Reis naar Japan en ontdek met de trein het prachtige land van de ondergaande zon

Deze unieke vakantie naar Japan is leuk voor de hele familie. Samen met het gezin ontdekt u de door neon verlichte wijken van Tokio. U leert kennismaken met de gamecentra, manga-cultuur die heersen in Japan. Op deze unieke rondreis met de trein door Japan ontmoet je sumoworstelaars en ninja’s. Tijdens een fietstocht doorheen de rijstvelden in Kyoto kunt u genieten van een adembenemend uitzicht.

Ontdek ook onze andere reizen naar Japan volledig op maat uitgewerkt naar uw wensen en budget.

Reis naar Japan en ontdek met de trein het prachtige land van de ondergaande zon

Deze unieke vakantie naar Japan is leuk voor de hele familie. Samen met het gezin ontdekt u de door neon verlichte wijken van Tokio. U leert kennismaken met de gamecentra, manga-cultuur die heersen in Japan. Op deze unieke rondreis met de trein door Japan ontmoet je sumoworstelaars en ninja’s. Tijdens een fietstocht doorheen de rijstvelden in Kyoto kunt u genieten van een adembenemend uitzicht.

Ontdek ook onze andere reizen naar Japan volledig op maat uitgewerkt naar uw wensen en budget.

1/ Vlucht naar Tokio

2/ Aankomst in Tokio

Aankomst in Tokio. Onthaal door een Engelstalige vertegenwoordiger van ons lokaal agentschap en overhandiging van reisdocumenten en jullie Pocket Wifi. Vervolgens brengt hij jullie naar de shuttlebus met bestemming het hotel.

3/ Het mekka van de manga en Otaku (B)

Breng de voormiddag door te Hakihabara met de vele elektronica- en mangawinkels. ‘s Namiddags ontdek je Ikebukuro en Sunshine City: J-world, Pokemon center, de boetiek van de Ghibli studios …

4/ Het traditionele Tokio (B)

SUGGESTIES: de wijk Asakusa en de tempel Senso-ji, het Ueno Park, de oude wijk van Yanaka, het Yasukuni-Schrijn en de Oostelijke Tuinen van het Keizerlijk Paleis. Waarom niet de avond doorbrengen in het Japanse theater Kabuki Za ?

5/ Ontmoeting met Sumoworstelaars – Fun in Odaiba (B)

Vroeg vertrek naar de Heya van Tamanoi. Daar ontmoeten jullie Rikishi of sumoworstelaars. Zet jullie dag verder te Odaïba via de Yurikamome-lijn. Dit kustmatig eiland in de baai van Tokio is een aangename plek voor familiale ontspanning met Daikanransha, SEGA Joypolis, MEGA WEB, Fuji TV …

6/ Het excentrieke Tokio (B)

In functie van jullie interesses: wandel in het park Shinjuku Gyoen of geniet van een panoramisch zicht vanuit het Tokyo Metropolitan Government Building. Speel baseball op een van de daken in de wijk of beleef het tijdperk van de Virtual Reality. Ontdek de buurt van Harajuku en de ‘lolitas’ van Takeshita-dōri. De wijk Shibuya is de perfecte plek om stijlvol te winkelen. De Tokyo Tower gewijd aan de Manga Shonen One Piece is ook een beleving.

7/ Met de Shinkansen naar Kyoto, stad van de 3.000 tempels (B)

Jullie bagage wordt afzonderlijk naar Kyoto gestuurd, voorzie het nodige voor 1 nacht. Met de Shinkansen overbrug je 450 km op 02u15. Check-in in jullie hotel nabij het station. Breng de namiddag door in de Kiyomizu-tempel. Ontdek in de vooravond de historische wijk van Gion.

8/ Met de fiets van het Gouden Paviljoen naar het bamboebos (B)

Afspraak om 09u15 aan Kinkakuji Cycling Terminal. Daar start jullie fietstocht in kleine groep met een Engelstalige gids. Tijdens een tocht van 12 km ontdekken jullie: het Gouden Paviljoen, de Ryoan-Ji tempel, het meertje van Hirosawa, het bamboebos en de beroemde brug van Togetsukyo. Rond 13u30 zijn jullie vrij om te wandelen naar de tempel van Adashino Nenbutsuji en om het pad te volgen naar de berg van Iwatayama met zijn vele apen.

9/ De rode poorten van Fushimi Inari en de tuinen van Tofuku-ji (B)

Bezoek vroeg in de morgen het Fushimi Inari-schrijn. Ontdek in de nabijheid ook de tuinen van Tofuku-ji, een verborgen geheel van zen-tempels.

10/ Het oude Kyoto (B)

Bezoek het kasteel Nijo en het Kyoto International Manga Museum. Wandel ook door het prachtige park van het keizerlijk paleis van Kyoto-gosho en ontdek vervolgens het Zilveren Paviljoen. Het Filosofenpad is de ideale afsluiter van deze culturele dag.

11/ Verblijf bij gastgezin in de regio van de Ninjas (B, D)

Jullie bagage wordt afzonderlijk naar Kyoto gestuurd, voorzie het nodige voor 2 nachten. Met de trein naar Uenoshi. Daar bezoek je het Ninja museum van Igaryu en woon je een demonstatiegevecht bij. Aankomst in het station van Nabari en onthaal door Tetsuji, een Engelsprekende boeddhistische monnik. Check-in in de comfortabele traditionele woning met een strooien dak.

12/ Onderdompeling in het traditionele Japan (B, D)

Bezoek zeker de watervallen van Akame. Huur fietsen of brommers bij het gastverblijf en ontdek de tempel van Muroji. Andere activiteiten: traditionele massages, theeceremonie … Barbecue diner.

Klanten die kiezen voor categorie 3* verblijven 2 nachten te Asuka in een eeuwenoude, landelijke woning. De eigenares onthaalt haar gasten op eenvoudige,Japanse wijze. Zij stelt verschillende mogelijkheden voor om de mooie regio te ontdekken.

13/ De heilige herten van Nara (B)

Met de trein naar Nara een must om te bezoeken: 1200 tamme herten, een reusachtig Boeddhabeeld en 8 Unesco-werelderfgoedsites. Verder met de trein naar Osaka Namba. Te voet naar jullie hotel, gelegen in de levendige wijk van Dotonburi.

14/ De walvishaaien van Kaiyukan en Japanse feodale sfeer (B)

Kaiyukan is een van de grootste aquaria ter wereld, bekend om zijn walvishaaien. Bezoek aan het kasteel van Osaka. In de wijk Dotoburi valt er ‘s avonds heel wat te beleven: neonverlichting, grote arcadehallen, restaurants en grote overdekte winkelcentra.

15/ Osaka – Terugvlucht (B)

Te voet naar het station om er de expresstrein te nemen naar de luchthaven. Aankomst in de loop van de avond.

PLAATSEN Charme standard Charme superieur
Tokio (5n) Akihabara Washington Hotel Park Hotel
Kyoto (4n) Daiwa Roynet Kyoto Ekimae Granvia
Nara (2n) Verblijf in traditionele minshuku Luxe gastenverblijf Sassayuri An
Osaka (2n) The Dotonbori Hotel The Cross Hotel

Bijkomende modules als verlenging of ter vervanging van vermelde nachten in het programma (voor beschrijving en tarieven, gelieve ons te raadplegen)

Een verblijf in een minshuku aan de voet van de Japanse Alpen (3d/2n)

Ontdekking van Kanazawa, de kunststad van de Japanse Alpen met een gastverblijf in een traditioneel dorp en huis.

 

Een verblijf in een klooster op de berg Shigisan (2d/1n)

Een overnachting in een boeddhistisch klooster te midden van een prachtige natuur. Geniet tussen de monniken van een serene sfeer.

BASIS familie van 4 PERS.

PRIJS P.P.

Categorie 3* (of gelijkwaardig) in double/twin Kamer Categorie 4* Luxe (of gelijkwaardig) in double/twin Kamer
01/11 – 30/11/24 5.060 € 7.360 €
01/12 – 29/02/25 4.990 € 6.415 €
01/03 – 30/04/24 4.965 € 7.360 €
01/05 – 31/10/24 4.990 € 6.415 €

(*) Tarieven niet geldig voor de periodes van « Sakura » (29/3 tot 15/4), « Golden Week » (25/4 tot 06/5), « Obon » (9/8 tot 18/8),  « Silver week » (13/9 tot 24/9)

Neem contact met ons op voor meer actuele info en pijzen. Door de enorm vraag naar Japan schommelen de prijzen enorm door vraag en aanbod.

(**) Korting kind onder 12j, verblijf in triple en bijkomende modules: gelieve ons te raadplegen