Vakantie in Tanzania tijdens een 10 daagse individuele rondreis met kinderen inclusief Engelstalige gids-chauffeur en strandverblijf op Zanzibar

Leuk voor heel de familie:

  • Als echte spoorzoekers de horizon afspeuren op zoek naar wilde dieren
  • Observatie van dieren door het open dak van de 4×4, zo dicht dat je ze kan ruiken
  • Korte verplaatsingen tussen de parken en dus nog meer tijd voor safari
  • Lodges op mensenmaat waar iedereen zich thuis voelt

Bekijk ook onze andere gezinsreizen:

Vakantie in Tanzania tijdens een 10 daagse individuele rondreis met kinderen inclusief Engelstalige gids-chauffeur en strandverblijf op Zanzibar

Leuk voor heel de familie:

  • Als echte spoorzoekers de horizon afspeuren op zoek naar wilde dieren
  • Observatie van dieren door het open dak van de 4×4, zo dicht dat je ze kan ruiken
  • Korte verplaatsingen tussen de parken en dus nog meer tijd voor safari
  • Lodges op mensenmaat waar iedereen zich thuis voelt

Bekijk ook onze andere gezinsreizen:

1/ De weg naar Kilimanjaro

Vertrek met Ethiopian Airlines.

2/ welkom of “Karibu”

Aankomst in de luchthaven van Kilimanjaro en visumformaliteiten. Onthaal door ons lokaal team en transfer naar het hotel in Arusha. Rest van de namiddag en avond vrij.

3/daar waar leeuwen in bomen klimmen (B, L, D)

Na een lekker ontbijt maak je kennis met de Engelstalige privégids/-chauffeur die je de komende dagen begeleidt. Vertrek per 4x4 safarivoertuig naar Lake Manyara National Park in het hart van de Great Rift Valley. De rit van 3u brengt je langs dorpen met kleurrijke markten en lachende kinderen, je verveelt je geen moment. Het park heeft een kleine oppervlakte maar is heel rijk aan diersoorten. Het ongeduld van de kleinsten zal snel beloond worden. De kans is groot dat je verwelkomd wordt door een familie bavianen, altijd nieuwsgierig naar nieuwe bezoekers. Wat verder zijn flamingo’s zich aan het voeden op de oever van het meer. Ze zijn vooral in het groene seizoen tussen november en juni in groten getale aanwezig. Met wat geluk zie je leeuwen genieten van een siësta in het bosje acacia’s waar ze graag vertoeven. Nijlpaarden, buffels en graseters zoals zebra’s of antilopen zijn gemakkelijk te spotten in de vlakte of in het meer. Picknick. In de late namiddag verlaat je het park richting de lodge, te midden van koffieplantages, in Karatu. Frisse duik in het zwembad en avondmaal.

4/ Wie zijn die « Grote Vijf » (B, L, D)

Na een rit van ongeveer 30 minuten kom je aan de ingang van Ngorongoro Conservation Area. Dit gebied beslaat een totale oppervlakte van ruim 8.000 km² en is geen nationaal park maar een beschermde concessie. De Masai mogen er in alle vrijheid hun vee hoeden, in harmonie met de natuur en de dieren. Je daalt met de 4x4 langzaam af in de krater. Geen paniek, de laatste uitbarsting dateert van 2 miljoen jaar geleden waarna de dieren zich na verloop van tijd in dit aards paradijs kwamen vestigen. Hier hebben ze echt alles om te overleven: bos, savanne, moeras, water en vegetatie die het hele jaar door groen blijft. Ook de Grote Vijf
kan je hier zien: de buffel, olifant, leeuw, neushoorn en het luipaard. Door de grote concentratie aan wilde dieren in dit natuurlijk fort weet je niet waar eerst gekeken. Een onvergetelijke safari voor de hele familie. Terugrit naar de lodge en avondmaal.

5/Reusachtige olifanten en eeuwenoude baobabs in Tarangire (B, L, D)

Na een rit van ca. 3u kom je aan in Tarangire National Park, minder druk bezocht ondanks alle troeven om bezoekers te bekoren. Je vindt er heuvels, rivieren, wouden met baobabs, moerassen, heel diverse vegetatiezones en natuurlijke habitats. Het park wemelt van leven in het droge seizoen van juni tot december als honderden olifanten zich hier komen vestigen. De olifanten houden ervan een modderbad te nemen in de vele moerassen of af te dalen naar de rivieren waar er altijd gras in overvloed is. Tijdens deze periode zien veel olifantjes het levenslicht, het is een amusant schouwspel om ze klungelig achter de anderen te zien aanlopen. In Tarangire ben je getuige van prachtige taferelen die onvergetelijke herinneringen worden voor de hele familie. Op het einde van de namiddag intrek in de lodge waar je geniet van de laatste zonsondergang boven de prachtige Afrikaanse savanne.

6/ Vlucht over de Indische Oceaan (B, L, D)

Laatste safari in Tarangire bij het verlaten van het park richting de luchthaven van
Arusha (ca. 2u rijden). Vlucht naar Zanzibar, een mythisch eiland met een heel rijke geschiedenis. Ooit een belangrijke handelspost voor ivoor en slaven maar op heden vooral beroemd voor de witte stranden en het tropische klimaat. Transfer naar jullie hotel en intrek. Verblijf in all-in met een uitgebreid aanbod faciliteiten voor kinderen (mini-club en kids pool) en voor volwassenen (snorkelen, watersporten).

7 & 8/ Dolfijnen, apen, strand en palmbomen (B, L, D)

Twee dagen zalig niks doen! Of heb je nog een extra dosis natuur en dieren nodig? Dan kan je ter plaatse deze activiteiten boeken (niet inclusief):
- Zwemmen met dolfijnen in Kizimkazi: vanop een afgelegen strand vaart een lokale boot door een turquoise zee naar de dolfijnen (afhankelijk van de weersomstandigheden, transfer naar/van Kizimkazi duur: 1u30).
- In het grootste woud van Zanzibar (50km²) leven de rode franjeapen of Zanzibarfranjeapen, een apensoort die inheems is op het eiland. Ze zijn gemakkelijk te benaderen en poseren graag voor een foto.

9/ Goeie reis of “Safari Njema” (B)

Ontbijt en vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

10/ Thuiskomst

PLAATSEN CHARME FAMILIE (*)
Arusha (1n) Arumeru River Lodge (Family Room)
Karatu (2n) Bashay Rift Lodge (Family Room)
PN de Tarangire (1n) Maweninga (Triple of Quadruple Room)
Zanzibar (3n) Mapenzi Beach (Beach villa)

*alle voorgestelde hotels beschikken over familiekamers

Periodes Basis 2 volwassenen / prijs p.p. Basis 4 volwassenen/prijs p.p. Korting kind -12 jaar (*) Korting ado -16 jaar (*)
 01/11 tot 15/12/24 € 3790 € 3650 € 1510 € 220
 02/01 tot 31/01/24 € 3790 € 3650 € 1510 € 220
 01/02 tot 29/02/24 € 4390 € 3690 € 1460 € 220
 01/03 tot 31/03/24 € 3990 € 3350 € 1310 € 220
01/04 tot 31/05/24 € 3590 € 3150 € 1160 € 220
 01/06 tot 20/06/24 € 3990 € 3350 € 1310 € 220
 21/06 tot 31/08/24 € 4490 € 3830 € 1460 € 220
 01/09 tot 31/10/24 € 3550 € 3590 € 1420 € 220
  Toeslag single € 490 € 490 / /

* kind in kamer met 2 volwassenen of in familiekamer