Reserveer deze unieke belevenis rondreis in Rwanda en Oeganda van 15 dagen. Met 4×4 Landcruiser en privégids chauffeur ontdekt u de prachtige natuur en berggorilla’s.

Indrukwekkende tocht door het Land van Duizend Heuvels en de Parel van Afrika. Bezoek de berggorilla’s in hun natuurlijke habitat of ga op primaten safari.

PROGRAMMA:

 • Indrukwekkende tocht door het Land van Duizend Heuvels en de Parel van Afrika
 • Professionele Engelstalige privégids
 • Kwaliteitsvolle lodges
 • Overnachtingen in het noorden en zuiden van de Akagera met nachtsafari
 • Bezoek aan de berggorilla’s, chimpansees en goudapen

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

Reserveer deze unieke belevenis rondreis in Rwanda en Oeganda van 15 dagen. Met 4×4 Landcruiser en privégids chauffeur ontdekt u de prachtige natuur en berggorilla’s.

Indrukwekkende tocht door het Land van Duizend Heuvels en de Parel van Afrika. Bezoek de berggorilla’s in hun natuurlijke habitat of ga op primaten safari.

PROGRAMMA:

 • Indrukwekkende tocht door het Land van Duizend Heuvels en de Parel van Afrika
 • Professionele Engelstalige privégids
 • Kwaliteitsvolle lodges
 • Overnachtingen in het noorden en zuiden van de Akagera met nachtsafari
 • Bezoek aan de berggorilla’s, chimpansees en goudapen

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

1/ Brussel – Kigali (-)

Vlucht naar Kigali. Onthaal en transfer naar het meest mythische hotel van het land.

2/ Kigali (B)

Ontmoeting met uw privégids die u de verschillende facetten van de fascinerende hoofdstad van Rwanda zal tonen. U bezoekt het Genocide Memorial, lokale markten en geheime plekjes. Terug naar het hotel met zwembad en ongeëvenaard zicht op de stad.

3/ Kigali – Akagera NP (B, L, D)

Vertrek per 4x4 naar het nationaal park van Akagera. Sinds kort biedt dit park de kans om de Big Five te spotten dankzij de herintroductie van vele dieren in dit ronduit paradijselijke decor. Het park strekt zich uit over 25.000 km² en bestaat uit indrukwekkende meren, savannes en wouden. In de late namiddag cruise op het Ihema-meer, het op een na grootste van Rwanda, waar u vele vogelsoorten, krokodillen en nijlpaarden kunt spotten.

4/ Akagera - zuidelijk deel (B, L, D)

Ochtendsafari, op zoek naar leeuwen, olifanten, buffels, giraffen ...Terug naar de lodge voor het ontbijt en genieten van de magische sfeer van de lodge. Bij valavond op nachtsafari, op zoek naar luipaarden.

5/ Akagera - noordelijk deel (B, L, D)

Vertrek naar het noorden van het Akagera-park, met een heel andere uitstraling en landschappen. Onderweg ontdekt u de wilde schoonheid van het park. Picknicklunch midden in de wildernis. Aankomst in het tentenkamp en overnachting in de vrije natuur.

6/ Akagera – Lake Bunyoni (Oeganda) (B, L, D)

Laatste safari en dan gaat het richting Oeganda! Reken 4 à 5 uur rijden tot Lake Buyoni, het bijna 2.000 meter hoog gelegen zoetwatermeer met bochtige oevers en 29 eilanden (u slaapt op een van die eilanden).

7/ Lake Bunyoni (B, L, D)

Rustdag in het ontspannende decor van uw eiland in het meer! Mogelijkheid om te kanoën op het meer (2 uur, $ 34, ter plaatse te betalen) of om een begeleide wandeling te maken (5 uur, $ 80 ter plaatse te betalen).

8/ Lake Bunyoni - Mgahinga Gorilla NP (B, L, D)

Vertrek naar het Mgahinga NP. Onderweg kunt u ervoor kiezen om het Batwa-pygmeevolk te ontmoeten. Deze optie duurt 2 à 3 uur en geeft een inzicht in de uitdagingen waarmee dit volk te maken heeft ($ 60 ter plaatse te betalen). De weg slingert verder richting Mgahinga door uitzonderlijk mooie landschappen en vergezichten op het vulkanische Virunga-gebergte. Aankomst in het kleine stadje Kisoro. Check-in bij uw lodge aan de voet van de vulkaan.

9/ De berggorilla’s (B, L, D)

Vandaag zult u de adrenaline voelen stromen tijdens uw ontmoeting met de berggorilla’s. Om dit bijzonder moment mogelijk te maken wandelt u 1 tot 4 uur in een unieke biotoop. Na een briefing door de rangers die u begeleiden kunt u een uur lang een of meerdere gorillafamilies gadeslaan vanop enkele meters afstand: pure magie ... Na de wandeltocht keert u terug naar de lodge voor het middagmaal. In de namiddag kunt u een paar gemeenschapsprojecten bezoeken die verbonden zijn aan uw lodge.

10/ Mgahinga Gorilla NP - Volcanoes NP (Rwanda) (B, L, D)

We verlaten Oeganda en rijden terug naar Rwanda, naar het noordelijk gelegen Volcanoes NP. Grensovergang en, als er voldoende tijd is, bezoek aan Bulera en Ruhondo, twee prachtige kratermeren.

11/ Volcanoes NP – Lake Kivu (B, L, D)

U gaat op zoek naar de ‘golden monkeys’, de inheemse goudapen van Rwanda die in de bamboebomen leven aan de voet van de vulkanen. Ze overwonnen hun schuchterheid en raakten langzaam gewoon aan het dagelijks bezoek van onderzoekers en toeristen. De soort is met uitsterven bedreigd maar hier gedijen ze nog goed. Met honderden (!) springen ze gezwind van tak tot tak, verzorgen elkaar ... Een unieke beleving! Op weg naar het zuiden, richting Kibuye. Cruise op het Kivu-meer en avondmaal in de lodge die uitkijkt over de spectaculaire waterpartij!

12/ Lake Kivu – Nyungwe NP (B, L, D)

Vrije ochtend in de lodge (mogelijkheid om te kajakken, wandelen ...) Vertrek naar het oerbossengebied van Nyungwe via een mooie weg die zich langs het Kivu-meer slingert en prachtige vergezichten op de groene landschappen van Rwanda.

13/ Nyungwe NP (B, L, D)

Om 4 uur ‘s ochtends vertrek naar het bos van Cyamudongo om chimpansees te gaan spotten. U kunt er onze meest nauwe verwanten een uur lang observeren. Twee wandeltochten staan op het namiddagmenu: de Igishigishigi Trail en de beroemde Canopy Walk waarbij u 60 meter boven de boomtoppen uitkijkt over het bos en het bladerdak van Nyungwe, het grootste oerbossengebied van Oost- en Centraal Afrika.

14/ Nyungwe – Kigali - Terugvlucht (B, L)

Terugrit naar Kigali. Onderweg een halte bij Butari, de vroegere hoofdstad van Rwanda, voor een bezoek aan het Ethnographic Museum. De rit gaat verder naar Nyanza voor een bezoek aan het oude koninklijk paleis en de heilige koeien. Transfer naar de luchthaven, afscheid van uw gids, terugvlucht. Avondmaal en overnachting aan boord.

15/ Aankomst Brussel (-)

 

Plaatsen Charme
Kigali (2n) Hotel des Mille Collines
Akagera NP (zuiden)(2n) Ruzizi Tented Lodge
Akagera NP (noorden)(1n) Karenge Bush Camp
Lake Bunyoni (2n) Sharp Island Lodge
Mgahinga Gorilla NP (2n) Mount Gahinga Lodge
Volcanoes NP (1n) 5 Volcanoes Hotel
Kibuye (1n) Cormoran Lodge
Nyungwe NP (2n) Nyungwe Top View Lodge

 

PERIODES – Vertrek Basis 2 pers./Prijs p.p.
1/01/2024 – 29/02/2025  €9.935
1/06/2024 – 31/08/2025  €9.940
10/12/2024 – 15/01/2025 €9.910
Toeslag single  Op aanvraag

Optie:

 • Twee nachten in het fantastische One & Only Nyungwe House (ter vervanging van Top View): + € 2.120 € per persoon.

Opmerkingen:

 • Minimumleeftijd voor gorillabezoek: 15 jaar
 • Tarief voor de maanden maart, april, mei, september, oktober, november en begin december zijn op aanvraag door een aanpassing van de rondreis: Karenge Bush Camp is dan gesloten en wij stellen u een andere verblijfplaats voor buiten het park.