Ontdek onze unieke belevingsreis 10 dagen Brazilië. Rondreis op maat met privégids met als hoogtepunten:

 • Het unieke duinengebied van Lençois Maranhenses
 • Verrassende combinatie van tropisch woud en bijzondere stranden
 • De delta van Parnaiba
 • Het nationaal park rond Jericoacoara
 • De koloniale stadjes Sao Luis en Parnaiba
 • Beleef de Braziliaanse strandcultuur

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

Ontdek onze unieke belevingsreis 10 dagen Brazilië. Rondreis op maat met privégids met als hoogtepunten:

 • Het unieke duinengebied van Lençois Maranhenses
 • Verrassende combinatie van tropisch woud en bijzondere stranden
 • De delta van Parnaiba
 • Het nationaal park rond Jericoacoara
 • De koloniale stadjes Sao Luis en Parnaiba
 • Beleef de Braziliaanse strandcultuur

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

1/ Vlucht naar Sao Luis (-)

Vlucht vanuit Brussel naar Sao Luis in het noorden van Brazilië (via Fortaleza). Bij aankomst verwelkoming door uw gids en transfer naar uw hotel.

2/ Sao Luis (B)

Sao Luis is de hoofdstad van de staat Maranhão en ligt op een eiland omgeven door twee mooie baaien. Het stadje werd gesticht in de 16e eeuw en was kort de enige Franse kolonie in Brazilië. Het stadje heeft een mooi koloniaal centrum dat erkend werd door UNESCO als werelderfgoed. U maakt een wandeling door de historische stad langs de vele kerkjes, paleizen, aangename pleintjes en kasseistraatjes. In de namiddag kunt u genieten van het aangename klimaat aan een van de stranden waar u tal van bars en restaurants vindt.

3/ Sao Luis – Barreirinhas - Lençois Maranhenses (B)

Na het ontbijt, transfer met uw gids naar Barrerinhas, gelegen aan de tropische Prejuiças rivier vlakbij het nationaal park Lençois Maranhenses. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. In de namiddag vaart u met een ferry de rivier over en rijdt in een open terreinwagen tot de rand van het immense natuurfenomeen. Lençois Maranhenses omvat een gebied van 1550 km² van witte duinen die zich tot 40km in het binnenland uitstrekken. In dit immense natuurgebied bevinden zich, afhankelijk van het seizoen, verschillende zoetwaterlagunes die ontstaan door de stijging van het grondwater. Samen met uw gids wandelt u door het park waarbij u vanaf de hoogste duinen kunt genieten van een haast surrealistisch landschap. U kunt een frisse duik nemen in de lagunes waar het heerlijk zwemmen is.

4/ Barreirinhas - Rio Preguiças (B)

Boottocht op de Rio Preguicas in groep met privégids. Deze jungle rivier mondt uit in de Atlantische Oceaan en tijdens de tocht ziet u de verschillende ecosystemen die dit gebied rijk is. Het regenwoud veranderd langzaam naar mangrove en in een bocht van de rivier ligt een ander deel van het nationaal park Lençois Marahenses, de Lençois Pequenos. U gaat aan land en wandelt met uw gids door het duinengebied. U vaart verder naar de monding van de rivier en het stadje Mandacaru. Vanop de historische vuurtoren hebt u een prachtig zicht over het gebied: de oceaan, de rivier, het tropisch woud en de duinen. U vaart verder naar de landtong van Caburé waar u kunt lunchen of een wandeling kunt maken langs het strand. In de namiddag keert u met de boot terug naar Barreirinhas.

5/ Barreirinhas - Parnaiba (B)

’s Morgens vertrek in een aangepaste terreinwagen naar Parnaíba. Onderweg stop je bij het dorpje Paulino Neves, waar je een schitterend zicht hebt over de meertjes van de Pequenos Lençois. In de namiddag rit naar Porto dos Tatus voor een tocht met een speedboot door de delta van Parnaiba. U vaart langs de vele kanaaltjes, baaien en eilandjes van de tropische delta: Igarapé dos Periquitos, Igarapé dos Poldros, Baia do Feijão, Ilha das Canárias en Morro Branco. ’s Avonds kunt u aangenaam wandelen in het historische centrum waar u tal van leuke restaurantjes vindt.

6/ Parnaiba - Jericoacoara (B)

Vertrek per 4x4 naar Camocim waar u aan boord gaat van de ferry naar Ilha do Amor. U volgt de kust en rijdt door de duinen langs ongerepte en verlaten stranden. Na enkele stops komt u aan bij de stranden van Tatajuba waar u de dagverse vangst kunt proeven in een van de strandrestaurantjes. Na een korte siësta rijdt u naar het strand van Guriu en het mangrove kerkhof. Veerboot terug naar de kust. In de middag komt u aan in Jericoacoara waar u vanaf de duinen de zonsondergang kunt bewonderen. ’s Avonds kunt u genieten van het levendige stadje.

7/ Jericoacoara nationaal park (B)

Tijdens een tocht met een open buggy ontdekt u de indrukwekkende landschappen, duinen, lagunes en stranden van het Jericoacoara nationaal park. U bezoekt de lagunes Paraiso en Azul waar u even kunt ontspannen of een frisse duik nemen in het heldere water. Wandeling naar Pedra Furada, een imposante boogvormige rots, waar u geniet van het beste uitzicht op Jericoacoara. Aan het strand van Bréa kunt u lunchen in een van de kleine restaurantjes. Vrije namiddag.

8/ Jericoacoara (B)

Vrije dag voor een wandeling langs de kust, om te relaxen op het strand of om te genieten van de aangename sfeer van Jericoacoara.

9/ Jericoacoara – Fortaleza (B)

Op tijd voor uw terugvlucht wordt u naar de luchthaven van Fortaleza gebracht.

10/ Aankomst

Plaatsen Boutique – luxe hotels 4*- 4*plus
Sao Luis (2n) Hotel Luzeiros (Luxury Room)
Barreirinhas (2n) Porto Preguiças Resort (Standard Room)
Parnaiba (1n) Casa de Santo Antonio (Charme Suite)
Jericoacoara (3n) Hotel Ezzenza (Lounge Room)
Priizen geldig van 15/01 t.e.m. 15/12/2024 BASIS 2 Pers./Prijs p.p. BASIS 4 Pers./Prijs p.p.
Hotels  4*-4*sup € 5.750 € 4.680
Single toeslag € 1.855 € 1.855
Vakantieperiodes – feestdagen Op aanvraag Op aanvraag