Vakantie in Thailand met kinderen in privévoertuig en Engelstalige gidsen

Leuk voor heel de familie:

  • Zwembad in ieder hotel
  • Fietstocht Bangkok
  • Treinrit en charme-kamp op de oevers van de Kwai-rivier
  • Verblijf in een privévilla, met talrijke activiteiten: fietsen, kanoën, vissen, zwemmen, …
  • Prachtige stranden in het zuiden

Bekijk ook onze andere gezinsreizen:

Vakantie in Thailand met kinderen in privévoertuig en Engelstalige gidsen

Leuk voor heel de familie:

  • Zwembad in ieder hotel
  • Fietstocht Bangkok
  • Treinrit en charme-kamp op de oevers van de Kwai-rivier
  • Verblijf in een privévilla, met talrijke activiteiten: fietsen, kanoën, vissen, zwemmen, …
  • Prachtige stranden in het zuiden

Bekijk ook onze andere gezinsreizen:

1/ Vlucht naar Bangkok

vluchtdag

2/ Per long-tail boat door Bangkok (-)

Aankomst Bangkok. Onthaal en transfer naar je hotel. Kamers zijn beschikbaar vanaf 14u, een vroege check is mogelijk (op aanvraag). Vrije tijd. In de namiddag nadere kennismaking per long-tail boat met de khlongs (kanalen) van de wijk Thonburi. Vervolgens bezoek aan de spectaculaire ‘Tempel van de Dageraad’, de Wat Arun, langs de rivier Chao Phraya. Terug naar het hotel.

3/ Met de fiets door Bangkok en bezoek aan het Koninklijk Paleis (B, L)

Ontdek met de fiets een van de meest ongerepte buurten van Bangkok, die je bereikt met de boot vroeg in de ochtend. Je voelt je plotseling ondergedompeld in een andere wereld, terugreizend in de tijd. Wandel over kleine verharde en verhoogde paden, over smalle wegen in de schaduw van kokospalmen, langs tuinen, plantages en traditionele houten huizen. Na een lichte snack verken je het Koninklijk Paleis, met zijn vergulde spitsen, zijn chedi ‘s en zijn ‘Tempel van de Smaragden Boeddha’. In de late namiddag terug naar het hotel.

4/ De verloren stad Ayutthaya per “tuktuk” (B, L, D)

Vertrek ‘s ochtends van Bangkok naar Ayutthaya. Je neemt plaats in een “Kermit"-tuktuk (een soort grote tuktuk) en rijdt langs de rivier richting de overblijfselen van de voormalige hoofdstad, waar je o.a. de Wat Phra Si Sanphet bezoekt, het symbool van Ayutthaya, en de Wat Mahathat, met zijn Boeddha-hoofd fotogeniek ingesloten in de wortels van een Banyan-boom. Je rijdt verder in de mini-van richting Wat Chai Mongkol, met zijn liggende Boeddha en imposante beelden. Aan de rand van het eiland bezoek je ook de majestueuze Wat Chaiwatthanaram. Lunch in een lokaal restaurantje. Je reist verder noordwaarts, richting Suphanburi. Inscheping voor een boottochtje op de rivier, door vredige buurten en langs slaperige huizen. Aankomst aan de ponton van jouw privé-villa. Avondmaal in de villa.

5/ Het Thaise platteland verkennen (B, L, D)

Een ruime waaier aan mogelijkheden staat hier tot je beschikking. Je kan vroeg opstaan om het dagelijks ritueel van de bedelende monniken te observeren, waarbij de lokale bevolking hen vooral voedsel aanbiedt om verdiensten te verwerven. Je kan er voor kiezen om te gaan vissen in het gezelschap van een dorpeling: mogelijke vangst bestaat uit vis, riviergarnalen ... die je erna kunt laten klaarmaken. Een fietstocht door het dorp en langs pittoreske rijstvelden behoort eveneens tot de mogelijkheden. Lunch bij de villa, tenzij je liever in een klein lokaal restaurantje wilt gaan lunchen. Gelegenheid om de boot te nemen, waarmee je langs sluimerende oevers vaart, langs lokale huizen en tempels ... Aan de rand van het dorp, in de late namiddag, komen de mensen bij elkaar om samen fitnessoefeningen te doen, om petanque te spelen enz. Tenzij je verkiest om 'thuis' rond te hangen, genietend van fruitsap, thee, het zwembad dat naar je lonkt. Avondmaal bij de villa.

6/ Met de trein naar de rivier Kwai en een sfeervol kampvuur (B, D)

Vertrek naar Kanchanaburi. Halte aan de oorlogsbegraafplaats van de geallieerden en bezoek aan het lokaal museum gewijd aan de Tweede Wereldoorlog. Stop bij de wereldbekende brug over de rivier Kwai, die je ook kan oversteken. Treinrit over de heuvelflank langs de rivier. In de namiddag, check-in in het Hintok River Camp, een comfortabel tentenkamp gelegen aan de rivier in een prachtige groenrijke omgeving. Je kan de fiets nemen voor een tochtje op het platteland naar het nabijgelegen dorp. Rest van de dag vrij.

7/ Ontmoeting met olifanten (B, L, D)

Speciale ontmoeting met olifanten in een buitengewoon kamp. Hier is er geen sprake van shows of olifantenritten, hier ijvert men ervoor om aan oudere of zieke olifanten een goede opvang en nazorg te bieden. Je kan deelnemen aan diverse activiteiten: het oogsten en herplanten van fruit en suikerriet, de maaltijden van de dikhuiden helpen klaarmaken, hen mee een bad geven in de rivier. De kinderen kunnen deelnemen aan een workshop waar ze een klein olifantenbeeldje leren maken. De lunch wordt in het kamp geserveerd. Terug in de late namiddag.

8/ Vertrek naar het strand (B, L)

Na het ontbijt terugrit naar Bangkok. Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Phuket. Bij aankomst verwelkoming door je lokale gids en transfer naar Khao Lak, waar het hotel gelegen is, op ongeveer 1,5 uur rijden van de luchthaven. Aankomst ‘s avonds en intrek in het hotel. Vrij avondmaal.

9 tot 11/ Strandverblijf (B)

12/ Khao Lak – Terugvlucht (B)

Vrije tijd tot je transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Selectie Charme Superior Charme Luxe
Bangkok (2n) Riva Surya **** Anantara Riverside *****
Suphanburi (2n) Privé charme villa**** charme Privé charme villa**** charme
Kanchanaburi (2n) Hintok River Kwai Camp *** Hintok River Kwai Camp ***
Khao Lak (4n) Khaolak Paradise ***+ Sarojin *****
Prijs / persoon

in double of Twin kamer

Charme Superior
Op basis van 2 pers Op basis van een familie van 4 pers Op basis van een familie van 6 pers Single supplement korting 3de pers die de kamer deelt met 2 volwassenen korting kind < 12 jaar die de kamer deelt met 2 volwassenen
01-11/2024 – 20/04/2025 €4195 € €3440 € €3180 €1190 -€155 -€320
21/04/2024 – 31/10/2024 €3805 € €3050 € €2790 €795 -€135 -€300
(*) Hoog seizoen en vlucht toeslag : + 290 € / pers (vanaf 20/12/2023 tot 10/01/2025 & vanaf 26/06/2024 tot 31/08/2024)
Prijs / persoon

in double of Twin kamer

Charme Luxe
Op basis van 2 pers Op basis van een familie van 4 pers Op basis van een familie van 6 pers Single supplement korting 3de pers die de kamer deelt met 2 volwassenen korting kind < 12 jaar die de kamer deelt met 2 volwassenen
01-11/2024 – 20/04/2025 €4995 €4255 €3 995 € €1970 -€195 -€360
21/04/2024 – 31/10/2025 €4175 €3420 €3 160 € €1135 -€160 -€325
(*) Hoog seizoen en vlucht toeslag : + €290 / pers (vanaf 20/12/2024 tot 10/01/2025 & vanaf 26/06/2024 tot 31/08/2024)