Reis naar Australië met de kinderen in 15 dagen met huurwagen. Ontdek tijdens deze vakantie op maat naar Australië op een alternatieve manier down under

Tijdens deze reis naar Australië staan activiteiten voor kinderen en volwassenen centraal. Een vakantie in Australië biedt veel afwisseling van cultuur en natuur. Kom tijdens onze Australië reis in contact met de Aboriginals en maak een snorkeltocht op het Great Barrier Reef.

Ontdek ook onze vakanties op maat naar Australië.

Reis naar Australië met de kinderen in 15 dagen met huurwagen. Ontdek tijdens deze vakantie op maat naar Australië op een alternatieve manier down under

Tijdens deze reis naar Australië staan activiteiten voor kinderen en volwassenen centraal. Een vakantie in Australië biedt veel afwisseling van cultuur en natuur. Kom tijdens onze Australië reis in contact met de Aboriginals en maak een snorkeltocht op het Great Barrier Reef.

Ontdek ook onze vakanties op maat naar Australië.

1/ Heenvlucht naar Sydney

2/ Aankomst Sydney

Privétransfer naar en intrek in je hotel.

3/ Ontdekking van Sydney (B, L)

Deze ochtend doe je een excursie in groep met Engelstalige begeleiding. Bezoek aan de prachtige haven met zijn spectaculaire zichten op Harbour Bridge en het Opera House. Je leert bij over de fascinerende geschiedenis van de stad en verkent de chique voorsteden langs de baai en de haven, richting Watson ’s Bay en Bondi Beach. Inscheping voor een lunch-cruise in de baai van Sydney. Aan het begin van de namiddag terug bij Circular Quay en vrije tijd om rond te wandelen in Sydney.

4/ Bezoek aan de Blue Mountains (B, L)

Volledige dag in het hart van de Blue Mountains, met Engelstalige begeleiding, in een kleinschalige groep van hooguit 17 personen. Vervolgens verder richting Scenic World. Korte wandeling in het eucalyptuswoud. Terug naar Sydney in de late namiddag.

5/ Sydney (B)

Dag in het teken van gezinsactiviteiten in Sydney. Dankzij je iVenture Card maak je kennis met 3 attracties in de stad. Je kan kiezen uit een ruim aanbod: Taronga Zoo, Sydney Explorer, Sydney Opera House, SEA LIFE Sydney Aquarium, Sydney Tower Eye, Oz Jetboating, Madame Tussauds, Captain Cook Cruises, Manly Bike Tours en een heleboel andere ...

6/ Sydney - Ayers Rock (B)

Privétransfer naar de luchthaven. Binnenlandse vlucht naar Uluru, waar Ayers Rock majestueus oprijst, tot een hoogte van 348m. Sinds mensenheugenis een heilige site voor de Anangu-aboriginals, en zowel een plek van onderricht, door de rotsschilderingen bedoeld om kinderen ermee op te voeden, als een plek waar de geesten van de voorouders en de verhalen over de schepping bij mekaar komen om vorm te geven aan deze wereld. Daarom mag men de rots ook niet beklimmen. Transfer (per pendelbus) en intrek in je hotel. Vrije namiddag.
N.B.: Toegang tot het park van Uluru bedraagt 25 AUD voor volwassenen. De pas is 3 dagen geldig. Gratis voor kinderen jonger dan 16.

N.B.: De inkom voor het Park van Uluru bedraagt 25 AUD voor volwassenen, en de “pass” is geldig voor 3 dagen. Kinderen jonger dan 16j mogen gratis binnen.

7/ Aboriginal-cultuur en zonsondergang op Ayers Rock (B)

In de ochtend vertrek je, in groep en met Engelstalige begeleiding, op verkenning
in de Australische 'bush'. Je maakt er kennis met het dagelijks eten van de aboriginals, met hun tradities en gebruiken, met de lokale reptielensoorten. Terug bij het hotel in de late voormiddag. Vrije tijd tot de late namiddag. Daarop volgt een tocht per kameel in de magische sfeer die de zonsondergang bij Ayers Rock opwekt.

8/ Ayers Rock – Cairns – Palm Cove (B)

Vrije voormiddag. Aan het begin van de namiddag transfer (per pendelbus) naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Cairns. Privétransfer en intrek in jouw strandhotel aan de rand van The Coral Sea. Vrije avond.

9/ Op exploratie in het tropisch woud (B, L)

Vandaag begeeft je je, in groep en met met Engelstalige begeleiding, naar het tropisch woud van het Wooroonooran National Park. Je komt er bij vijvers en watervallen waar je kan baden. Lunch. Ontdekkingstocht te voet van de watervallen van Josephine en Millaa Millaa. Op het einde van de namiddag bevind je je aan de rand van Lake Barrine, omringd door wouden met een grote diversiteit aan planten- en dierensoorten.

10/ The Great Barrier Reef (B, L)

Vertrek naar de haven, waar je inscheept op een schitterende catamaran waarmee je naar de mooiste koraalriffen vaart. Duikbril, snorkel en zwemvliezen zijn beschikbaar om de zeebodem en de koralen te ontdekken. Tocht rond het platform in het midden van het Great Barrier Reef, een natuurlijke site met een verbazingwekkende en uitzonderlijke biodiversiteit. Mogelijkheid om een tocht te doen per boot met glazen bodem, voor een nadere kennismaking met het koraalrif en een veelheid aan kleurrijke vissoorten. Ook gelegenheid om te duiken.

11/ Palm Cove (B)

Vrije dag.
Optionele excursie: helikoptervlucht (ca. 30 min) over het Great Barrier Reef. Op voorhand te reserveren en ter plaatse te betalen (ca. € 430 per persoon).

12/ Met een 4x4-amfibievoertuig door het woud (B, L)

Kennismaking met Kuranda. Je bereikt dit prachtige dorp via een treinrit dwars door het tropisch woud te midden van grootse landschappen. De eerste halte is Rainforestation. Je scheept in op een 4x4-amfibievoertuig voor een tocht door het dierenpark. Terug naar Kuranda en met de Skyrail terug naar Palm Cove.

13/ Palm Cove (B)

Vrije dag.

14/ Palm Cove – Cairns – Terugvlucht (B)

Ontbijt in het hotel of ontbijtpakket, naargelang van het tijdstip van vertrek. Privé-transfer naar de luchthaven van Cairns voor je internationale terugvlucht.

15/ Terugkomst

Plaatsen 1ste categorie comfort
Sydney (4n) Holiday Inn Old Sydney
Ayers Rock (2n) Outback Pioneer Hotel
Palm Cove (6n) Imagine Drift Palm Cove
Prijs per persoon 2 volwassenen 1 volwassene + 1 kind (dubbelkamer) 2 volwassenen + 2 kinderen (quadruple kamer) 2 volwassenen + 1 kind (triple kamer)
01/09/24 – 31/10/24

01/03/24 – 31/03/24

€ 5.320 € 5.200 € 5.090 € 5.055
01/11 –
30/11/2401/02 – 28/02/24

01/04 – 30/04/24

€ 5.800 € 5.700 € 5.350 € 5.350
01/12 – 31/01/24 € 6.490 € 6.480 € 6.220 € 6.220