Reserveer uw Japan reis op maat van 16 dagen en ontdek het land van de rijzende zon

Op deze unieke reis naar Japan maakt u kennis met een origineel en gevarieerd programma met mix van natuur, traditie en het moderne. U verblijft in ryokan en minshuku. Op deze 16 daagse vakantie in Japan krijgt u een Boeddhistische onderdompeling in Shigisan. We bezoeken het museumeiland Naoshima en bezichtigen Kamikochi, een van de mooiste natuurlandschappen van Japan.

Ontdek ook onze andere unieke vakanties op maat naar Japan en reizen met kinderen naar Japan.

Reserveer uw Japan reis op maat van 16 dagen en ontdek het land van de rijzende zon

Op deze unieke reis naar Japan maakt u kennis met een origineel en gevarieerd programma met mix van natuur, traditie en het moderne. U verblijft in ryokan en minshuku. Op deze 16 daagse vakantie in Japan krijgt u een Boeddhistische onderdompeling in Shigisan. We bezoeken het museumeiland Naoshima en bezichtigen Kamikochi, een van de mooiste natuurlandschappen van Japan.

Ontdek ook onze andere unieke vakanties op maat naar Japan en reizen met kinderen naar Japan.

1/ Vlucht naar Osaka

2/ Aankomst Osaka

Bij aankomst wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger. Hij overhandigt u de nodige documenten: bus-/treinkaartjes, vouchers, pocket wifi en PASMO-kaarten. De assistent brengt u naar de shuttle met vertrek naar het centrum van Osaka. Geniet ’s avonds van een kleurrijke wandeling in de levendige wijk Dotonbori.

3/ Osaka – Mt Shigisan (B, D)

We kunnen u voor vandaag een bezoek aan het kasteel van Osaka aanraden. Naast het heropgebouwde kasteel zijn ook de vele jongeren in de omgeving het zien waard: eenwielers, cosplay, rockabilly dansers … In de namiddag, trein naar Oji aan de voet van de berg Shigi, een zeer mooie site in de heuvels van Ikoma, die het hele jaar door vele pelgrims verwelkomt. ‘s Avonds verlichten honderden lantaarns de paden van het tempelcomplex. Afhankelijk van de gekozen accommodatie overnacht u in het klooster of in een nabijgelegen luxe ryokan.

4/ Mt Shigisan – Okayama – Kurashiki – Naoshima (B)

U kan vroeg opstaan om het ochtendgebed met de monniken mee te maken. Daarna per trein naar Okayama, waar het beroemde kraaienkasteel ligt, geflankeerd door de Korakuen, een van de mooiste Japanse landschapstuinen. Vrij bezoek. Verder naar Kurashiki, een charmant stadje met de oude wijken vol historische gebouwen en musea. Aankomst in Uno waar u per ferry de oversteek maakt naar het eiland Naoshima.

5/ Naoshima (B)

Ontdek zelf dit ‘museumeiland’, wereldberoemd om zijn hedendaagse werken, wereldse moderne kunst, architecturale gebouwen en talrijke beeldhouwwerken verspreid over het eiland. Een echt openluchtmuseum!

6/ Naoshima – Himeiji (B, D)

Terug naar Uno voor de shinkansentrein naar Himeiji voor een vrij bezoek aan het mooiste kasteel van Japan. Check-in en diner in uw charme verblijf.

7/ Himeji – Nara – Kyoto (B)

Per trein naar Nara. Vrij bezoek aan de vele historische sites, gelegen in een prachtig park met meer dan 1.200 herten. Bezoek zeker de Todaiji met een van de grootste boeddhabeelden van het land. Verder naar Kyoto, culturele hoofdstad met 3.000 tempels en schrijnen. Alhoewel Kyoto modern is, heeft het haar tradities goed weten te bewaren.

8/ Kyoto (B)

Vrij bezoek. Suggestie: fietstocht in Kyoto (+ € 125/persoon). Vertrek om 9.15 uur aan de Kinkakuji Cycling Terminal voor de fietstocht in een kleine Engelstalige groep. Op deze 12 km lange route ontdekt u het Gouden Paviljoen (Kinkakuji), de Ryoan-ji-tempel, het kleine meer van Hirosawa, het bamboebos en de Togetsukyo-brug. Einde rond 13.30 uur. In de namiddag kunt u naar de verborgen tempel van Adashino Nenbutsuji wandelen om via een bewegwijzerd pad naar de Iwatayama-berg te wandelen en enkele wilde apen te ontmoeten in deze natuurlijke omgeving.

9/ Kyoto (B)

Vrij bezoek. SUGGESTIES :
- Fushimi Inari & Tofuku-ji: vermijd de drukte door het Fushimi Inari-heiligdom 's morgens vroeg te bezoeken. De duizenden vermiljoenrode toriis, die een tunnel van 4 km vormen, zijn adembenemend. Niet ver weg ligt de Tofuku-ji, een zen-tempelcomplex, bekend om zijn prachtige droge tuinen.
- Kyoto van de shoguns: het kasteel van Nijô en een wandeling in het 10 hectare mooie park van het keizerlijk paleis Kyoto-gosho, Ginkakuji (Zilverpaviljoen), het Filosofenpad en de oude wijk van Gion.

10/ Kyoto – Takayama (B, D)

Trein naar Takayama, een klein charmant stadje dat zijn authenticiteit heeft behouden. We raden u aan de oude wijk van Shitamachi, de Miyagawa-markt en de traditionele huizen van Kami Sannomachi te bezoeken. Check-in, diner en overnachting in uw ryokan.

11/ Takayama –Kamikochi - Matsumoto (B, D)

Bus naar de Kamikochi-vallei, een van de mooiste natuurlandschappen van Japan. Wij raden de wandeling (+/- 7 km) van het Taisho-meer naar de Myojin-brug aan, alvorens verder te gaan richting Matsumoto voor de nacht.
Opm: U kan zich ook naar de Kiso-vallei begeven voor een wandeling tussen de twee oude poststeden van Magome en Tsumago

12/ Matsumoto – Kawaguchiko (B, D)

Vrij bezoek aan het kasteel van Matsumoto. Per trein en bus naar het merengebied, vanwaar u vooral ‘s morgens zicht hebt op Mt Fuji. Diner in uw verblijf.

13/ Kawaguchiko – Tokio (B)

Met een toer rond het Kawaguchi-meer (+/- 20 km), dat u met huurfietsen kan afleggen, kan u genieten van de zichten op het meer en Mt Fuji. De noordelijke oever is de meest populaire kant en aarzel niet om de kabelbaan te nemen naar het station van Fujimidai met zijn observatieplatformen. Bus naar Tokio en check-in in uw hotel.

14/ Tokio (B)

Vrij bezoek. Suggesties : “Traditioneel Tokyo” : de buur Asakusa, het Ueno-park, Yanaka en de tuinen van het keizerlijk paleis.

15/ Tokio (B)

Vrij bezoek. Suggesties : “Hip en modern Tokyo” : de buurt Akihabara, Shinjuku, Harajuku en Odaiba.

16/ Tokio – Terugvlucht(B)

Shuttlebus naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Plaatsen Categorie Charme superieur Categorie Charme luxe Categorie Charme grote luxe
Osaka (1n) Niwa Tokyo Cross Hotel The Ritz-Carlton
Mt Shigisan (1n) Gyokuzoin-klooster Kakimotoya Kakimotoya
Naoshima (2n) Wright Style Benesse House Benesse House
Himeji (1n) Ueyama Ryokan Setre Highland Villa Himeji Yumenoian Yuyake Koyake
Kyoto (3n) Aranvert Hotel Kyoto The Celestine Kyoto Gion Suiran (Luxury Collection Hotel)
Takayama (1n) Oyado Koto No Yume Ryokan Asunaro Wanosato
Matsumoto (1n) Matsumoto Hotel Kagetsu Tamanoyu Tamanoyu
Kawaguchico (1n) Royal Hotel Kawaguchiko Fuji Onsenji Yumedono Hoshinoya Fuji
Tokio (3n) Park Hotel Tokyo Ryumeikan Ochanomizu Aman Tokyo
Prijs op basis van 2 personen – Dagelijks vertrek Categorie Charme superieur Categorie Charme luxe Categorie Charme grote luxe
01/05 – 31/10/24 €5.425 €7.305 €12.905
01/11  – 30/11/24 €5.980 €8.715 €18.875
01/12 – 29/02/24 €5.425 €7.305 €12.905
01/03 – 30/04/24 €5.980 €8.715 €8.875
01/05 – 31/10/243 €5.495 €7.305 €12.905

(*) Prijzen niet geldig voor volgende periodes: « Sakura » (29/3 tot 15/4), « Golden Week » (25/4 tot 06/5), « Obon » (9/8 tot 18/8), « Olympische Spelen » (24/7 tot 9/8) en « Silver week » (13/9 tot 24/9). Modules te integreren in deze reis De baai van Hiroshima en het heilige eiland Miyjaima (3 dagen / 2 nachten) Verpozing aan het Memorial of the A Bomb, gevolgd door een echte duik in het verleden in Miyajima. Het eiland is geklasseerd als een van de 3 mooiste plekken in Japan in het hart van de eilanden van de Seto-zee. Met zijn beroemde drijvende Torii, tempels en ongerepte natuur lijkt deze plek vol mysterie op een miniatuur van Japan zelf. Verblijf in minshuku aan de voet van de Japanse Alpen (3 dagen / 2 nachten) Een ontdekking van Kanazawa, de kunststad van de Japanse Alpen, met verblijf in een klein bergdorpje met traditionele huisjes.