Vakantie naar Senegal? Ontdek onze individueel begeleide rondreis naar Senegal, steeds in karakterhotels met net dat tikkeltje meer.

U maakt een heel comfortabele rondreis naar Senegal met professionele gids/chauffeur waarin ontmoetingen met de bevolking, safari, natuurbeleving, couleur lokale en fijne maaltijden centraal staan. U sluit deze unieke Senegal reis af met een verblijf in het beste strandhotel. Ontdek onze rondreis Senegal met kinderen of onze andere begeleide reizen naar Senegal.

Vakantie naar Senegal? Ontdek onze individueel begeleide rondreis naar Senegal, steeds in karakterhotels met net dat tikkeltje meer.

U maakt een heel comfortabele rondreis naar Senegal met professionele gids/chauffeur waarin ontmoetingen met de bevolking, safari, natuurbeleving, couleur lokale en fijne maaltijden centraal staan. U sluit deze unieke Senegal reis af met een verblijf in het beste strandhotel. Ontdek onze rondreis Senegal met kinderen of onze andere begeleide reizen naar Senegal.

1/ Brussel – Dakar (D)

Vlucht vanuit Brussel. Aankomst in Dakar en onthaal. Transfer naar uw hotel met zicht op de oceaan. Welkomstcocktail op het panoramische terras. Avondmaal in het verfijnde restaurant «La Terasse».

2/ Dakar – Lac Rose – Kayar – Fathala (B,L,D)

Begeleid stadsbezoek aan deze levendige hoofdstad. Ontdekking van het Plein van de Onafhankelijkheid, het stadhuis, het station, het presidentieel paleis, de kleurrijke markt van Kermel, de kathedraal… Vervolgens verdere rit tot aan de «Lac Rose». Daar maakt u een niet alledaagse oversteek van het meer met een prauw geladen met zout. U ontmoet ook de zoutwinners. Ontdekking in 4 x 4 van de duinen van «Paris Dakar» en het strand van «la Grande Côte». Mogelijkheid om te zwemmen in de oceaan en terug naar de “Lac Rose” langsheen een zoetwaterlagune met talrijke vogels. Lunch in een typisch restaurant aan het meer. Verder langsheen pistes van ossenkarren naar Kayar, een ambachtelijke vissershaven. De lokale gids geeft uitleg over de visvangst en het traditionele leven. Ware ontmoetingen met de vissers en de dorpelingen. Vervolgens rijdt u verder in zuidelijke richting naar het natuurreservaat Fathala. Aankomst en intrek in het luxueuze tentenkamp, gelegen in het natuurreservaat. De ruime tent heeft een heel comfortabel bed, een eigen toilet, een groot binnenbad en een buitendouche... In dit verfijnde kader geniet u van een lekker avondmaal. Dit verblijf biedt u een echt «Out of Africa»-gevoel.

3/ Safari te Fathala – Eilanden en bolongs van Saloum - Fathala (B,L,D)

Bij zonsopgang beleeft u een safari in open 4 x 4. Het natuurreservaat Fathala telt verschillende soorten antilopes, waaronder de zeldzame West-Afrikaanse eland. U kunt er ook giraffes, neushoorns, buffels, wrattenzijnen, verschillende apensoorten en prachtige vogels observeren. Terug naar de lodge om te genieten van een welverdiend Engels ontbijt. Nadien inscheping op een traditionele prauw voor een bijzondere daguitstap in het nationaal park van de Saloum eilanden. Dit natuurparadijs staat ook op de lijst van Unesco-natuurerfgoed. Observatie van talrijke vogels in de mangrove. Verdere boottocht, doorheen de «bolongs» (natuurlijke waterwegen) en mangroven naar eilanden met mooie lagunes. Picknick lunch op een ongerept, paradijselijk strand. Mogelijkheid om te zwemmen en te wandelen. Terugrit naar de lodge langsheen Bandiala, onderweg heeft u misschien het geluk om dolfijnen te spotten. In de late namiddag bent u terug in de lodge om te genieten van het zwembad en de prachtige omgeving.
Optioneel (€ 30 p.p.) : bij zonsondergang wandeling met gids doorheen de brousse om kleine dieren en exotische vogels waar te nemen.

4/ Natuurreservaat Fathala – Wandelen met de leeuwen – Saly (B,L,D)

U beleeft een unieke ervaring. U wandelt met echte leeuwen*. In de nabijheid van deze koningen der dieren ervaart u bewondering en een ongekend gevoel van angst. De wandeling met de leeuwen over de Afrikaanse savanne wordt begeleid door de gespecialiseerde rangers van het reservaat. Rit naar Kaolack waar u zal lunchen aan de Saloumrivier. Kort bezoek aan de 2de grootste overdekte markt van het land. Nadien aankomst te Saly Portudal, de belangrijkste badplaats van de regio «Petite Côte». Daar verblijft u 4 nachten in de Lamantin Beach Resort & Spa, de meest luxueuze accommodatie in Afrikaanse sfeer aan de kust van Senegal. ‘s Avonds geniet u, onder de palmbomen, van een aangeboden aperitief van het huis en een fijn avondmaal in het «restaurant du Port».

* Minimale lengte om te mogen wandelen met de leeuwen is 1m50.

5 t.e.m. 7/ Saly (B,D)

Vrije dag in half pension. U verneemt meer over uw verblijf in dit zeer comfortabel hotel op blz 16. U proeft tijdens 2 avonden van de verrukkelijke keuken van het hotel in het restaurant «du Port» en de laatste avond eet u in het nog fijner restaurant «Le Beach Club».

8/ Saly – Gorée - Dakar - Terugvlucht (B,D)

‘s Voormiddags geniet u nog van de faciliteiten van de Lamantin. Rond 14u transfer naar de haven van Dakar. Van daaruit vaart u met een sloep naar het Gorée-eiland (Unesco-werelderfgoed). Ontdekking van één van de belangrijkste historische sites van het land. U maakt er kennis met de geschiedenis van de West-Afrikaanse slavenhandel. U bezoekt er ook de kerk St-Charles en het slavenhuis en kuiert er rond in de vele nauwe straatjes met hun typische koloniale huizen. Terug naar Dakar voor het bezoek aan het monument van de Afrikaanse Renaissance. Nadien transfer naar de luchthaven. Check-in voor de terugvlucht naar Brussel. U geniet tevens van de faciliteiten van de «Prestige» lounge met business class service. Avondmaal en overnachting aan boord.

9/ Brussel

Basis 2 pers.* / Basis 3 pers.* / Basis 4-6 pers.* (* prijs p.p.) / Single toeslag Dagelijks individueel vertrek
01/05 tot 15/10/2024 2980 / 2840 / 2740 / 660
16/10 tot 25/10/2024 3120 / 2960 / 2880 / 660