Ontdek onze luxe reis naar Tanzania met privé vliegtuig ontdekt u de verschillende nationale parken zodoende u géén tijd verliest en optimaal kunt genieten van uw safari.

U vliegt voornamelijk van park tot park in een comfortabel Cesna vliegtuigje Het vliegen over de weidse vlakten van de Serengeti en langs het indrukwekkende vulkanisch gebergte aan de rand van de rift vallei is onvergetelijk. Dit  biedt een enorme tijdswinst waardoor u meer kan genieten van de safari’s, de luxe safari lodges in Tanzania met hun bijzondere liggingen en van rust.

Ontdek onze luxe reis naar Tanzania met privé vliegtuig ontdekt u de verschillende nationale parken zodoende u géén tijd verliest en optimaal kunt genieten van uw safari.

U vliegt voornamelijk van park tot park in een comfortabel Cesna vliegtuigje Het vliegen over de weidse vlakten van de Serengeti en langs het indrukwekkende vulkanisch gebergte aan de rand van de rift vallei is onvergetelijk. Dit  biedt een enorme tijdswinst waardoor u meer kan genieten van de safari’s, de luxe safari lodges in Tanzania met hun bijzondere liggingen en van rust.

1/ Brussel – Kilimanjaro – Arusha (D)

Vertrek uit Brussel naar Kilimanjaro met een dagvlucht van KLM. Douane- en visumformaliteiten bij aankomst. Onthaal en transfer naar Rivertrees Country Inn. Check-in, avondmaal en overnachting.

2/ Arusha – Ngorongoro Conservation Area (B, L, D)

Ontbijt en transfer naar de luchthaven van Arusha. Vertrek met een klein toestel (type Cessna, 12 passagiers, 15kg bagage) naar de airstrip van Manyara. Bij aankomst op de airstrip wordt u opgewacht en na een korte rit komt u aan de ingang van Ngorongoro Conservation Area. In dit gebied van 8.500 km² zijn de Masai welkom, in tegenstelling tot de nationale parken. Ze wonen nog steeds op de gronden van hun voorouders en leiden een heel traditioneel leven, in symbiose met de wilde dieren die hier rondzwerven. Check-in bij Entamanu Ngorongoro, gelegen op een buitengewone plek in de hooglanden aan de rand van ‘s werelds grootste aaneengesloten caldera, de Ngorongoro-krater. De unieke locatie van het kamp zorgt ervoor dat u zowel van de zonsopgang over de krater als de zonsondergang over de vlakte van de Serengeti kunt genieten. Lunch en kennismaking met de gids die u het programma voor de volgende dagen uit de doeken zal doen. Eerste activiteit en avondmaal.

3/ Ngorongoro Conservation Area (B, L, D)

Vroeg uit de veren om bij het ochtendgloren, voor de drukte van bezoekers op
gang komt, een safari te doen in de Ngorongoro-krater. In deze mythische safariplek
is water het hele jaar door voorradig, wat de immense aantallen zoogdieren en
vogels verklaart. Het is een uniek natuurgebied dat bescherming geniet als werelderfgoed. U vertoeft enkele uren in de open grasvlaktes van de krater. Door de
enorme concentratie aan wilde dieren in dit natuurlijk fort lijkt het alsof u in het aards paradijs beland bent. Terug naar de lunch. Na de middag maakt u een natuurwandeling onder begeleiding van enkele Masai en uw gespecialiseerde natuurgids. Avondmaal in de lodge.

4/ Vlucht naar Serengeti National Park of Ndutu (B, L, D)

Ontbijt en transfer naar de airstrip van Lake Manyara waar het vliegtuigje jullie oppikt en naar Serengeti of Ndutu brengt. Bij aankomst worden jullie opgewacht en naar het Serengeti Safari Camp gebracht met een eerste safari onderweg. Check in en lunch. Na de lunch zal de gids jullie meer uitleg geven over het verblijf en alle mogelijke activiteiten. In de late namiddag doen jullie een eerste safari per 4x4. Avondmaal in het kamp. Serengeti Safari Camp is een luxueus mobiel kamp dat de migratie volgt en 5 keer per jaar verhuisd. Van oktober tot december bevinden de dieren zich vooral in Centraal-Serengeti, in januari – februari zie je de trek voornamelijk in het zuiden van de Serengeti – het noorden van Ngorongoro Conservation Area en Ndutu. In de zomer wordt het kamp naar het noorden van de Serengeti verplaatst om dicht bij de migratie te zijn als ze de oversteek naar de Masai Mara maken en enkele maanden later de Serengeti opnieuw binnen trekken. Vroeg uit de veren om bij het ochtendgloren, voor de drukte van bezoekers op gang komt, een safari te doen in de Ngorongoro-krater. In deze mythische safariplek is water het hele jaar door voorradig, wat de immense aantallen zoogdieren en vogels verklaart. Het is een uniek natuurgebied dat bescherming geniet als werelderfgoed. U vertoeft enkele uren in de open grasvlaktes van de krater. Door de enorme concentratie aan wilde dieren in dit natuurlijk fort lijkt het alsof u in het aards paradijs beland bent. Terug naar de lunch. Na de middag maakt u een natuurwandeling onder begeleiding van enkele Masai en uw gespecialiseerde natuurgids. Avondmaal in de lodge.

5 & 6/ Serengeti NP of Ndutu (B, L, D)

Gedurende 2 dagen trekt u erop uit met een gespecialiseerde gids. Dit park dankt zijn naam aan het Masai-woord ‘serenget’ - uitgestrekte vlakte. Zodra u in het park bent, weet u precies wat daarmee bedoeld wordt. Het bestaat voornamelijk uit savannes, een ideaal kader voor het observeren van de rijke Afrikaanse fauna. Het noorden van het park is heuvelachtig en bestaat uit open woud. In het zuiden vindt u vele granieten rotsformaties, de ‘kopjes’. Voor sommige diersoorten zijn die rotsen perfecte schuilplaatsen. U bent getuige van één van de grootste natuurfenomenen ter wereld, de migratie van de gnoes, met in hun voetspoor zebra’s, gazellen en roofdieren. Alle maaltijden in het Serengeti Safari Camp.

7/ vlucht naar Arusha en vertrek (B, L)

Vroeg ontbijt en laatste safari op weg naar de airstrip. Vlucht met klein toestel naar Arusha en lunch. U beschikt over een dagkamer tot het vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht. Of u kiest voor een verlenging in Selous Game Reserve of in één van de zuidelijke nationale parken Ruaha of Katavi. Of u kiest voor een strandverlenging op Zanzibar, Mafia, Pemba enz.

8/ Aankomst Brussel

PLAATSEN
Arusha (1n + dagkamer) Rivertrees Country Inn
Ngorongoro Consevation Area (2n) Entamanu Ngorongoro
Serengeti NP of Ndutu (3 n) Serengeti Safari Camp

 

Periodes Basis 2 pers./Prijs p.p. Basis 4 Pers./Prijs p.p. Basis 6 pers./Prijs p.p.
05/01 tot 15/03/24 € 7.695 € 7395 € 6865
 16/03 tot 31/05/24 € 6.685 € 5.995 € 5920
 1/06 tot 29/06/24 € 7.935 € 7355 € 7490
 30/06 tot 31/08/25 € 8.995 € 8415 € 8330
1/09 tot 30/09/24 € 8.995 € 8320 € 8235
 1/10 tot 31/10/24 € 7.935 € 7355 € 7490
 1/11 tot 20/12/24 € 6.985 € 5995 € 5920
 Toeslag Single Op aanvraag Op aanvraag Op aanvraag

Verlenging Zanzibar met vlucht en transfers:

  • 4 dagen – 3 nachten Zuri Zanzibar 5* (Garden Deluxe) in half pension vanaf € 1190 pp.
  • 4 dagen – 3 nachten Zanzibar White Sands Luxury villas & spa 5* (Deluxe Room) in half pension vanaf € 995 per persoon.

Verlenging safari met Selous Game Reserve of Ruaha NP of Katavi NP: prijzen op aanvraag