

Reizen naar Cuba met kinderen is beleven en ontdekken. Zo kunnen de kids leren koken in Havana, bezoeken ze een krokodillenboerderij, leren ze salsa les met privé leraar, is er een rit met een cabrio oldtimer voorzien,… Deze vakantie in Cuba kan tevens perfect zonder kinderen. Tijdens deze rondreis naar Cuba voorzien wij overnachtingen bij lokale bevolking op een boerderij en in karakter hotels. Ontdek ook onze groepsreizen en reizen op maat naar Cuba.

DAG 1 : BRUSSEL - MADRID - HAVANA

Vlucht van Brussel naar Havana via Madrid. Aankomst in Havana. Onthaal en transfer naar het hotel. Intrek en overnachting in het hotel Presidente***sup (met zwembad)

DAG 2 : HAVANA

Stadsbezoek, vertrek per coco taxi door de wijk van El Vedado en langsheen de beroemde Malecon van Havana. Bezoek aan een plaatselijke markt en verderzetting naar het kerkhof van Colon, de Plaza de Revolucion, de Afrocubaanse wijk van Havana. Middagmaal in een lokaal restaurant met een kleine kookles voor de kinderen. In de namiddag, wandeling door de Havana Vieja. De oude stad werd als werelderfgoed verklaard door het Unesco. U wandelt langs de belangrijkste plaatsen, de Plaza San Francisco, Plaza Catedral, de Plaza Vieja,…Overnachting in het hotel Presidente***sup ( met zwembad)

DAG 3 : HAVANA

Vertrek in oude amerikaanse wagens naar de overkant van de baai van Havana en halte bij het standbeeld van Christus voor een mooi panorama over de stad. Bezoek aan het fort van El Morro, die de baai beschermde tegen aanvallen van piraten. Lunch in het restaurant La Divina Pastora en terugkeer naar Havana in de namiddag. s’ avonds salsa les met een privéleraar. Overnachting in het Presidente***sup ( met zwembad)

DAG 4 : HAVANA– PINAR DEL RIO – VIÑALES

Vertrek naar het uiterste westen van het eiland of de provincie van Pinar del Rio en bezoek aan een sigarenfabriek waar de legendarische Montechristo’s en Cohibas vervaardigd worden. Daarna rijdt u verder naar de mooiste streek van Cuba, de tabaksstreek van Viñales, omringd door prachtige kalkformaties. U maakt er een mooie tocht te paard door de tabaksvelden en bezoekt er een boerderijtje. U komt in contact met de lokale mensen ter plaatse. Overnachting in een casa particular

DAG 5 : VINALES - CIENFUEGOS

Vertrek terug langs een brede autosnelweg met weinig verkeer richting het centrum van het eiland. Onderweg bezoek aan een krokodillenboerderij in Guama. Aankomst in de monumentale stad, Cienfuegos met zijn brede boulevards, grote koloniale marktplaats met enkele mooie koloniale gebouwen, waaronder het theater Terry en het Palacio del Valle. Overnachting in een casa particular

DAG 6 : CIENFUEGOS – EL NICHO - TRINIDAD

Vertrek naar één van de mooiste nationale parken van Cuba. U vertrekt richting de Sierra de Escambray, de centrale bergketen van Cuba. Niet ver van het dorpje Cumanayagua neemt u een verharde weg naar het Nationale park. Eenmaal boven kunt u een mooie wandeling maken om de opmerkelijke flora en fauna te observeren. De wandeling neemt u mee langsheen paradijselijke watervallen waarin u een frisse duik kunt nemen. Verderzetting naar Trinidad en Overnachting in een casa particular

DAG 7 : TRINIDAD

Bezoek aan het meest pittoreske stadje van Cuba, Trinidad, een koloniaal stadje, werelderfgoed van het Unesco, een levend museum De stad werd gesticht in 1514 door de Spaanse conquistadores en kende zijn rijkdom door de bloei van de suikerindustrie. Verderzetting naar de vallei van de suikermolens en halte aan de Mirador voor een prachtig zicht op de vallei. Bezoek aan de Hacienda Iznaga met zijn opmerkelijke slaventoren. Terugkeer naar Trinidad. Overnachting in een casa particular

DAG 8 : TRINIDAD – SANCTI SPIRITUS - SANTA CLARA - VARADERO

Vertrek naar de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Sancti Spiritus beschikt over een gelijkaardige architectuur als Trinidad, maar is minder toeristisch en daarom ook rustiger. De kerk van de Heilige Geest werd gebouwd in 1522, werd daarna vernield door een inval van piraten en daarna terug herbouwd in 1680. Verderzetting richting Santa Clara. Santa Clara is de heroische stad van Cuba. Het is hier dat Che Guevara zijn belangrijkste overwinningen boekte tegen de troepen van Batista. Bezoek aan het mausoleum en museum van Che Guevara. Verder naar het strand van Varadero. De azuurblauwe zee en de parelwitte stranden maken er een ideale strandbestemming van. Het is Cuba’s populairste badplaats vol mogelijkheden voor watersport en eventuele extra excursies. Overnachting in  All inclusive in het hotel BE life las Morlas****.

DAG 9-10 : VARADERO

Vrij verblijf in All Inclusive. Overnachting in  All inclusive in het hotel BE life las Morlas****. Genieten van de zon aan de prachtige witte stranden. Neem deel aan één van de activiteiten voor kinderen en/of volwassenen in het hotel.

DAG 11 : VARADERO - HAVANA - MADRID

Ontbijt. Vrije dag. In de namiddag privétransfer naar de luchthaven van Havana en vlucht naar Brussel via Madrid.

DAG 12 : MADRID - BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

INBEGREPEN IN DE PRIJS : – De Intercontinentale vluchten – De luchthaventaksen – De transfers  luchthaven naar het hotel – steeds heen terug met bijstand van een – plaatselijke gids (Engels) – Het verblijf in het hotel (of evenwaardig) – Het ontbijt – Half pension van dag 2 tot dag 7 – All in aan het strandverblijf – De toeristische kaart – Een reisgids – De uitstappen vermeldt in het programma door een Engelstalige privé gids NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS : – De dranken en de persoonlijke uitgaven – De taksen om het land te verlaten (25 CUC) – De eventuele verzekeringen Prijs op basis van de beschikbaarheden en de wisselkoers van kracht op heden. De prijzen blijven onderhevig aan wijzigingen en moeten dus herbevestigd worden bij de reservatie. Hotelkamers zijn pas ter beschikking na 12 u, indien u uw kamer vroeger ter beschikking wil, bv.  bij een eventuele vroege aankomst, gelieve dan een “day use” aan te vragen (in de meeste gevallen is dit betalend) NUTTIGE INFO VOOR CUBA: Tax om het land te verlaten : In Cuba is er een tax om het land te verlaten die persoonlijk door u betaald worden, voor de douaneformaliteiten. U moet daarvoor nog een bedrag van 25 CUC voorzien (+/- 20 €) Bagage : Maximum 1×23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg). Formaliteiten : Voor een verblijf van maximum 30 dagen kunt u een toeristenkaart nemen bij de Cubaanse luchtvaartmaatschappijen, indien de vluchten bij ons worden gereserveerd zullen wij deze toeristische kaart met de reisdocumenten mee versturen. Het verblijf kan op aanvraag verlengd worden. Elektriciteit : Het elektriciteitsnet draait op 110 Volt, maar afhankelijk van het hotel kan er ook  is 220 volt aanwezig zijn. Een adaptor of stroomomzetter is sowieso aangewezen. Lokaal uur : Uurverschil Cuba : Min 6 uur, zomer zoals winter in Cuba / Middag in Havana = 18 h in Brussel Taal : Spaans is de officiële voertaal in Cuba. In een groot aantal toeristische plekken wordt ook Frans en Engels gesproken. Munteenheid : Sinds 8 november 2004 gebeuren alle transacties in Cubaanse peso. Die maatregel geldt zowel voor Cubanen als voor buitenlanders. 1 ‘peso convertible’ (converteerbare peso- CUC) stemt overeen met +/- 0.75 € Let op : wie US dollars laat omwisselen voor peso’s, betaalt een bijkomende commissie van 10%. Dit geldt niet voor euro’s, Canadese dollars, Britse ponden en Zwitserse franken – dit zijn de andere munteenheden die in Cuba aanvaard worden. Voor Europese toeristen is het dus heel erg aangewezen om met euro’s naar Cuba af te reizen, des te meer omdat je er op sommige toeristische plekken ook gewoon mee kan betalen. Reizigers moeten rekening houden met feit dat er weinig bankautomaten zijn op het eiland en dat bepaalde kredietkaarten er niet aanvaard worden. Dit geldt in het bijzonder voor kredietkaarten die komen van Amerikaanse bedrijven en/of die gebruikt worden voor een rekening bij een Amerikaanse bank.

prijs per persoon op basis van dubbele kamer
vanaf (afhankelijk van categorie acco) 2.485
kinder korting jonger 11 jaar -390