Trouwen in het buitenland met Honeymoonvakantie, uw reisorganisator uit Izegem

Bent u van plan om wettelijk of ceremonieel te trouwen in het buitenland tijdens uw huwelijksreis of honeymoon vakantie? Dan bent u bij Honeymoonvakantie, onderdeel van reisorganisator Parmentier Travel uit Izegem aan het juiste adres.  Meer dan 25 jaar organiseren wij discreet ceremoniële en wettelijke huwelijken in het buitenland.

Ceremonieel huwen of wettelijk trouwen in het buitenland, zo regelt u alles zorgeloos met Honeymoonvakantie.

Wij helpen u graag bij de keuze van uw honeymoon bestemming of bij uw trouw bestemming in het buitenland. Aan de hand van uw budget, de beste reisperiode worden enkele reisvoorstellen op maat besproken die het best passen volgens de wensen van het koppel.

Een eerste vrijblijvend gesprek kan na afspraak bij ons op kantoor of via een Teams of Zoom meeting. Reserveer alvast hier uw gratis gesprek.

Een huwelijk in het buitenland biedt het voordeel dat het huwelijksfeest en de huwelijksreis in één keer door kunnen gaan wat een serieuze hap uit het budget bespaart. Met verplichte gasten of niet gewenste genodigden dient u alvast géén rekening te houden. Trouwen in het buitenland kunt u individueel als koppel, met familie of met vrienden.

Met Honeymoonvakantie regelen wij zorgeloos alles tot in de puntjes. Van verblijf, ceremonie, bloemen, kapper of fotograaf tot de afhandeling van alle noodzakelijke documenten voor het wettelijk gedeelte.

Welke voorwaarden zijn noodzakelijk voor een huwelijk in het buitenland?

Indien uw een huwelijk in het buitenland wenst te voltrekken dan zijn er in België enkele wettelijke voorwaarden waaraan u dient te voldoen.

De twee belangrijkste voorwaarden zijn dat u voldoet aan de Belgische wetgeving om te kunnen trouwen en het huwelijk in het buitenland dient voltrokken te zijn volgens de rechtsvormen van het gekozen land.

Welke documenten heeft u nodig om uw trouw in het buitenland te legaliseren?

Met Honeymoonvakantie helpen wij u graag bij het aanleveren van alle wettelijke documenten die noodzakelijk zijn om in het buitenland te kunnen trouwen. Deze documenten verschillen volgens het gekozen land.

Vanaf wanneer is een huwelijk in het buitenland rechtsgeldig?

Iedere buitenlandse trouwakte of huwelijksakte dient overgenomen te worden in de Belgische registers van de burgerlijke stand. Wettelijk is dit niet verplicht doch het is eenvoudiger om dit onmiddellijk aan te geven. Uittreksels nadien aanvragen kosten vaak meer geld.

De overschrijving van de buitenlandse huwelijksakte kan gebeuren in

De gemeente van de laatste inschrijving in het bevolking-, vreemdelingen- of wachtregister van één van de echtgenoten.

De gemeente waar een bloedverwant tot en met de tweede graad van één van de aanstaande echtgenoten ingeschreven is.

De gemeente van de geboorteplaats van één van de echtgenoten.

Bij gebrek aan bovenstaande mogelijkheden kan de overschrijving gebeuren in de gemeente Brussel.

Een buitenlandse huwelijksakte dient aan enkele voorwaarden te voldoen om in België erkend te worden

De buitenlandse akte van de burgerlijke stand moet opgesteld zijn door de buitenlandse bevoegde autoriteit. Ze moet ook de vorm hebben die in dat land gebruikelijk is.

Sommige buitenlandse akten moeten gelegaliseerd zijn.

Akten die in een vreemde taal opgesteld zijn, moeten door een beëdigde vertaler vertaald worden naar de taal van de Belgische gemeente waar de akte wordt overgeschreven (naargelang het taalregime van de gemeente: Nederlands, Frans of Duits).

U moet de handtekening van de buitenlandse beëdigde vertaler ook laten legaliseren. In België kunt u de lijst van de beëdigde vertalers verkrijgen op de griffie van de rechtbank van eerste aanleg.

Bron: belgium.be