Ontdek onze begeleide privé  vakantie in Vietnam en Cambodja tijdens een 14 daagse rondreis  met privégids en chauffeur

Reisprogramma omvat onder andere:

  • Hotel aan de oevers in Saigon
  • Cruise met overnachting aan boord van een gerenoveerd rijstschip of 2 nachten aan boord van een privésampan
  • De drijvende markt van Cai Rang
  • De tempel van Sambor Prei Kuk
  • Uitgebreid bezoek aan de tempels van Angkor

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

Ontdek onze begeleide privé  vakantie in Vietnam en Cambodja tijdens een 14 daagse rondreis  met privégids en chauffeur

Reisprogramma omvat onder andere:

  • Hotel aan de oevers in Saigon
  • Cruise met overnachting aan boord van een gerenoveerd rijstschip of 2 nachten aan boord van een privésampan
  • De drijvende markt van Cai Rang
  • De tempel van Sambor Prei Kuk
  • Uitgebreid bezoek aan de tempels van Angkor

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

1/ Vlucht naar Saigon

2/ Aankomst Saigon (D)

Ontvangst op de luchthaven en transfer naar het hotel. Ontdekking van het koloniale Saigon met zijn kathedraal, het postkantoor, ... Een wandeling over de grote boulevards, waar de voormalige Catinat Street naar de Saigon Opera House leidt. Diner in het restaurant.

3/ Saigon (B, L)

Op weg naar een dorp met biologische landbouw. Wandeling in de tuin van een prachtig huis waar u samen met de Engelstalige chef de exotische groenten kiest. Samen koken. Na het proeven ontdekt u de Chinatown van Cholon, de Bin Tay-markt en de Chinese kruideniersweg. In de late namiddag wordt u ondergedompeld in de Vietnamese koffiecultuur, in een klein steegje van de stad.

4/ Saigon - Cai Be- Phu An - Dong Hoa Hiep - Vinh Long - Sadec (B, L, D)

Verplaatsing van Saigon naar Cai Be. Instappen aan boord van de sampan (één of twee hutten met ventilator maar zonder airconditioning) rond 10 uur 's morgens. Ontdek de legendarische Mekong-rivier met een tocht drijvende markt van Cai Be en de kanalen met boomgaarden. Bezoek aan een oud mandarijnhuis waar u wordt ontvangen door de eigenaar. Ontdek verderop de inwoners die bezig zijn met het maken van kokosnoot snoepjes en rijstpasta’s in het dorpje van Phu An. Lunch in "Le Longanier", een prachtige Indochinese villa gelegen aan de rivier. Per boot verder naar Sa Dec, u vaart langs een klein dorp en plantages. Bezoek aan een prachtig oud huis verbonden aan het boek “L’Amant” van Marguerite Duras. Diner en overnachting aan boord van uw sampan.

5/ Sadec - Long Xuyen - Cho Moi (B, L, D)

Ontbijt aan boord. Bezoek de prachtige markt en de smalle straatjes van Sadec. Vaar verder op de Mekong. Lunch aan boord en een snelle rondleiding door het centrum van Long Xuyen. Vervolgens een bezoek aan het museum van het Tijgereiland. In Chau Doc zijn er mogelijkheden voor fietstochten. Diner in een oud huis aan de rivier, bij een lokale familie. Terug aan boord.

6/ Cho Moi - Chau Doc - Phnom Penh (B, L, D)

Ontbijt aan boord en verder naar Chau Doc. Ontscheping rond 10 uur 's morgens. Vertrek naar de Cambodjaanse grens voor de verplichte formaliteiten. Eerste bezoek is de tempel van Phnom Chisor met een prachtig uitzicht op de rijstvelden. Ontdekking van de Neang Khmau Prasat en stop bij de Angkoriaanse tempels van Tonle Bati.
Let op: in de categorie "Charme Standaard", transfer van de grens naar Phnom Penh per snelle boot.

7/ Phnom Penh (B, L, D)

Vertrek per lokale boot naar Koh Dach Island, dat wordt verkend per tuktuk. Lunch in een traditionele paalwoning. Terug in Phnom Penh bezoek aan het Nationaal Museum, het Koninklijk Paleis, de centrale markt, ...

8/ Phnom Penh – Kompong Cham – Kompong Thom (B, D)

Vertrek naar Kompong Cham. U stopt in Skun, beroemd voor zijn gegrilde spinnenspiesjes. Vervolg naar Phnom Pros "de mannenheuvel" en Phnom Srey "de vrouwenheuvel". Langs Wat Nokor Bachey, een ongewone tempel, voordat u aankomt bij Kompong Thom. Ontdekking van de archeologische site van Sambor Prei Kuk, de voormalige pre-Angkoriaanse hoofdstad, die onlangs als Unesco werelderfgoed werd opgenomen. Diner en overnachting in het hotel.

9/ Kompong Thom - Kampong Khleang - Siem Reap (B, L)

Bezoek aan Kompong Khleang, een dorp met paalwoningen, gespaard van het massatoerisme. Picknicklunch bij een inwoner thuis. Wandeling in het dorp en vertrek per lokale boot over de kanalen naar het Tonlé Sap-meer. U ontmoet zeker een sympathieke visser en kan zelf proberen te vissen met netten.

10/ De tempels van Rolous en het Grote Circuit (B)

Bezoek in de voormiddag de tempels van de Roluos-groep: de indrukwekkende Bakong, Preah Ko en Lolei, nu de thuisbasis van een klein klooster. Bezoek 's middags de tempels van het Grote Circuit: Pre Rup en Mebon op het centrale eilandje van de Oosterse Baray, de boeddhistische tempel van Ta Som, de naga's van Neak Poan waar een vierkant bassin omringd wordt door vier kleine bassins en de overwoekerde Preah Khan-tempel.

11/ De tempels van Noord Siem Reap (B, L)

Vroeg vertrek naar Beng Melea. Deze tempel, overwoekerd door tropische vegetatie, ligt ver van de drukte van Angkor Wat. Uitermate geschikt voor een kleine verpozing of meditatie. Lunch in een lokaal restaurant. Middagbezoek aan de Banteay Srei tempel, een juweel van roze zandsteen.

12/ Angkor Wat – Angkor Thom (B)

Ontdek Angkor Wat, met zijn slanke torens en buitengewone bas-reliëfs. In de namiddag, bezoek aan Angkor Thom: het zuidelijke portaal, de beroemde Bayon bestaande uit 54 torens versierd met 216 gezichten van Avalokitesvara. Verder naar het Terras van de Olifanten en het Terras van de Leprakoning met de verfijnde apsara-beelden.

13/ Siem Reap – Terugvlucht (B)

Leuke tocht per vespa (met chauffeur) in het hart van het Cambodjaanse platteland, een unieke kans om het dagelijkse leven van de inwoners te ontdekken. Verschillende activiteiten mogelijk: wandel langs de markt, krijg een zegen aan de pagode … In de namiddag, terug naar Siem Reap voor de transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Europa.

14/ Aankomst Brussel

Plaatsen         Charme Standaard       Charme Superieur Charme Luxe
Saigon (2n) Silver Charner Villa Song An Lam Sa Gon Private
Mekong-delta (1n) Bassac Privésampan Song Xanh Privé Sampan Song Xanh
Chau Doc (1n) Victoria Chau Doc Privésampan Song Xanh Privé Sampan Song Xanh
Phnom Pehn (2n) White Mansion Boutique Iroha Garden Le Roya Raffles (Landmark)
Kompong Thom (1n) Le Glorious Resort & Spa Sambor Village Sambor Village
Siem Reap (4n) Viroth Villa Ngkor Village Resort Belmond La Résidence d’Angkor
Prijs op basis van 2 personen – Dagelijks vertrek Categorie

Charme Standaard

Categorie

Charme Superieur

Categorie

Charme Luxe

01/10 – 30/09/24 €4955 €5490 €6290
Single Supplement €970 €1035 €2.225