Unieke vakantie in Zuid-Afrika tijdens een rondreis van 17 dagen met huurwagen.

U reist doorheen prachtige landschappen, verkent mythische parken en ontmoet de bijzondere bevolking van de regenboognatie Zuid-Afrika. Een prachtige tocht langs Kaapstad, de wijnroute, de imposante Blyde Rivier Canyon, het Kruger National Park en Zoeloeland.

Unieke vakantie in Zuid-Afrika tijdens een rondreis van 17 dagen met huurwagen.

U reist doorheen prachtige landschappen, verkent mythische parken en ontmoet de bijzondere bevolking van de regenboognatie Zuid-Afrika. Een prachtige tocht langs Kaapstad, de wijnroute, de imposante Blyde Rivier Canyon, het Kruger National Park en Zoeloeland.

1/ Brussel – Kaapstad

vluchtdag

2/ Kaapstad

Aankomst, onthaal en overhandiging van de reisdocumenten. Assistentie bij het ophalen van de huurwagen en vertrek naar Kaapstad. Vertrek naar de voet van de Tafelberg waar u de kabelbaan neemt naar boven. U kunt boven op de berg een wandeling maken en genieten van het prachtige uitzicht op de stad, de haven, Robbeneiland en het Kaapse Schiereiland.

3/ Kaapstad (B)

In tegenstelling tot de meeste grote havensteden isKaapstad een stad op mensenmaat. Het hart van de stad verkent u best te voet: wandel langs enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad waaronder Long Street, de Compagniestuin, St Pauls Cathedral, het parlement tot bij de Bokaap, de wijk van de Maleiers. Zij kwamen als slaven mee met de Oost-Indische Compagnie en hebben eeuwen later een vaste stek in de geschiedenis van het land en vooral in Kaapstad verworven.

4/ Kaapse Schiereiland (B)

Een bezoek aan het Kaapse Schiereiland neemt een volledige dag in beslag. In Houtbaai kunt u de boot nemen naar een kolonie Kaapse pelsrobben, u rijdt langs de spectaculaire kustweg Chapman’s Peak, maakt kennis met een kolonie ezelpinguïns in Simonstad om uiteindelijk op Kaap de Goede Hoop aan te komen. Het verhaal gaat dat Bartolomeus Dias de plek aanvankelijk Kaap der Stormen had genoemd maar de naam veranderde in Kaap de Goede Hoop omdat de ontdekking ervan de zeeroute naar Indië een eind dichterbij bracht.

5/ Kaapstad – Hermanus (B)

Aankomst in Hermanus na een mooie rit langs de spectaculaire kustweg N44. In Walker Bay komen tussen juni en december honderden walvissen vanuit Antarctica hun jongen werpen. U kunt ze spotten vanop de kust of u boekt een boottocht om deze reusachtige dieren van dichtbij te observeren.

6/ Hermanus – Stellenbosch (B)

Vertrek naar Stellenbosch, het hart van de Wijnroute. Een prachtige streek met uitgestrekte wijngaarden, bergen en witte Kaap-Hollandse landhuizen. De invloed van de Hollandse kolonialen en de Franse Hugenoten zorgt ervoor dat dit gebied tot op heden het meest Europese stukje Zuid-Afrika blijft. Wijnproeverij in één van de vele wijnhuizen.

7/ De Wijnroute (B)

Bezoek aan Paarl en aan Franschhoek, waar Franse Hugenoten zich in de 17de eeuw vestigden. In het Huguenot Memorial Museum leert u alles over de aankomst van de Hugenoten in Zuid-Afrika en de stichting van Franschhoek. Mogelijkheid om meerdere wijndomeinen te bezoeken, de meeste hebben nog steeds een Franse naam. Terug naar Stellenbosch.

8/ Stellenbosch - Kaapstad - Nelspruit – Hazyview (B)

Rit naar de luchthaven van Kaapstad en vlucht naar Nelspruit. Pick-up van de huurwagen en routebeschrijving.

9/ De panoramaroute (B)

Vertrek naar de Panoramaroute. Bezoek aan Pilgrim’s Rest en rit tot bij de befaamde Bourke’s Luck Potholes. Halte bij de Berlin en Lisbon Falls. Bij God’s Window heeft u bij helder weer een prachtig zicht op het laagveld. Bij de Drie Rondavels ziet u de imposante Blyde River Canyon, een van de grootste ter wereld.

10/ Hazyview – Kruger NP/privéconcessie (B, L, D) (+-160 km)

Rond de middag aankomst in de lodge, waar u verblijft op basis van fully inclusive (maaltijden en 2 safari’s per dag). Lunch. Eerste safari met een ervaren gids en in een open voertuig. U ziet antilopen, luipaarden, giraffen, olifanten en nog vele andere wilde dieren.

11/ Kruger NP/privéconcessie (B, L, D)

Safari bij zonsopgang. Ontbijt en vrije tijd tot het vertrek voor een tweede safari. Maaltijden in de lodge.

12/ Kruger NP - Swaziland (B, D)

Laatste safari, gevolgd door een uitgebreid ontbijt. Vertrek naar Swaziland. Na de grensformaliteiten rijdt u het kleinste koninkrijk van Afrika binnen. Rit door een prachtig landschap. U komt voorbij een glasblazerij, een markt met lokale souvenirs en een kaarsenatelier. Avondmaal in het hotel.

13/ Swaziland - Hluhluwe (B, L, D)

Vertrek richting Zuid-Afrika, door uitgestrekte bossen en langs suikerrietplantages. Grensformaliteiten. Aankomst in de lodge in de loop van de namiddag. U verblijft in één van de meest ongerepte natuurregio’s van het land met tevens het grootste aantal natuurreservaten en dierenparken, zoals Hluhluwe of Mkuze.

14/ Hluhluwe (B, L, D)

Safari bij zonsopgang. Ontbijt en vrije tijd tot het vertrek voor een tweede safari. Maaltijden in de lodge.

15/ Hluhluwe - Balito (B)

Rit naar Balito, een van de mooiste badplaatsen aan de oostkust.

16/ Balito - Durban - Terugvlucht

Rit naar Durban en drop-off van de huurwagen op de luchthaven. Aansluitend check-in voor de terugvlucht naar Brussel.

17/ Aankomst Brussel

Plaatsen Charme Standaard Charme Superieur
Kaapstad (3n) Blackheath Lodge (standard) Clarendon Fresnay (superior)
Hermanus (1n) Aloe Guesthouse (standard) Abalone Guest house (sea view)
Stellenbosch (2n) Lavender Guest House (Lavender Suite) Angala Boutique (Luxury Suite)
Witrivier/Ohrigstad (2n) Rissington Inn (Superior) Rissington Inn (Garden suite)
Kruger NP (2n) Umkumbe (Superior) Rhino Post Safari lodge
Swaziland (1n) Foresters Arms Mogi Boutique (Luxury Bush Villa)
Hluhluwe (2n) Ubizane Tree Lodge Rhino Ridge (Luxury Bush Villa)
Balito (1n) Petite Provence (standard) Caneland (Superior room)
Periodes BASIS 2 Pers./Prijs p.p./ Standaard BASIS 4 Pers./Prijs p.p / Standaard. BASIS 2 Pers./Prijs p.p. / Superieur BASIS 4 Pers./Prijs p.p. / Superieur
01/11/24 – 30/04/25  €4.560  € 4.290  € 5.995  € 5.390
01/05/24 – 31/07/24  € 4.490  € 4.220  € 5.680  € 4.990
01/08/24 – 01/10/24  € 4.630  € 4.370  € 6.280  € 5.590