Beleef onze rondreis naar Colombia met privé gids chauffeur in 15 dagen en ontdek een prachtige groene natuur en een koloniaal verleden die niet platgelopen is van massa toerisme.

Tijdens deze reis naar Colombia ontdekt u de Magie van Colombia: een overweldigende natuur, ongerepte stranden, romantische koloniale steden en de meest gastvrije mensen ter wereld. De ongerepte natuurpracht van Tayrona laat u ademloos achter. Colombia biedt naast een enorme koloniale erfenis ook het authentieke koffiegebied. De karaktervolle en originele verblijven maken deze vakantie in Colombia compleet.

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

Beleef onze rondreis naar Colombia met privé gids chauffeur in 15 dagen en ontdek een prachtige groene natuur en een koloniaal verleden die niet platgelopen is van massa toerisme.

Tijdens deze reis naar Colombia ontdekt u de Magie van Colombia: een overweldigende natuur, ongerepte stranden, romantische koloniale steden en de meest gastvrije mensen ter wereld. De ongerepte natuurpracht van Tayrona laat u ademloos achter. Colombia biedt naast een enorme koloniale erfenis ook het authentieke koffiegebied. De karaktervolle en originele verblijven maken deze vakantie in Colombia compleet.

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

1/ Vlucht naar Bogota

Vlucht vanuit Brussel naar Bogota. Bij aankomst verwelkoming door uw gids en transfer naar het hotel in de historische wijk La Candelaria.

2/ Bogota (B)

’s Morgens bezoekt u de kleurrijke Paloquemao markt, een van de belangrijkste markten voor fruit, groenten en bloemen in Bogota. U keert terug naar La Candelaria dat u te voet bezoekt. U wandelt langs de kleurrijke, koloniale huizen naar de plazoleta Chorro Quevedo waar het eerste kerkje van Bogota gesticht werd. Je daalt af naar de Plaza Bolivar, het politieke en historische centrum van Colombia waar zich het Capitool, het Paleis van Justitie en de kathedraal bevinden. In de namiddag brengt u een bezoek aan het museum van de beroemde schilder-beeldhouwer Botero en aan het wereldberoemde goudmuseum, de grootste collectie van precolumbiaanse edelsmeedkunst ter wereld.

3/ Bogota– Laguna Guatavita – Nemocon - Villa de Leyva (B)

Met privéchauffeur rijdt u vandaag het gebergte in. Onderweg brengt u een bezoek aan de Laguna Guatavita waar de legende van El Dorado ontstond. Daarna bezoek aan de zoutmijn van Nemocon. U daalt 80m af en wandelt door de indrukwekkende galerijen langs de zoutwaterval, stalactieten en stalagmieten, en de kapel die in de zoutrotsen is uitgehouwen. In de namiddag bereikt u een van de mooiste koloniale stadjes van Colombia, Villa de Leyva.

4/ Villa de Leyva (B)

’s Morgens bezoekt u het Dominicaner klooster Santo Ecce Homo, het museum El Fosil en het precolumbiaanse Muisca observatorium. In de namiddag verkent u te voet met uw gids dit prachtige stadje met zijn enorme Plaza Mayor. De witte huizen met bloemrijke balkons en het typische houtwerk roepen de sfeer van het koloniale tijdperk op.

5/ Villa de Leyva - Bogota – Triangulo del Cafe (B, D)

Privétransfer naar Bogota en binnenvlucht naar Armenia in de Triangulo del Café, de koffiestreek van Colombia.

6/ Valle de Cocora - Salento – Filandia (B, D)

‘s Morgens rijdt u naar één van de mooiste valleien van Colombia, de Valle de Cocora, aan de voet van Los Nevados. Hier vindt u de befaamde waspalmboom, een slanke palm die tot 60m hoog kan uitgroeien. Tijdens een korte wandeling kunt u genieten van het prachtige berglandschap. Daarna bezoekt u het pittoreske Salento, het eerste dorpje dat gesticht werd in deze regio en een prachtig voorbeeld van de lokale Paisa stijl. Ook Filandia is gebouwd in deze kleurrijke stijl en heeft een aangename plaza met gezellige terrasjes.

7/ Quindio (B,D)

Vandaag ontdekt u Quindio, één van de regio’s binnen het koffiegebied, prachtig gelegen aan de voet van de Centrale Andes. Samen met uw gids verkent u de groene vallei waar de koffieculturen het berglandschap beheersen. Onderweg bezoekt u verschillende typische dorpjes, maakt u enkele stops bij de mooiste uitzichten en enkel koffieboerderijen. In een van de finca’s maakt u tijd voor een koffie tour begeleid door een lokale specialist. Deze dag staat garant voor een authentieke verkenning.

8/ Triangulo del Cafe – Santa Marta - Tayrona (B)

Privétransfer naar de luchthaven van Pereira voor uw vlucht naar Santa Marta aan de Caraïbische kust via Bogota. Bij aankomst transfer naar uw verblijf in Santa Marta of vlakbij het Tayrona nationaal park

9/ Tayrona nationaal park (B)

Met uw gids verkent u het Tayrona nationaal park. Het park ligt aan de prachtige kust met enkele spectaculaire baaien en beschermt een ongerept tropisch woud met talrijke zoogdieren, vogels en reptielen. Het ligt aan de voet van de indrukwekkende Sierra Nevada de Santa Marta, het hoogste kustgebergte ter wereld. Wandeling door het woud, langs de kreken, baaien en stranden.

10/ Tayrona nationaal park (B)

Vrije tijd om te relaxen aan het strand of om het park verder te verkennen. Optionele excursies: bezoek inheemse dorpjes van de Arhuaca, wandeling naar de archeologische site El Pueblito (dagtocht) of Tubing op een jungle rivier.

11/ Tayrona – Cartagena (B)

Vrije voormiddag. In de namiddag wordt u opgehaald voor uw privétransfer naar Cartagena, en rit van ongeveer 5 uur langs het kustgebied. Bij Aankomst wordt u naar uw hotel in het historisch centrum gebracht.

12/ Cartagena (B)

’s Morgens verkent u wandelend één van de meest indrukwekkende koloniale steden van Zuid-Amerika. Het prachtige centrum met de kleurrijke straten, de levenslustige Caraïbische sfeer en de mix van Spaanse, Afrikaanse en inheemse invloeden maken dit één van de absolute hoogtepunten van een bezoek aan Colombia. ‘s Namiddags bezoek aan het Castillo San Felipe en het Augustijner klooster op de La Popa heuvel met een prachtig uitzicht over de stad.

13/ Cartagena (B)

Vrije tijd om deze prachtige stad verder te verkennen. Optionele excursies: Islas del Rosario, het vissersdorpje La Boquilla.

14/ Cartagena – Terugvlucht (B)

Privétransfer naar de luchthaven van Cartagena en terugvlucht via Bogota.

15/ Aankomst te Brussel


Plaatsen
Charme hotels 3*-3*sup Charme en boutique hotels 4*
Bogota (2n) Casa Deco Hotel La Opera
Villa de Leyva (2n) Casa Terra Casa del Arbol
Armenia (3n) Finca La Holanda Finca Villa Nora
Santa Marta/Tayrona N.P. (3n) Casa Mia Casa Tayrona Los Naranjos
Cartagena (3n) Don Pedro de Heredia Alfiz Boutique Hotel
Priizen geldig van 15/01 t.e.m. 15/12/2024 BASIS 2 Pers./Prijs p.p. BASIS 4 Pers./Prijs p.p.
Hotels  3*-3*sup € 3.875 € 3.400
Single toeslag € 970 € 970
Charme & boutique 4* € 4.755 € 4.205
Single toeslag € 1.495 € 1.495
Toeslag vluchten (juli –augustus) € 290 € 290
Kerst- en Paasvakantie Op aanvraag Op aanvraag