Luxe reis naar Zuid Afrika van 11 dagen met huurwagen, een echte gezinsvakantie op maat

Leuke reistips en extra’s tijdens deze vakantie op maat inbegrepen zoals

Verblijf in kleinschalige en familievriendelijke charme hotels en ontdek per 4×4 tijdens een safari op zoek naar de Big Five in een malariavrij reservaat. Maak kennis met de bewoners van een echte Township of observeer walvissen op zee en geniet van een motortocht met zijspan of een rit met de kabelbaan op de Tafelberg. Deze reis op maat naar Zuid Afrika is volledig aanpasbaar aan de schoolvakanties en reisbudget.

Ontdek ook onze andere vakanties op maat en luxe reizen naar Zuid Afrika.

Luxe reis naar Zuid Afrika van 11 dagen met huurwagen, een echte gezinsvakantie op maat

Leuke reistips en extra’s tijdens deze vakantie op maat inbegrepen zoals

Verblijf in kleinschalige en familievriendelijke charme hotels en ontdek per 4×4 tijdens een safari op zoek naar de Big Five in een malariavrij reservaat. Maak kennis met de bewoners van een echte Township of observeer walvissen op zee en geniet van een motortocht met zijspan of een rit met de kabelbaan op de Tafelberg. Deze reis op maat naar Zuid Afrika is volledig aanpasbaar aan de schoolvakanties en reisbudget.

Ontdek ook onze andere vakanties op maat en luxe reizen naar Zuid Afrika.

1/ Vertrek op ontdekking naar de Regenboognatie

2/ Namkelekile of welkom in Xhosa (D)

Onthaal, overhandiging reisdocumenten, ophaling huurwagen en vertrek naar het malariavrije Amakhala Game Reserve. Je rijdt het reservaat van 7.500 ha binnen naar Hlosi Game Lodge, jouw thuis voor de komende dagen. Eerste safari met Engelstalige gids in open 4x4 op zoek naar de “Grote Vijf”: olifant, neushoorn, buffel, luipaard en leeuw. Avondmaal en overnachting in een echte safaritent. Opmerking: voor kinderen onder 6 jaar is er een Kiddies Safari-programma. Gaan ze mee op safari dan moet het voertuig geprivatiseerd worden (prijzen op aanvraag).

3/ Op zoek naar de Grote Vijf (B, L, D)

Vandaag staan 2 safari’s in het uitgestrekte reservaat op het programma. Je kruist grappige wrattenzwijnen, elegante antilopen en speelse aapjes. Ook zebra’s, giraffen en gnoes ontbreken niet op het lijstje. Met wat geluk duikt er plots een jachtluipaard of een hyena op uit het lange gras. Tussen de safari’s door geniet je van een verfrissende duik in het zwembad en steekt je de voetjes onder tafel voor een lunch of avondmaal bij het kampvuur.

4/ Dwars door de Tuinroute (B)

Laatste ochtendsafari, uitgebreid ontbijt en vertrek naar Knysna (rit van ca. 3u). Je rijdt dwars door de groene weilanden van de Oost-Kaap naar Tsitsikamma National Park: de naam komt uit de taal van de Khoi Khoi en betekent “plek met veel water”. Vrij bezoek aan het park of aan Monkeyland, een thuis voor meer dan 700 primaten waaronder lemuren van Madagascar en Zuid-Afrikaanse blauwaapjes. In Birds of Eden wandel je tussen 220 vogelsoorten waaronder de bijzonder mooie, inheemse Knsyna Lourie.

5/ Kennismaking met de bewoners van de township en met de reuzen van de zee (B)

Na het ontbijt wacht een bijzondere belevenis. Onder begeleiding van een lokale gids word je ondergedompeld in het dagelijkse leven van de Knysna township. Je wandelt er langs kleurrijke huisjes, bezoekt het kapsalon in een gepimpte container en gaat langs in het kleuterschooltje. Onderweg leer je enkele woordjes Xhosa, de taal van Nelson Mandela. Na de middag vaar je met een speedboat naar de Knysna Heads, enorme zandsteenrotsen die een natuurlijke doorgang vormen naar de oceaan. Hier start de zoektocht naar de vriendelijke reuzen van de zee, walvissen en dolfijnen.
Opmerkingen: bezoek aan township niet mogelijk op zondag, walvisvaart enkel van 1 juni tot 30 november, van 1 december tot 31 mei is er een alternatieve boottocht.

6 / Langs witgekalkte huisjes en uitgestrekte akkers (B)

Je verlaat de Tuinroute richting Stellenbosch. Breng zeker een bezoek aan de postboom en het museum in Mosselbaai: aan boord van de replica van het karveel van Bartholomeus Dias waan je je een echte ontdekkingsreiziger. Verder naar Swellendam, een van de oudste dorpjes van Zuid-Afrika en gebouwd in de Kaap-Hollandse stijl met de witte huizen en strooidaken. Via de Theewaterskloofdam en de spectaculaire bergpas kom je aan in Franschhoek. Hier vestigden zich in de 17de eeuw Franse Hugenoten. Zij brachten de kennis van de wijnbouw mee naar de Kaap. Enkele bekende wijndomeinen dragen nog steeds een Franse naam. Via Hell’s Hoogte komt je bij je thuis voor de volgende dagen.

7/ De wijnroute op kindermaat (B)

Bezoek het historisch centrum van Stellenbosch met het Dorpsmuseum en de met eiken omzoomde straten. In Butterfly World kunnen de kinderen genieten van kleurrijke vlinders tussen de bloemen, planten en watervalletjes. ’s Middags kan je picknicken in de schaduw van de bomen op het prachtige wijndomein Boschendal. Bezoek zeker ook het prachtige domein van Babylonstoren en doe een begeleide wandeling in de uitgestrekte groente- en fruittuin. Een bijzondere speeltuin bezaaid met verrassingen: een labyrint van cactussen, dieren (ezels, kippen, eenden, schildpadden), gigantische pompoenbedden, geheime paden, een insectenhotel of zelfs nestvormige hutten in de bomen. Kortom, een hele wereld om urenlang te verkennen! Je kan de dag afsluiten in het wijnhuis Nederburg met een wijnproeverij voor de volwassenen en een “kiddies pairing” voor de kleinsten. Zij worden verwend met milkshake, chocomelk en heerlijke koekjes.

8/ Langs de Boomslang van Kirstenbosch naar de platste berg ter wereld (B)

Vertrek naar Kaapstad. Onderweg bezoek mogelijk aan de plantentuin van Kirstenbosch en wandeling op de “Boomslang” die zich een weg baant tussen de boomtoppen. Verder naar de Tafelberg: je neemt er de kabellift (tickets inclusief) naar boven waar je geniet van het prachtige uitzicht. Aangename wandeling in de Compagniestuin tussen de oude bomen en dartele eekhoorns. Sluit de dag af aan het V&A Waterfront, de oude haven en nu een gezellige plek met winkeltjes en restaurants. Je kan er het Aquarium bezoeken of een spectaculaire helikoptervlucht maken.

9/ In het spoor van Dias naar Kaap de Goede Hoop (B)

Je rijdt langs de spectaculaire kustweg Chapman’s Peak om uiteindelijk bij de mythische Kaap de Goede Hoop aan te komen. Een parel van fauna en flora waar de bavianen baas zijn, hou de vensters van de wagen goed gesloten! Je kan de kabelbaan nemen naar Kaappunt of een prachtige wandeling maken In Simonstad maak je kennis met een kolonie ezelpinguïns die zich op het strand gevestigd hebben, een grappig schouwspel waar je uren naar kunt kijken.

10/ Kaapstad vanuit een sidecar en vertrek (B)

Vandaag wacht er jullie een onvergetelijke afsluiter van de reis. In een oldtimer moto met zijspan brengt een ervaren chauffeur jullie naar enkele van de mooiste plekjes van Kaapstad en omgeving. Vertrek naar de luchthaven, afgifte huurwagen en terugvlucht.

11/ Aankomst Brussel

BELANGRIJKE OPMERKING VOOR REIZEN MET MINDERJARIGEN

Indien één of beide natuurlijke ouders niet meereizen is een internationale geboorteakte van de minderjarige nodig. Informeer je goed voor vertrek.

Plaatsen Charme superieur
Amakhala Game Reserve (2n) Hlosi Game Lodge (Luxury Safari Tent)
Plettenberg (2n) Hunters Country Lodge (Family Suite)
Stellenbosch (2n) Wedgeview Country House (Family Suite)
Kaapstad (2n) The Clarendon Fresnaye (Family Room)

 

PERIODE Prijs per volwassene (*) Korting kinderen – 12 jaar (*)
 01/11 – 12/12/24 € 4.090 € 1.650
 05/01 – 29/02/24  € 4.290 € 1.840
 01/03 – 30/04/24 € 4.240 € 1.650
01/05 – 31/07/24 € 3.850 € 1.460
01/08 – 30/11/24 € 3.980 € 1410

(*) op basis van 2 volwassenen en 1 of 2 kinderen (- 12 jaar) in een familiekamer

Prijzen steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijziging