Ontdek onze reis op maat naar Bolivia tijdens een 15 daagse rondreis. Deze rondreis in Bolivia kan met privéchauffeur en lokale Engelstalige gereserveerd worden.

Bolivia is één van de meest authentieke, verrassende en diverse landen van Zuid-Amerika. Door de uitgesproken geografie kent het een schier eindeloze diversiteit aan landschappen en microklimaten. Bolivia is ook het meest indiaanse land van de regio en de inheemse bevolking bewaart nog steeds de eeuwenoude tradities. Getuigen van precolumbiaanse beschavingen en de goed bewaarde koloniale erfenis zorgen voor boeiende, culturele uitstappen. Welkom op “Het dak van de Andes”!

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

Ontdek onze reis op maat naar Bolivia tijdens een 15 daagse rondreis. Deze rondreis in Bolivia kan met privéchauffeur en lokale Engelstalige gereserveerd worden.

Bolivia is één van de meest authentieke, verrassende en diverse landen van Zuid-Amerika. Door de uitgesproken geografie kent het een schier eindeloze diversiteit aan landschappen en microklimaten. Bolivia is ook het meest indiaanse land van de regio en de inheemse bevolking bewaart nog steeds de eeuwenoude tradities. Getuigen van precolumbiaanse beschavingen en de goed bewaarde koloniale erfenis zorgen voor boeiende, culturele uitstappen. Welkom op “Het dak van de Andes”!

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

1-2/ Vlucht naar Santa Cruz

Bij aankomst onthaal en transfer naar uw hotel. Gelegen op een hoogte van 400m geniet Santa Cruz het hele jaar door van een tropisch klimaat. In de namiddag bezoek aan het Biocentre Güembe. In deze tropische tuinen worden 180 vlindersoorten gekweekt en vindt u 240 verschillende orchideeën in hun natuurlijke omgeving.

3/ Santa Cruz - Sucre (B)

Korte vlucht naar Sucre (2.900m). Stadsbezoek aan het koloniale centrum van “de witte stad”. U wandelt naar het plein met de kathedraal en de Casa de la Libertad, waar de Boliviaanse onafhankelijkheidsverklaring werd getekend. U bezoekt verder La Recoleta, voor een panoramisch uitzicht over de stad, en de kloosters San Felipe de Neri en Santa Clara.

4/ Sucre – Chataquila – Potolo (B, L)

Na het ontbijt rijdt u naar het inheemse dorpje Chataquila. Het mooie koloniale kerkje werd gebouwd op de grondvesten van een precolumbiaanse site. U maakt een korte wandeling in de buurt van het dorpje om te genieten van de indrukwekkende berglandschappen. Picknick. In de namiddag rijst u verder naar Potolo, een dorpje van de inheemse Jalq’a gemeenschap, befaamd om hun kleurrijke textielen. U bezoekt de ateliers waar u de meesterwevers aan het werk kunt zien.

5/ Sucre - Potosi (B)

Rit naar Potosi (4.090m). De stad Potosi ligt aan de voet van de beroemde Cerro Rico, die één van de grootste zilveraders ter wereld bevatte. Ten tijde van de conquistadores groeide de stad in de 16e en 17e eeuw uit tot één van de rijkste en belangrijkste in Zuid-Amerika. Wandeling door het historische centrum met bezoek aan La Moneda, de Munt.

6/ Potosi – Colchani (B, D)

’s Morgens maakt u kennis met de nog bestaande mijnactiviteit en bezoekt u een verwerkingsfabriek van de ertsen. U rijdt door het Frailes gebergte en desolate woestijnlandschapen naar Colchani (3.665m) gelegen aan de rand van de immense Salar de Uyuni, met 12.000km² de grootste zoutvlakte ter wereld.

7/ Colchani – Salar de Uyuni – Incahuasi – San Pedro de Quémez (B , L,D)

U vertrekt met uw gids en privéchauffeur in een aangepaste 4x4 voor een rit over de sneeuwwitte zoutvlakte. Onderweg bezoekt u de zoutwinning. Het eiland Incahuasi is begroeid met metershoge cactussen en vanaf de top van dit eiland hebt u een fantastisch uitzicht over de vlakte. U rijdt tot San Pedro de Quémez.

8/ San Pedro de Quémez – Joyas de los Andes – Siloli woestijn – Ojo de Perdiz (B, L, D)

U vertrekt naar de Paseo de Léon, een okergekleurde cañon met grillige rotsformaties. U rijdt verder door een surrealistisch landschap langs gekleurde meertjes, de “Juwelen van de Andes”. In de rode Siloli woestijn bevindt zich uw verblijf, uitgebaat door de lokale gemeenschap.

9/ Ojo de Perdiz - Laguna Colorada – Laguna Verde - Uyuni (B, L, D)

U rijdt het nationaal park Eduardo Evaroa in dat de fauna en flora van de Sur Lipez beschermt. De rode kleur van de Laguna Colorada wordt veroorzaakt daar algen die ook de flamingo’s aantrekken. Iets verder liggen de geisers en borrelende modderpoelen van Sol de Mañana en de vulkanische warmwaterbaden van Polques. Na de woestijn van Dali met zijn merkwaardige rotsformaties komt u bij de felgroene Laguna Verde aan de voet van de Lincacabur vulkaan die op de grens met Chili ligt. Rit terug naar Uyuni.

10/ Uyuni – La Paz – Tiahuanaco – Titicaca meer (B)

Binnenlandse vlucht naar La Paz. Bij aankomst rijdt u meteen met uw gids door naar archeologische site Tiahuanaco. Op de site wandelt u langs de Akapana piramide, de tempel van Kalasasaya met de Zonnepoort en de half ondergrondse tempel. U rijdt verder naar Copacabana aan het Titicaca meer. Het Titicaca meer, gelegen op 3.810m, vormt een echte binnenzee tussen Bolivia en Peru.

11/ Isla del Sol (B, L)

Met een privéboot vaart u naar het Eiland van de Zon, dat beschouwd wordt als hét religieuze centrum van de Andes en de wieg van vele precolumbiaanse culturen. U klimt naar de tempel Chincana en de heilige rots en wandelt naar het typische dorpje Challapampa. Tijdens de wandelingen geniet u van de prachtige uitzichten over het meer en de besneeuwde toppen van de Cordilera Real. U bezoekt de archeologische site Pillkokayna en na een typische lunch keert u terug naar Copacabana.

12/ Copacabana - La Paz (B)

Rit naar La Paz. Stadsbezoek van La Paz. Deze bijzondere stad ligt in een cañon, gedomineerd door de majestueuze Illimani. U bezoekt de kleurrijke heksenmarkt en de barokke San Francisco kerk. Aan de Plaza Murillo ligt het presidentieel paleis en de vlakbij gelegen koloniale Calle Jaen. In de namiddag bezoek aan de geërodeerde landschappen van de Vallei van de Maan.

13/ La Paz – Santa Cruz (B)

Vrije voormiddag in La Paz. In de namiddag transfer naar de luchthaven en vlucht terug naar Santa Cruz.

14/ Santa Cruz - terugvlucht (B)

Privétransfer naar de luchthaven en terugvlucht.

15/Aankomst te Brussel

Charme hotels 3* Charme hotels 3*-4*
Santa Cruz (2n) Casa Y Patio Hotel Cortez
Sucre (2n) Villa Antigua Hotel Mi Pueblo Samary
Potosi (1n) Hotel Patrimonio Hotel Coloso
Colchani (1n) Palacio de Sal Hotel Luna Salada
San Pedro de Quémez (1n) Hotel de Piedra Hotel de Piedra
Ojo de Perdiz (1n) Hotel del Desierto Hotel del Desierto
Uyuni (1n) Tambo Aymara Hotel Jardines de Uyuni
Copacabana (2n) Hotel La Cupula Hotel Rosario del Lago
La Paz (2n) Hotel Ritz Hotel Europa
Priizen geldig van 15/01 t.e.m. 15/12/2024 BASIS 2 Pers./Prijs p.p. BASIS 4 Pers./Prijs p.p.
Charme hotels  3* € 5.950 € 4.880
Single toeslag 3* € 625 € 625
Charme hotels 3*-4* € 6.155 € 4.925
Single toeslag 3*-4* € 845 € 845
Toeslag volpension € 355 € 355
Toeslag vluchten (01/07–22/08) € 250 € 250