Luxe privé reis in Botswana van 11 dagen met transfers per privé voertuig en vliegtuigjes

U reist doorheen prachtige landschappen, verkent mythische parken en ontmoet de bijzondere bevolking van deze dit prachtige Afrikaanse land. Tijdens uw vakantie in Botswana ontdekt u onder andere de Okavango delta met bootsafari en spot u nijlpaarden en vele exotische vogelsoorten.

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

Luxe privé reis in Botswana van 11 dagen met transfers per privé voertuig en vliegtuigjes

U reist doorheen prachtige landschappen, verkent mythische parken en ontmoet de bijzondere bevolking van deze dit prachtige Afrikaanse land. Tijdens uw vakantie in Botswana ontdekt u onder andere de Okavango delta met bootsafari en spot u nijlpaarden en vele exotische vogelsoorten.

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

1/ Brussel – Maun

Vluchten naar Maun.

2/Maun – Gweta (D)

Aankomst in Maun en onthaal door onze lokale vertegenwoordiger. Transfer naar Planet Baobab, een eenvoudige accommodatie gelegen in de schaduw van een bos imposante baobabs nabij de Makgadikgadi Pans. Nadat u uw intrek genomen heeft in de comfortabele kamers trekt u met de gids op wandeling tussen de gemiddeld 4.000 jaar oude baobabs.

3/Stokstaartjes en Makgadikgadi Pans (B, L, D)

Na het ontbijt gaat u op zoek naar een van de meest fascinerende inwoners van de Kalahari, het stokstaartje. De interactie tussen de familieleden is een amusant spektakel om te observeren. Verder naar Ntwetwe Pan, een van de zoutpannen van de Makgadikgadi Pans. Bij aankomst zet u uw tocht verder op dit spectaculaire maanlandschap met een quad. U geniet van het avondmaal bij een prachtige zonsondergang en overnacht onder de betoverende sterrenhemel (enkel van mei tot oktober). Zodra de regen valt in november ondergaat het landschap een metamorfose en trekken de groene grasvlakten enorme kuddes migrerende gnoes en zebra’s aan. De zoutpannen zijn dan minder toegankelijk en niet te berijden met quads.

4/Gweta – Maun – Khwai (B, L, D)

Vertrek naar Maun en vlucht naar Khwai Private Concession. Deze minder bekende regio ligt geklemd tussen de grote trekpleisters Chobe, Moremi en de Okavango Delta maar is als een ongeslepen diamant, u ziet er dieren in overvloed. Eerste safari bij aankomst en nachtsafari op zoek naar nachtdieren zoals het schuwe stekelvarken of de ginetkat.

5/Khwai (B, L, D)

De Khwai-rivier ontspringt in de delta om uit te monden in het zand van de Kalahari en overstroomt de vlakten het hele jaar door. De permanente aanwezigheid van water zorgt voor een ecosysteem waar olifanten, zebra's en diverse antilopen zich thuis voelen. Het zijn makkelijke prooien voor roofdieren zoals leeuwen, jachtluipaarden, luipaarden of de zeldzame wilde honden. De oevers van de rivier herbergen talloze vogels zoals de zeldzame vleermuisvalk of de Afrikaanse zwarte kuifarend.

6/Khwai – Okavango Delta (B, L, D)

Transfer naar de Khwai-airstrip waar een vliegtuigje u oppikt en naar de Moremi Crossing in de Okavango Delta brengt. De Okavango wordt meestal beschreven als de rivier die nooit de zee vindt. Maar in tegenstelling tot vele rivieren die gedoemd zijn om te verdwijnen in de woestijn verdwaalt de Okavango in een groot doolhof van lagunes, kanalen en eilanden over een oppervlakte van 15.000 km2. Vanuit een langzaam over het water glijdende mokoro, langsheen moerassen en struikgewas, spot u al snel schuchtere gazellen en kleurrijke watervogels. De nijlpaarden en olifanten leven hier als heer en meester door de overvloed aan voedsel en water. Leeuwen en luipaarden vermijden dan weer deze moerasachtige gebieden, de weelderige plantengroei bemoeilijkt namelijk de jacht. Wanneer tijdens het droge seizoen vele gebieden opnieuw savanne worden zijn ze wél op de afspraak.

7/Okavango Delta (B, L, D)

De hele dag verkenning in de delta. U observeert de fauna en flora per mokoro (afhankelijk van het seizoen en het niveau van het water) en per 4x4, vergezeld door een Engelstalige gids.

8/Okavango Delta – Chobe National Park (B, L, D)

Transfer naar de airstrip en vlucht met klein toestel naar Kasane, de belangrijkste stad aan het Chobe National Park. Bij aankomst brengt de gids u per 4x4 naar de westelijke kant van het park, weg van het heel toeristische Chobe Riverfront. Intrek in de lodge die op een heuvel gelegen is en uitkijkt op de Chobe-vlakte en Namibië. Na de middag doet u een eerste safari in het park, de lievelingsplek van grote kuddes olifanten. Sommige migreren elk jaar ongeveer 200 km in de richting van de rivier als het water op andere plaatsen in het park schaars is. De Chobe-olifanten worden beschouwd als de grootste olifanten van het Afrikaanse continent. 's Avonds bij zonsondergang verlaten vele dieren de omliggende wouden om te gaan drinken aan de rivier, een onvergetelijk spektakel.

9/ Chobe National Park (B, L, D)

Chobe is het derde grootste park van Botswana na Central Kalahari en Kgalagadi Transfrontier Park. Het park strekt zich in het zuiden uit langs de grasrijke oevers van de Chobe-rivier en de oppervlakte van 11.000 km² herbergt de meest diverse fauna en flora van het land. Safari per boot en/of per 4x4.

10/terugvlucht (B)

Laatste activiteit en transfer naar de luchthaven van Kasane waar u incheckt voor de terugvlucht.

11/Aankomst Brussel

OPMERKING: de volgorde van de activiteiten kan afwijken van het programma zoals hierboven beschreven

PLAATSEN 3* Charme
Gweta (2n) Planet Baobab
Khwai Private Concession (2n) Sango Safari Camp
Okavango Delta (2n) Moremi Crossing
Chobe (2n) Chobe Elephant Camp
PERIODES Basis  2 Pers./Prijs p.p. Toeslag single
1/11– 30/11/24 € 6.895 € 435
1/12 – 19/12/24 € 6.995 € 245
10/01– 31/03/24 € 6.450 € 245
1/04 – 31/05/24 € 7.230 € 530
1/06 – 30/06/24 € 7.120 € 670
1/07 – 31/10/24 € 7.885 € 1355