Vakantie naar Mexico met kinderen inclusief privégids en chauffeur

LEUK VOOR  HEEL DE FAMILIE

 • Avontuurlijke activiteiten: snorkelen, zipline, rapel, floating, zwemmen, …
 • Contact met de Maya bevolking
 • Originele verkenning van Izamal en Merida
 • Indrukwekkende Maya sites: Tulum, Chichen Itza en Uxmal
 • Verblijf in authentieke haciënda’s
 • Strand verblijf in familiehotel

Bekijk ook onze andere gezinsreizen

Vakantie naar Mexico met kinderen inclusief privégids en chauffeur

LEUK VOOR  HEEL DE FAMILIE

 • Avontuurlijke activiteiten: snorkelen, zipline, rapel, floating, zwemmen, …
 • Contact met de Maya bevolking
 • Originele verkenning van Izamal en Merida
 • Indrukwekkende Maya sites: Tulum, Chichen Itza en Uxmal
 • Verblijf in authentieke haciënda’s
 • Strand verblijf in familiehotel

Bekijk ook onze andere gezinsreizen

1/ Vlucht naar Cancun (-)

Bij aankomst transfer naar uw hotel.

2/ Cancun – Tulum – Punta Laguna – Izamal – 380km (B)

Pick-up door je gids-chauffeur. Bezoek aan de Maya havenstad Tulum, schitterend gelegen op een rots die uitkijkt over de Caribische zee. Rit naar Punta Laguna, omgeven door dicht regenwoud. Na een verwelkoming door een Maya sjamaan daal je af in de cenote (rappel) waar je kunt zwemmen in het frisse water. Daarna wandel je door het dichte woud en kun je de spin- en brulapen observeren. Met een kano of via een zipline steek je het meer over en geniet van deze schitterende plek. Je verblijft in een haciënda vlakbij Izamal.

3/ Izamal (B)

’s Morgens bezoek je het stadje met de koets. Izamal is de stad van de drie culturen, Maya, Spaans en de gemengde mestizo cultuur. De bekende bisschop Diego de Landa stichtte het franciscaner klooster dat een van de grootste binnenpleinen ter wereld heeft. Je bezoekt ook nog enkele Maya ambachtslui die de typisch Yucateekse juwelen en jurken maken, en een traditionele kruidendokter.

4/ Izamal – Chichen Itza – Yokdzonot – 135km (B)

Rit naar Chichen Itza, een van de nieuwe wereldwonderen. De enorme piramide van Kukulcan, de gevleugelde slang, domineert de Maya site. Je vindt er het befaamde balspelveld terug, de tempel van de duizend zuilen met de beroemde Chac Mool, het astrologische centrum Caracol en de heilige cenote. Verkoelen doe je in de cenote Yokdzonot.

5/ Izamal – Merida - Sotuta de Peon – 120km (B)

’s Morgens rit naar de witte stad Merida waar je het koloniale centrum bezoekt. Je begint bij de zocalo, bezoekt de kathedraal en het gouverneurspaleis met de prachtige wandschilderijen. Na een kort bezoek aan de kleurrijke markt, rij je met een koets langs de Paseo de Montejo en de herenhuizen van de sisal baronnen. In de namiddag rij je verder naar het dorpje Sotuta de Peon en een authentieke hennep haciënda.

6/ Sotuta de Peon – Celestun – 215km (B)

Bezoek van de historische haciënda. Van hennep werden in de 19e eeuw de sisal touwen gemaakt die geëxporteerd werden naar de rest van de wereld. In de haciënda vind je nog de originele machines die het Groene Goud fabriceerden en kun je nog het gehele proces volgen. Na een frisse duik in de cenote, rit naar Celestun, een vissersdorpje aan de Golf van Mexico. Vlakbij het dorpje bevindt zich het nationaal park dat bestaat uit mangrovebossen en bekend is om haar flamingo's. Een boottocht door dit unieke park laat je kennismaken met de vogelrijkdom en fauna van het mangrovewoud.

7/ Sotuta de Peon – Uxmal – Cacao museum - 115km (B)

Uxmal is een Maya site in de lokale Puuc stijl, gekenmerkt wordt door enorme maskers die de buitenwanden van de ceremoniële gebouwen sieren. Vanop de Piramide van de Tovenaar heb je een mooi uitzicht op het omliggende gebied. Daarna bezoek je het cacao museum, opgebouwd rond de natuurlijke geschiedenis van de vrucht en de bijzondere rol ervan in de Maya wereld. In de tuinen van het museum woon je een Maya ceremonie bij voor de regengod Chaac. Na het proeven van enkele bijzondere cacao drankjes, keer je terug naar de haciënda.

8/ Sotuta de Peon – Ticul – Loltun – Bacalar – 385km (B)

Een eerste stop op weg naar de Caraïbische kust is het Pueblo Magico Ticul. In het grottensysteem van Loltun vindt u tal van natuurlijke rotsformaties, muurschilderingen en resten van keramiek terug. De grotten waren voor de Maya heilige plaatsen en toegang tot de onderwereld van Xibalba. In de namiddag rij je verder naar Bacalar gelegen aan de Lagune van de Zeven Kleuren.

9/ Bacalar (B)

’s Morgens bezoek aan Bacalar met zijn Spaans fort dat uitzicht geeft op de lagune. Je bezoekt ook het kleine maar aangename piratenmuseum. Tijdens een boottocht ontdek je de mangroves, de verschillende meertjes en het Piraten Kanaal. Je vaart tot de Cenote Azul waar je kunt zwemmen en al snorkelend het onderwaterleven kunt observeren.

10/ Bacalar – Muyil - Akumal – 255km (B-D)

Rit naar de Maya site Muyil op de oevers van de Sian Ka’an lagune. Op een boottocht door het reservaat spot je kleurrijke, exotische vogels, dolfijnen, schildpadden en krokodillen. Met een zwemvest aan drijf je langs een van de kanalen door de mangroven. In de late namiddag word je naar de baai van Akumal gebracht.

11/ Akumal (B-D)

Vrije dag. De baaien rond Akumal zijn schitterende locaties om te zwemmen en snorkelen. Je kunt er onder meer snorkelen om de zeeschildpadden te spotten (optioneel).

12/ Akumal – Cancun – Terugvlucht - 90km (B)

Privétransfer naar de luchthaven van Cancun op tijd voor uw internationale terugvlucht.

13/Aankomst te Brussel

Charme hotels en haciënda’s 3*plus – 4*
Cancun (1n) Beachscape Kin Ha (Standard Room)
Izamal (3n) Haciënda Santo Domingo (Family Suite)
Sotuta de Peon (3n) Haciënda Sotuta de Peon (Superior Room)
Bacalar (2n) Rancho Encantado (Casita Garden View)
Akumal (2n) Hotel Club Akumal Caribe (Ocean View Room)
Prijzen van 15/01 t.e.m. 15/12/2022 Volwassene Kind (- 12 jaar)
Familie van 4 (2 kinderen) € 4.595 p.p. € 2.690 p.p.
Familie van 3 (1 kind) € 4.595 p.p. € 3.775 p.p.
Toeslag vluchten (juli-augustus) € 240 € 180
Toeslag Paas-en Kerstvakantie Op aanvraag Op aanvraag