Gastronomische Toscane ontdekken? Met Beleefvakantie logeert u in authentiek middeleeuwse dorpjes en ontdek er de ziel van Italië. De sleutelwoorden tijdens deze individuele gastronomische rondreis  in Italië met huurwagen zijn slow life en slow food met een pure keuken.

Gastronomische Toscane ontdekken? Met Beleefvakantie logeert u in authentiek middeleeuwse dorpjes en ontdek er de ziel van Italië. De sleutelwoorden tijdens deze individuele gastronomische rondreis  in Italië met huurwagen zijn slow life en slow food met een pure keuken.

Dag 1: Toscane

Aankomst in het oude dorpje Palazzuolo sul Senio, bij Ercole en Roberta. Met een beetje geluk ontmoet u er de enthousiaste Engels-Nederlandstalige James. Hij heeft zijn hart verpand aan deze streek en zal u met alle plezier adviseren over de gewoontes, de specialiteiten en de bezienswaardigheden.

James heeft ook een eigen label:  James at your service, dat staat voor boeiende en leuke plaatsjes in de streek, aanbevolen en geselecteerd door hemzelf. Vraag naar hem in de Locanda Senio, hij woont vlakbij. Als hij er niet is, informeer gerust naar het label dat deuren opent.

Dag 2: Chianti

Het dorp verkennen of relaxen aan het zwembad. ’s Namiddags Mugello of bezoek aan een cantina in de Chianti Rufina-streek.

Dag 3: Arezzo en Firenze

Bezoek Firenze of het nog relatief onbekende Arezzo, een historische stad op een heuvel, in de oudheid een van de belangrijkste zetels van de Etrusken. Het gezellige Cervia is een authentieke badplaats aan de Adriatische Kust.

Dag 4: Romagna

Verder naar Portico di Romagna, bij voorkeur via het kleurrijke dorpje Brisighella, een pareltje van de Emilia-Romagna, en de adembenemende panoramische weg naar Modigliana en Tredozio. U wordt verwelkomd in Hotel Al Vecchio Convento door Marisa, haar man Gianni of hun zonen Massimiliano of Matteo.

Dag 5: Terra del Sole

Verkennen van het dorp. Bezoek in de namiddag de kleinste vulkaan van Italië en één van de dorpjes in de buurt, bijvoorbeeld Terra del Sole.

Dag 6: Ravenna

Bezoek in Ravenna de wereldberoemde mozaïeken uit de Romeinse en Byzantijnse periode. Een leuk adresje voor de lunch is Ca de Ven. Vlak om de hoek ligt het graf van de dichter Dante Alighieri. Bezoek ook de crypte van de nabijgelegen franciscanenkerk.

Dag 7: Assisi

Via Bertinoro en Cesena naar Assisi. Bertinoro is een zeer mooi middeleeuws dorpje met een kasteel, ook het balkon van Romagna genoemd. In Cesena bezoekt u de Biblioteca Malatestiana uit de renaissance (Unesco-Werelderfgoed). Verder richting Perugia en Assisi. De Albergo diffuso hier, tevens agriturismo, is een oude boerderij en alle verblijven, inclusief het gebouw (ook winkel) waar u incheckt, liggen verspreid over het hele erf. Claudio en zijn familie heten u van harte welkom.

Dag 8: Assisi

Assisi (Unesco-Werelderfgoed) is de geboortestad van de Heilige Sint-Franciscus. Bewonder de fresco’s van Giotto, slenter door de stad, of bezoek een wijnproducent (te regelen via het hotel). Relaxen aan het zwembad als afsluiter.

Dag 9: Perugia

Geniet in Perugia van alle culturele bezienswaardigheden uit de Etrukische, Romeinse en middeleeuwse monumenten.

Prijzen vanaf 979 euro per persoon in laagseizoen

Inbegrepen:

9 nachten in logies en ontbijt

3 nachten in Locanda Senio in Palazzuolo sul Senio
3 nachten in Al Vecchio Convento in Portico di
Romagna
3 nachten in Malvarina in Assisi

Welkomstdrankje en hapje op elk adres

1x 4 gangendiner in elke albergo diffuso. De restaurantjes van deze alberghi diffusi zijn bijna steeds de meest gerenommeerde van het plaatsje. In de Locanda Senio en de Malvarina voor het diner, in de Al Vecchio Convento bij aankomst  mogelijkheid tot wijndegustatie bij een wijnboer of -handelaar (aan te vragen tijdens uw verblijf in de Malvarina en de Locanda Senio)

De volgorde van de etappes kan afwijken alsook de keuze van de hotels en restaurants omwille van externe factoren, zonder de essentie van het programma aan te tasten U begint in Toscane, gevolgd door de Emilia-Romagna, en eindigt in Umbrie, het groene hart van Italië

Niet inbegrepen:
de vluchten en transfers
de huurwagen
de verblijfstaksen
het inkomgeld voor de bezienswaardigheden die u bezoekt
dranken bij de maaltijden en alle persoonlijke uitgaven