Ontdek onze unieke Oeganda rondreis individueel begeleid van 13 dagen met een comfortabele 4×4 Landcruiser in Oeganda

U doorkruist 4 nationale parken, u observeert adembenemende landschappen, u ontdekt uitzonderlijke plaatsen en ontmoet authentieke stammen. Het hoogtepunt van deze reis is de ontmoeting met de berggorilla’s in Oeganda. Gedurende deze belevingsreis verblijft u in comfortabele logies en wordt u vervoerd in een Landcruiser 4×4.

Bekijk ook onze andere begeleide rondreizen:

Ontdek onze unieke Oeganda rondreis individueel begeleid van 13 dagen met een comfortabele 4×4 Landcruiser in Oeganda

U doorkruist 4 nationale parken, u observeert adembenemende landschappen, u ontdekt uitzonderlijke plaatsen en ontmoet authentieke stammen. Het hoogtepunt van deze reis is de ontmoeting met de berggorilla’s in Oeganda. Gedurende deze belevingsreis verblijft u in comfortabele logies en wordt u vervoerd in een Landcruiser 4×4.

Bekijk ook onze andere begeleide rondreizen:

1/ Brussel - Entebbe

Vlucht naar Entebbe. Bij aankomst onthaal door uw privégids en transfer naar het hotel. Overnachting.

2/ Entebbe - Kampala (B, L, D)

Vertrek voor een bijzondere activiteit (3 à 4u)
in Mabamba Swamp. Kanovaart door dit beschermd natuurgebied op zoek naar talrijke vogels. U bevindt zich nabij het Victoriameer, de beste plaats ter wereld om de befaamde schoenbekooievaar te spotten. Het reservaat telt meer dan 250 vogelsoorten. Verdere rit naar Kampala en kort stadsbezoek.

3/ Kampala - Murchison Falls NP (B, L, D)

Rit naar Murchison Falls NP. Halte bij Ziwa Rhino Sanctuary, een project opgericht in 1998 waarbij men probeert om witte en zwarte neushoorns terug in hun natuurlijke omgeving te plaatsen. Het project pakt zo het grote probleem van stroperij aan. Lunch in Masindi alvorens Murchison Falls NP te betreden. Dit nationaal park telt meer dan 60 soorten zoogdieren en 450 vogelsoorten.

4/ Murchison Falls NP (B, L, D)

Er wordt een volledige dag uitgetrokken om het nationaal park en de omgeving te verkennen. In de voormiddag ontdekt u het noordelijke deel van het park en tijdens een safari observeert u talrijke dieren: giraffen, olifanten, antilopen, leeuwen … Na de lunch een boottocht op de Victoria Nijl om talrijke vogels en krokodillen te spotten. Terugkeer naar de lodge voor het avondmaal en overnachting.

5/ Murchison Falls NP – Semliki NP (B, L, D)

Ontbijt en vertrek naar het Semliki NP. Ontdekking van de befaamde warmwaterbronnen van Sempaya. Intrek in uw lodge, avondmaal en overnachting.

6/ Semliki NP - Kibale NP (B, L, D)

Rit naar het Ruwenzori-gebergte om een lokaal ontwikkelingsproject in de moerrasstreek van Bigodi te bezoeken. In die regio leven ook een 8-tal primatensoorten. Bezoek aan de indrukwekkende “Top of the World”. Intrek in uw lodge, avondmaal en overnachting.

7/ Kibale NP (B, L, D)

U begint de dag met een vroeg bezoek aan het woud van Kibale waar men een van de grootste primatenpopulaties (chimpansees) van Oost-Afrika terugvindt. Het is een boeiend begeleid bezoek aan het regenwoud van 2 tot 4u. Emoties gewaarborgd. Terug naar het hotel voor de lunch. Vrije namiddag om te genieten van de hotelfaciliteiten, om te zwemmen …

8/ Kibale NP - Q. Elisabeth NP (Noord) (B, L, D)

Rit naar het befaamde Queen Elisabeth NP waar de gids u meeneemt voor een safari in het noorden van het park. Bezoek aan de organisatie « Kataara Women’s Poverty Alleviation Group ». Dit project biedt een alternatief inkomen aan de Kataara-families en motiveert de bescherming van de waardevolle fauna in Oeganda. De vrouwen gebruiken lokaal natuurlijk materiaal voor het maken van ambachtelijke voorwerpen die gekocht worden door de reizigers. Op die wijze wordt het project gesteund. Aansluitend intrek in de lodge. Avondmaal en overnachting.

9/ Queen Elisabeth NP - Ishasha Sector (Zuid) (B, L D)

Queen Elisabeth National Park is het park met de grootste concentratie wild van Oeganda. ‘s Morgens vroeg wordt een safari voorzien in het noorden van het park waar u leeuwen, olifanten, buffels, antilopen, Oegandese kobs … zal observeren. Vervolgens afvaart van het Kazinga-kanaal met zijn vele nijlpaarden en krokodillen. Safari naar het zuidelijk deel van het park. Overnachting in de volle natuur.

10/ Ishasha Sector - Bwindi NP (B, L, D)

Ontdekking van de Ishasha-regio. Safari om de bekende klimmende leeuwen te spotten en andere interessante fauna. Picknicklunch. Verdere rit richting het zuidwesten naar het ondoordringbare tropische woud van Bwindi. Aankomst. Avondmaal en overnachting in een prachtige omgeving.

11/ Bwindi Forest NP (B, L, D)

Wegens de grote diversiteit aan (zeldzame) planten-, vogel- en diersoorten en het bijzonder ecosysteem werd het woud geklasseerd als Unesco-natuurerfgoed. De aanwezigheid van gorilla’s is natuurlijk een andere reden waarom dit natuurpark een bezoek meer dan waard is. De dag begint met een belangrijke briefing omtrent de gedragscode in het park, rekening houdend met de leefwereld van de gorilla's. Ongeveer 290 gorilla’s leven in het park. Na de briefing gaat u op zoek naar de wondermooie mensapen. Het is moeilijk om in te schatten hoeveel uren u zult moeten wandelen voordat u in contact komt met de gorilla’s (2 tot 8 u). De observatie wordt sowieso beperkt tot max. 1u. Na de zoektocht terug naar de lodge. Op de terugweg (vóór 17u) mogelijkheid om de streek van Rubuguli en/of het Batwa-pygmeevolk te ontdekken. Avondmaal en overnachting in het kamp. Mogelijkheid om de overnachting in uw comfortabele lodge te vervangen door een overnachting in een eenvoudigere accommodatie en zo een lokaal project te ondersteunen. Het verschil in prijs wordt automatisch overgeheveld naar het “Ride 4 a woman”-project: www.ride4awoman.org.

12/ Bwindi – Entebbe – Terugvlucht (B, L)

Begeleide wandeling in het dorp Buhoma met een bezoek aan het ziekenhuis, de bananenbierbrouwerij en het “Ride 4 a woman”-project. Lunch. Vervolgens vlucht naar Entebbe. Aankomst en check-in voor de terugvlucht naar Brussel.

Aankomst Brussel (-)

PLAATSEN Charme Comfort Charme Luxe
Entebbe (1n) 2 Friends Resort Boma Guest House
Kampala (1n) Humura Resort Emin Pasha Hotel
Murchison Falls NP (2n) Pakuba Safari Lodge Paraa Safari Lodge
Semliki NP (1n) Semliki Safari Lodge Semliki Safari Lodge
Kibale National Park (1n) Papaya Lake Lodge Papaya Lake Lodge
Queen Elisabeth NP – Noord (1n) Park View Safari Lodge Katara Lodge
Queen Elisabeth NP –

Zuid (1n)

Ishasha Jungle Lodge Ishasha Wilderness Lodge
Bwindi NP (2n) Buhoma Haven Lodge Volcanoes Bwindi Lodge
PERIODES  – Vertrek Charme Comfort

BASIS 2 Pers./Prijs p.p.

Charme Comfort

BASIS 4 Pers./Prijs p.p.

Charme Luxe

BASIS 2 Pers./Prijs p.p.

Charme Luxe

BASIS 4 Pers./Prijs p.p.

01/01 – 29/02/24 € 7.960 € 6.960 € 9.165 € 8.065
01/03 – 31/05/24 € 7.790 € 6.990 € 8.595 € 7.495
01/06 – 31/10/24 € 7.960 € 6.960 € 9.165 € 8.065
01/11 – 30/11/24 € 7.990 € 6.690 € 8.595 € 7.495
01/12 – 31/12/24 € 7.960 € 6.860 € 9.165 € 8.065
Single toeslag € 1.260 € 1.260 € 1.480 € 1.480

Voorstel verlenging: een strandvakantie op een eiland in het Victoriameer of op Zanzibar.

Kivu (gorilla’s en vulkanen) en/of Rwanda. Verblijf aan de oevers van de Nijl in de Kipling Lodge,

een charmant verblijf gerund door Belgen, vanaf € 360 voor 3 nachten / 4 dagen in halfpension,

transfers inbegrepen. Optionele excursies en ontmoetingen met de bevolking via lokale projecten.