Ontdek de hoogtepunten tijdens uw vakantie in Indonesië ver weg van het massa toerisme en geniet zorgeloos tijdens uw 16 daagse rondreis met privégids van dit gastvriendelijke land.

  • Verblijf in charmehotels, luxehotels en Eco lodges
  • Overnachting in de buurt van de Borobudur
  • Ontdek Sulawasi met een echte Toraja-gids
  • Reisroute en authentieke bezoeken ver van het toeristische
  • Strandverblijf, weg van de massa op de rustige Gili-eilanden of Lombok

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

Ontdek de hoogtepunten tijdens uw vakantie in Indonesië ver weg van het massa toerisme en geniet zorgeloos tijdens uw 16 daagse rondreis met privégids van dit gastvriendelijke land.

  • Verblijf in charmehotels, luxehotels en Eco lodges
  • Overnachting in de buurt van de Borobudur
  • Ontdek Sulawasi met een echte Toraja-gids
  • Reisroute en authentieke bezoeken ver van het toeristische
  • Strandverblijf, weg van de massa op de rustige Gili-eilanden of Lombok

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

1/ Vlucht naar Jogyakarta

2/ Aankomst Jogyakarta – Magelang

Aankomst en transfer naar uw charmehotel, gelegen nabij de Borobudur. Rest van de dag vrij.

3/ Magelang « Borobudur » (B)

Uitgebreid bezoek aan het boeddhistische heiligdom van Borobudur met zijn bas-reliëfs en prachtige boeddhabeelden. Geniet van het landschap van palmbomen en eindeloze bergen. Terug naar het hotel en rest van de dag vrij.

4/ Magelang – Prambanan – Ujung Pandang B)

Vertrek voor een bezoek aan de stad Jogyakarta en de hindoeïstische tempels van de Prambananan-vlakte. Geniet van de zonsondergang voor de transfer naar de luchthaven en vlucht naar Makassar (Ujung Pandang). Ontvangst, transfer en check-in in uw hotel.

5/ Ujnug Pandang – Toraja-Land (B, L, D)

Langere transfer naar het land van de Toraja’s. Stop in een dorp van de Bugi's, buitengewone zeelieden wiens hoge schepen, de phinisi, nog steeds de wereldzeeën van deze regio bevaren. Zeevruchtenlunch met vis en garnalen bij Pare-Pare, gelegen aan zee. Via een bergweg, met mooie panorama’s, naar "Bamba Puang", bijgenaamd de erotische heuvel. Toegang tot het grondgebied van de Toraja’s en check-in bij het hotel.

Onze grote troef voor een grondige verkenning van de regio: onze gidsen zijn allen echte Toraja en kennen de lokale taal, gebruiken en de verschillende families.

6/ Toraja-land (B, L, D)

Na het ontbijt begint de verkenning van het land van Toraja. Bezoek aan de Lemo-klif, waarin vooroudergraven verscholen liggen. De graven worden beschermd door rijen 'tau tau tau', begrafenisbeelden ter nagedachtenis van de beschermende voorouders. Bezoek Suaya en vooral Ke’te’ Kesu, waar de Tonkonans ouderlijke huizen en rijstgraanzolders in een majestueuze omgeving liggen. Het maakt het een van de mooiste dorpen in Azië. Mogelijkheid om de veemarkt in Makale en het traditionele dorp Siguntu te bezoeken.

7/ Toraja-land (B, L, D)

Bezoek aan andere Toraja dorpen. Afhankelijk van de plaatselijke ceremonies past de lokale gids het programma aan om zo het toegewijde ceremoniële leven van de inwoners te ontdekken. De Toraja’s hebben hun rijke tradities goed weten te bewaren.

8/ Toraja-land – Ujung Pandang – Denpasar – Tabanan (regio van Ubud) (B, L)

Vroeg vertrek en terug naar Makassar. Vlucht naar Bali en transfer naar uw hotel in de buurt van Ubud.

9/ Tabanan (regio van Ubud)

Keuze van excursie

« Mountainbikingtoer rond Mount Batukaru » in klein internationaal gezelschap
Programma: De Luhur Batukaru-tempel, de Unesco-rijstterrassen van Jatiluwih, de natuurlijke warmwaterbronnen van Angseri en een traditioneel Balinees dorp.
of
« Tamblingan, Jatiluwih en Ulun Danu » met privégids
Wandel heerlijk door de rijstterrassen van Jatiluwih. Vervolgens een wandeling van een uur door het onontgonnen oerwoud naar een vergeten tempel. Per kano steekt u het Tambligan-meer over, omgeven door bergen en jungle. Ontdekking van de tempel van Pura Ulun Danu, aan de oevers van het Bratanmeer.

10/ Tabanan – Tanah Lot – Mengwi – Penglipuran – Sidemen (B)

Vertrek voor het bezoek aan de vereerde Tempel van Tanah Lot, gevolgd door Taman Ayun, de koninklijke tempels van Mengwi. Oostwaarts naar het apenbos van Sangeh, waarna u Penglipuran bereikt. Dit dorp is door zijn volledig bewaarde architectuur een van Bali's mooiste dorpjes! Aankomst in Sidemen en check-in bij uw hotel, genesteld in de rijstterrassen met een uitzonderlijk uitzicht op het Oost-Balinese landschap en de berg Agung op de achtergrond.

11/ Sidemen (B)

Keuze van excursie

« De sfeer van Bali en Pura Besakih » met privégids
Wandeling vanuit het dorp Bangun Lemah doorheen de plantages van koffie, cassave, ananas .... Vertrek naar de ‘Moedertempel’ Pura Besakih, de oudste en ongetwijfeld de meest majestueuze tempel van het eiland Bali!
of
« Tenganan Hike – Tirtangganga & Bebandem » met privégids
Wandel in de schaduw van de Agung-berg tussen de rijstvelden van Tenganan. Bezoek aan het Koninklijk Paleis van Tirtagangangga alvorens terug te keren naar Sidemen via een spectaculaire weg die een prachtig uitzicht biedt over de terrasvormige rijstvelden van Bebandem.

12/ Sidemen –Gili-eilanden Of Lombok (B)

Korte transfer naar Padangbai per « Speedboat » naar de Gili-eilanden of Lombok voor uw strandverblijf van 3 nachten met ontbijt.

13 & 14/ Strandverblijf (B)

De GILI-EILANDEN hebben een paar honderd inwoners die voornamelijk leven van toerisme, wat kustvisserij en de kokosnootoogst. Er zijn geen gemotoriseerde voertuigen op Gili. U kunt er wandelen of fietsen. Mogelijkheid tot duiken en/of snorkelen om de zeeschildpadden, die symbool staan voor Gili, te ontmoeten…

LOMBOK is een eiland dat zal ontroeren. In vergelijking met Bali is Lombok veel exotischer met heel wat onaangeroerde plaatsen over heel het eiland. De onberispelijke parelwitte zandstranden zijn in niets te vergelijken met de drukke stranden van Zuid-Bali, die vaak zeer vervuild zijn.

16/ Aankomst Brussel