Ontdek onze unieke rondreis in Oeganda van 9 dagen met 4×4 Landcruiser en privégids-chauffeur

PROGRAMMA

 • Twee binnenlandse vluchten
 • Engelstalige gids/chauffeur met 4×4 Landcruiser
 • De beste verblijven in vol pension
 • Permits voor berggorilla’s en chimpansees inbegrepen
 • Overnachting bij Ishasha, het mooiste deel van Queen Elisabeth NP
 • Ondersteuning van lokale projecten

Bekijk ook onze andere privé begeleide belevenis rondreizen:

Ontdek onze unieke rondreis in Oeganda van 9 dagen met 4×4 Landcruiser en privégids-chauffeur

PROGRAMMA

 • Twee binnenlandse vluchten
 • Engelstalige gids/chauffeur met 4×4 Landcruiser
 • De beste verblijven in vol pension
 • Permits voor berggorilla’s en chimpansees inbegrepen
 • Overnachting bij Ishasha, het mooiste deel van Queen Elisabeth NP
 • Ondersteuning van lokale projecten

Bekijk ook onze andere privé begeleide belevenis rondreizen:

1/ Brussel - Entebbe (-)

Vlucht naar Entebbe. Onthaal en transfer naar uw hotel.

2/ Entebbe – Kibale NP (B, L, D)

Ontbijt en transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Kasese. Onthaal door uw privégids/-chauffeur die u tot dag 8 op sleeptouw neemt. Rit naar het beroemde nationaal park van Kibale waar u de volgende morgen een unieke ervaring met de chimpansees wacht. Aankomst en check-in in de lodge. Ontdekking van de kratermeren. Terug naar de lodge, zwemmen, avondmaal en overnachting.

3/ Kibale NP (B, L, D)

Vroeg vertrek, op zoek naar onze meest nauwe verwanten, de chimpansees! Begeleide wandeling van 3u tot 5u in het hart van het regenwoud, met andere apen, vele vogelsoorten ... Uitgebreide briefing en wandeling naar de plaats waar de chimpansees zich bevinden. U blijft een uur lang bij de apen en verplaatst zich met hen mee. Een emotioneel moment! Terug naar de lodge, zwembad, ontspanning, massage ... Avondmaal en tweede overnachting.

4/ Kibale NP – Queen Elisabeth NP (B, L, D)

Rit naar het beroemde Queen Elisabeth National Park. Eerste safari in het noordelijke deel van het park. Bezoek aan de Kataara Women’s Poverty Alleviation Group dat een alternatief inkomen biedt aan de Kataara-gezinnen en hen aanmoedigt om Oeganda’s waardevolle fauna te behouden. De Kataara gebruiken lokale natuurlijke materialen om ambachtelijke producten te maken. Dankzij uw aankoop ondersteunt u het project. Check-in bij de lodge met een magisch uitzicht over het park.

5/ Queen Elisabeth NP (B, L, D)

Tijdens uw safari in het noorden van het park kunt u onder andere leeuwen, olifanten, buffels, antilopen, hyena’s en geelbekooievaars spotten. Cruise op het kanaal van Kazinga, tussen Lake Edward en Lake George. Hier is het uitkijken naar krokodillen, nijlpaarden, olifanten en talloze vogelsoorten. Safari naar het zuiden van het park, de regio met de grootste concentratie aan wilde dieren. Overnachting in het midden van de natuur.

6/ Queen Elisabeth NP - Ishasha - Bwindi Forest NP (B, L, D)

Safari naar het zuiden van het park, de regio met de grootste concentratie aan wilde dieren U gaat op verkenning in de Ishasha-sector en zoekt tijdens een spannende safari naar de befaamde in bomen klimmende leeuwen en interessante fauna zoals olifanten, nijlpaarden, antilopen ... Verder naar het uiterste zuidwesten van Oeganda om het nationaal park van Bwindi te bereiken.

7/ Bwindi Forest NP (B, L, D)

Topdag in het hart van het Bwindi-woud voor de ontmoeting met de berggorilla’s. Om dit bijzonder moment mogelijk te maken wandelt u 1 tot 4 uur in een unieke biotoop. Na een briefing door de rangers die u begeleiden, blijft u een uur lang een of meerdere gorillafamilies gadeslaan vanop enkele meters afstand. Naargelang de duur van de wandeling stellen we u nog een ontmoeting voor met een lokale vereniging die wij ondersteunen en die vrouwen helpt. Terug naar de lodge, ontspanning, avondmaal en overnachting.
Mogelijkheid om deze overnachting in een comfortabele lodge te vervangen door een eenvoudigere verblijfplaats en zo een lokaal project te ondersteunen. Het prijsverschil wordt automatisch doorgestort aan het project “Ride 4 a woman” https://www.ride4awoman.org/

8/ Bwindi NP – Entebbe – Terugvlucht (B, L)

Ontbijt. Wandeling in de Buhoma-sector van het park en ontmoeting met de lokale bevolking: productie van bananenbier, bezoek aan een ziekenhuis … Middagmaal en transfer naar de kleine luchthaven van Kihihi. Fantastische vlucht over het woud van Bwindi (Bwindi betekent ‘ondoordringbaar’ en u zult tijdens de vlucht begrijpen waarom), het nationaal park Mburo en de oevers van Lake Victoria. Aankomst luchthaven Entebbe en terugvlucht naar Brussel. Nachtvlucht.

9/ Aankomst Brussel (-)

Plaatsen Charme Luxe
Entebbe (1n) Hotel No. 5 of Lake Victoria Serena Hotel
Kibale NP (2n) Kyaninga Lodge
Queen Elisabeth NP (2n) Kyambura Gorge Lodge
Bwindi NP (2n) Volcanoes Bwindi Lodge

 

PERIODES – Vertrek Basis 2 pers./Prijs p.p. Basis 4 pers./Prijs p.p. Basis 6 pers./Prijs p.p.
01/01 – 29/02/24  €8.290  €7.425  €7.160
01/03 – 31/05/24  €7.685  €6.705  €6.550
01/06 – 31/09/24  €8.290  €7.425  €7.160
01/10 – 30/11/24  €7.685  €6.705  €6.550
01/12 – 31/12/24  €8.290  €7.425  €7.160
Toeslag single  €1.275 €1.275 €1.275

Optie:

 • Vervoer per 4×4 mini van in plaats van de Landcruiser: korting van € 920 voor de reis, ongeacht het aantal deelnemers.

Opmerkingen:

 • Suggestie verlenging: Strandverblijf op een eiland in Lake Victoria of in Zanzibar. Kivu (laaglandgorilla’s en vulkanen) en/of Rwanda. Verblijf aan de oevers van de Nijl in Kipling Lodge. Mogelijkheid tot andere excursies en ontmoetingen met de bevolking bij lokale projecten.
 • Minimumleeftijd voor gorillabezoek: 15 jaar.