Vakantie in Zuid-Afrika tijdens een 13 daagse unieke natuurreis Zuidelijk Afrika met huurwagen op eigen tempo.

Tijdens deze unieke Fly & Drive ontdekt u enkele van de hoogtepunten van Zuid-Afrika. Met safari’s en verblijf in een privéconcessie in Kruger National Park, een rit langs de Panoramaroute en een bezoek aan het koninkrijk Swaziland. Aan het uitgestrekte en desolate strand van Thonga Beach Lodge komt u tot rust en in Hluhluwe bezoekt u één van de oudste wildparken ter wereld.

Bekijk ook onze andere natuurreizen

Vakantie in Zuid-Afrika tijdens een 13 daagse unieke natuurreis Zuidelijk Afrika met huurwagen op eigen tempo.

Tijdens deze unieke Fly & Drive ontdekt u enkele van de hoogtepunten van Zuid-Afrika. Met safari’s en verblijf in een privéconcessie in Kruger National Park, een rit langs de Panoramaroute en een bezoek aan het koninkrijk Swaziland. Aan het uitgestrekte en desolate strand van Thonga Beach Lodge komt u tot rust en in Hluhluwe bezoekt u één van de oudste wildparken ter wereld.

Bekijk ook onze andere natuurreizen

1/ Brussel – Johannesburg

Vlucht naar Johannesburg

2/ Johannesburg – Hazyview (ca. 390 km)

Aankomst in Johannesburg. Immigratieformaliteiten, douane en ophalen van de bagage. Onthaal door onze Engelstalige vertegenwoordiger, overhandiging van de reisdocumenten (oa. vouchers en roadbook) en assistentie bij het ophalen van de huurwagen categorie C (Type Toyota Corolla of gelijkwaardig) voor 2-3 pers en categorie O (Type Toyota Avanza of gelijkwaardig) voor 4 pers. Vertrek naar Hazyview doorheen de uitgestrekte hoogvlakte van Gauteng tot de prachtige landschappen van Mpumalanga ten westen van Kruger NP. Aankomst in Rissington Inn in Hazyview. Vrije avond en overnachting.

3/ Panorama-route (B) (totaal ca. 190 km)

Vroeg ontbijt en vertrek naar een van de mooiste natuurroutes ter wereld, de Panorama-route. Met de indrukwekkende Blyde River Canyon, de Drie Rondavels en Bourke’s Luck Potholes en krachtige watervallen zoals de Berlin en Lisbon Falls. Aan God’s Window geniet u van een prachtig uitzicht over de streek, afhankelijk van de weersomstandigheden. Terug naar Hazyview en vrije avond.

4/ Hazyview - Kruger NP (B, L, D) (ca. 80 km)

Ontbijt en vertrek naar Rhino Post Safari Lodge gelegen in een privéconcessie in het Kruger NP. Aankomst rond de middag is noodzakelijk om deel te nemen aan de eerste safari in de namiddag. Overnachting in Rhino Post Safari Lodge op basis van fully inclusive (3 maaltijden en 2 safari’s per dag). Safari’s in open 4x4 voertuigen die plaats bieden aan 9 passagiers met begeleiding van een Engelstalige ranger/gids en een spoorzoeker.

5 / Kruger NP (B, L, D)

Opstaan bij zonsopgang met koffie of thee. Vertrek op safari met halte voor een lichte snack. Terug naar de lodge en uitgebreide brunch. Vrije tijd tot in de namiddag of optionele wandelsafari. High tea met snacks en vertrek voor de tweede safari van de dag, met een “sundowner”. De safari wordt verdergezet in het donker, het ideale moment om nachtdieren te zien. Terug naar de lodge en avondmaal.

6 / Kruger NP (B, L ,D)

Verblijf in Rhino Post Safari Lodge op basis van volpension en twee safari’s per dag met een Engelstalige ranger/gids en andere gasten van de lodge (cfr dag 5).

7/ Kruger NP – Swaziland (B, D) (ca. 350 km)

Laatste ochtendsafari en ontbijt. Vertrek naar het zuiden, richting Swaziland. Vrije lunch onderweg.
Grensformaliteiten aan de grens met Swaziland, verder naar de hoofdstad Mbabane en de vallei van Ezulwini. Onderweg is een bezoek aan een artisanale markt en een glasatelier mogelijk. In de late namiddag aankomst in Foresters Arms Hotel te midden van de bossen. Avondmaal en overnachting.

8/ Swaziland – Thonga Beach Lodge (B, D) (ca. 385 km)

Ontbijt en vroeg vertrek naar de grens, waar u Zuid-Afrika opnieuw binnenrijdt. U laat uw huurwagen achter op een privéparking en doet het laatste traject tot Thonga Beach Lodge per 4x4, het uur van afspraak wordt u meegedeeld. Aankomst in Thonga Beach Lodge waar u verblijft in een standaardkamer op basis van fully inclusive (3 maaltijden per dag + activiteiten).

9/ Thonga Beach Lodge (B, L, D)

U kunt deelnemen aan de inbegrepen activiteiten zoals snorkelen, kajakken op Lake Sibaya, begeleide natuurwandelingen en de Tsonga Cultural Experience. Optionele activiteiten die aangeboden worden: Ocean Safari en turtle tracking (waarbij u tussen nov en februari op zoek gaat naar zeeschildpadden). Maaltijden in Thonga Beach Lodge.

10/ Thonga Beach Lodge – Hluhluwe NP (B, L, D) (ca. 180 km)

Vrije voormiddag in Thonga Beach Lodge. Transfer per 4x4 naar uw huurwagen en vertrek naar Hluhluwe National Park. U neemt u intrek in de enige privé-lodge die in het park gelegen is, Rhino Ridge Safari Lodge. Verblijf in een standaardkamer op basis van fully inclusive (3 maaltijden en 2 safari’s per dag).

11/ Hluhluwe National Park (B, L, D)

Verblijf in Rhino Ridge Safari Lodge, u doet een ochtend- en een avondsafari met een Engelstalige gids en andere gasten van de lodge. Hluhluwe ligt in het hart van Zoeloeland en is een van de oudste nationale parken ter wereld. Het park strekt zich uit over een oppervlakte van 96.000 ha en is vooral bekend voor haar bescherming van de witte neushoorn, die met uitsterven bedreigd is. Er werd recent ook een project opgestart ter bescherming van de uiterst zeldzame wilde hond - met uitstekende resultaten want hun aantallen blijven stijgen.

12/ Hluhluwe NP – Durban - Terugvlucht (B) (230km)

Laatste ochtendsafari. Na het ontbijt vertrek naar de King Shaka International Airport in Durban. U laat de huurwagen achter en checkt in voor uw terugvlucht naar Europa.

13/ Aankomst Brussel

Plaatsen Charme superieur
Hazyview (2n) Rissington Inn (Superior Room)
Kruger National Park (3n) Rhino Post Safari Lodge (Standard Tent)
Swaziland (1n) Foresters Arms (Standard Room)
Elephant Coast (2n) Thonga Beach Lodge (Forest View Room)
Hluhluwe National Park (2n) Rhino Ridge Safari Lodge (Safari Room)
Periodes BASIS 2 Pers./Prijs p.p. BASIS 4 Pers./Prijs p.p.
15/12/24 – 31/04/25 € 4.490 € 4.315
01/05/24 – 31/07/24 € 3.995 € 3.790
01/08/24– 15/12/24 €4.720 € 4.390

(*) prijzen schoolvakanties op aanvraag