Vakantie in Noord-Indië? Ontdek onze individueel begeleide reis naar Noord-India van 13 dagen met privégids en chauffeur.

Leer tijdens uw vakantie in Indië kennis maken met het rijke verleden van Delhi. U kunt de blauwe stad Jodhpur bezichtigen vanop het Meherangarh-fort. Naast de blauwe stad heeft India ook een roze stad, Jaipur. Op deze unieke rondreis maakt u een boottocht op het Pichola-meer in Udaipur. Een bezoek aan het wereldberoemde bouwwerk, de Taj Mahal, mag zeker niet ontbreken aan je reis. Logeren doet u tijdens deze beleefreis in Noord-India in authentieke charme hotels met net dat tikkeltje meer.

Ontdek ook andere reizen zoals: privé begeleide rondreis Indië.

Vakantie in Noord-Indië? Ontdek onze individueel begeleide reis naar Noord-India van 13 dagen met privégids en chauffeur.

Leer tijdens uw vakantie in Indië kennis maken met het rijke verleden van Delhi. U kunt de blauwe stad Jodhpur bezichtigen vanop het Meherangarh-fort. Naast de blauwe stad heeft India ook een roze stad, Jaipur. Op deze unieke rondreis maakt u een boottocht op het Pichola-meer in Udaipur. Een bezoek aan het wereldberoemde bouwwerk, de Taj Mahal, mag zeker niet ontbreken aan je reis. Logeren doet u tijdens deze beleefreis in Noord-India in authentieke charme hotels met net dat tikkeltje meer.

Ontdek ook andere reizen zoals: privé begeleide rondreis Indië.

Dag 1: Vlucht naar Delhi (-)

Vlucht van Brussel naar Delhi. Bij aankomst transfer en check-in.

Dag 2: Delhi - Jodhpur (B)

Ontdekking van de stad en de getuigenissen van het rijke verleden van Delhi. Bezoek aan de Qutub Minar, de hoogste minaret ter wereld. De Qutub Minar staat op de Unesco-werelderfgoedlijst. Transfer naar de luchthaven en binnenlandse vlucht naar Jodhpur. Vervolgens ontdekking van de stad. U krijgt een prachtig panoramisch uitzicht op de stad en omgeving vanop de versterkte muren van het Meherangarh-fort, een van de meest indrukwekkende citadellen van Rajasthan. Bezoek aan het parelpaleis, het paleis van de bloemen en het paleis der geneugten. Afdaling naar de blauwe stad en wandeling door de lokale markten tot aan de klokkentoren. Check-in bij het hotel.

Dag 3: Jodhpur – Narlai (B)

Rit doorheen het dorre landschap van de Thar-woestijn. Ontmoeting met de Bishnoi-stam en hun aparte levenswijze in symbiose met de natuur. Ontdekking van verschillende soorten gazelles uit de regio. Verdere rit door dit ongerepte platteland richting Narlai. Aankomst en check-in bij het vroegere jachtpaviljoen van de maharadja van Jodhpur.

Dag 4: Narlai - Udaipur (B)

Vertrek naar Ranakpur en bezoek aan de bijzonder mooie jaïntempelsVerder richting Udaipur, bekend om de paleizen. Het meest beroemde is Lake Palace: een meesterwerk van wit marmer, te midden van het Pichola-meer.

Dag 5: Udaipur (B)

Een volle dag om de stad te ontdekken: de tuinen, de jagdishtempel, het enorme City Palace. Aansluitend in de late namiddag een zeer mooie boottocht op het Pichola-meer.

Dag 6: Udaipur – Deogarh of Shahpura (B)

Rit richting Deogarh door het Araveli-gebergte. Halte te Nagda en Eklingji om de talrijke gebeeldhouwde heiligdommen te bewonderen. In de late voormiddag intrek in het paleis van Deogarh of Shahpura. ‘s Namiddags uitstap per jeep door het platteland en de omliggende dorpen.

Dag 7: Deogarh of Shahpura (B)

Vrije dag om te genieten van authentieke plaatsen, weg van de betreden paden. In Deogarh of Shahpura beleeft u het adellijk Rajasthan.
- In charme standaard: het paleis Deogarh Mahal is eigendom van leden van de koninklijke familie van Udaipur. Het 15e eeuwse pand werd gerestaureerd en heeft enkele zeer mooie bewaarde schilderijen (met audiogids in het Engels). Voor de liefhebbers van paarden: het hotel heeft een paar marwaris, een paardensoort die endemisch is voor Rajasthan. Mogelijkheid om Fort Anjana te ontdekken in zijn bucolische omgeving.
- In charme superieur en luxe: Shahpura Bagh is een van onze favoriete adresjes. Het is een oase van groen en rust. Het domein behoort tot een prinselijke familie, die u als oude vrienden komt begroeten. Het paleis telt enkel suites, een prachtig zwembad en ligt aan een meer vol zilverreigers en andere zeldzame vogels. Ideaal om te wandelen, te ontspannen bij het prachtige zwembad, een gesprek aan te gaan met uw gastheren en een van de meest charmante dorpjes van Rajasthan te ontdekken.

Dag 8: Deogarh of Shahpura - Samode (B)

Rit naar Samode, gelegen op 45 km van Jaipur in het hart van de Arawalli-heuvels. Wandeling in het dorp en ontdekking van het Samode Palace, een van de meest verfijnde paleizen van Rajasthan.

Dag 9: Samode – Jaipur (B)

Vrije voormiddag om de omgeving te ontdekken of te genieten van het hotel. Vóór het middagmaal transfer naar Jaipur. Bezoek aan de roze stad. Ontdekking van de Iswari Minar, de Hawa Mahal, ook het “Paleis van de wind” genoemd en het gigantische paleis van de maharadja. Sluit af met een bezoek aan Jantar Mantar, het observatorium dat de door astronomie gepassioneerde maharadja, Raja Jai Singh, stichtte in 1728.

Dag 10: Jaipur (B)

Bezoek aan het Amberfort, de vroegere verblijfplaats van de vorsten van Kaissahwah. Bezoek aan de verschillende zalen van het fort en panoramisch zicht vanop de kantelen. Terugrit naar Jaipur en vrije tijd om de stad verder te ontdekken.

Dag 11: Jaipur - Agra (B)

Vertrek naar de kloven van Galta. Hier liggen enkele tempels en paleizen tussen rotsen ingeklemd nabij waterbekkens. De bevolking komt op deze frisse plaats bidden en baden. Vervolgens rit naar Abhaneri en in de nabijheid wordt het middagmaal voorzien. Abhaneri is gekend voor de zogenaamde step wells, enorme waterputten die dateren uit de 7e en 8e eeuw. In de namiddag bezoek aan de spookstad Fatehpur Sikri, een schitterende stad in rode zandsteen. De historische stad werd gebouwd in opdracht van Akbar de Grote in 1569. Verder naar Agra en check-in bij het hotel.

Dag 12: Agra – Delhi (B, D)

We sluiten de reis af met eenhoogtepun: het bezoek aan de legendarische Taj Mahal. De befaamde ‘droom van wit marmer’ van Sjah Jahan wordt gekenmerkt door zijn onwerelds mooi inlegwerk van halfedelstenen. Vervolgens ontdekking van het massieve Rode Fort met zicht op de Yamuna-rivier en de Taj Mahal. Bezoek aan het mausoleum van Itmad-ud-Daullah. Aansluitend rit naar Delhi. Avondmaal in een lokaal restaurant en transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel.

Dag 13: Aankomst Brussel

Plaatsen Charme standaard Charme superieur charme luxe
Delhi (1n) The Surya The Claridges Leela Palace

Imperial

Jodhpur (1n) Ranbanka Ajit Bhawan The Raas
Narlai (1n) Rawla Narlai (Classic Room) Rawla Narlai (Grand Heritage Rooms) Rawla Narlai (Jharoka Rooms)
Udaipur (2n) Fateh Niwas Fateh Prakash Leela Palace

Lake Palace

Deogarh/Shapurah (2n) Deogarh Mahal Shapurah Bagh Shapurah Bagh
Samode (1n) Samode Bagh Samode Palace Samode Palace
Jaipur (2n) Shapurah House

Ksar Bagh

Samode Haveli

Royal Heritage Haveli

Rambagh Palace
Agra (1n) Double Tree by Hilton Trident Amarvilas
DAGELIJKS VERTREK

Op basis van 2 personen

PRIJS / PERSOON CHARME STANDAARD PRIJS / PERSOON CHARME SUPERIEUR PRIJS / PERSOON CHARME LUXE
01/10 – 15/04/24 €3715 €5890 €7290
Single supplement €1015 €2470 €5830
16/04 – 30/09/24 €3590 €4270 €6235
Single supplement €725 €1610 €3485