Geniet van een unieke vakantie in Myanmar tijdens een 12 daagse rondreis met privégids

Deze prachtige reis naar Myanmar brengt u naar de gouden pagode van Shwedagon, de duizenden tempels van Bagan, de bezienswaardigheden en kloosters van Mandalay, de Irrawaddyrivier en het unieke meer van Inle met de been roeiende vissers. Stuk voor stuk betoverende plaatsen waar de tijd geen vat op lijkt te hebben. U trekt doorheen grootse landschappen, desolate streken en maakt onderweg kennis met de vriendelijke bevolking. Zo ontdekt u het échte land tijdens reis in Myanmar.

Bekijk ook onze andere begeleide rondreizen:

Geniet van een unieke vakantie in Myanmar tijdens een 12 daagse rondreis met privégids

Deze prachtige reis naar Myanmar brengt u naar de gouden pagode van Shwedagon, de duizenden tempels van Bagan, de bezienswaardigheden en kloosters van Mandalay, de Irrawaddyrivier en het unieke meer van Inle met de been roeiende vissers. Stuk voor stuk betoverende plaatsen waar de tijd geen vat op lijkt te hebben. U trekt doorheen grootse landschappen, desolate streken en maakt onderweg kennis met de vriendelijke bevolking. Zo ontdekt u het échte land tijdens reis in Myanmar.

Bekijk ook onze andere begeleide rondreizen:

1/ Vlucht naar Mandalay

Vlucht naar Mandalay via Bangkok.

2/ Aankomst Mandalay

Mandalay is de 2de grootste stad in Myanmar en is de laatste koningsstad van het land. Aankomst en transfer (+/- 1u) naar het hotel. Vrije tijd. In de late namiddag vertrek naar de Mahamuni-pagode. U sluit de dag af met een bezoek aan het klooster Shwe Kyin, waar de monniken zich klaarmaken voor het avondgebed.

3/ Mandalay (B, L)

Vertrek met uw gids naar de lokale markt waar u wandelt langs de verschillende kraampjes met lokale producten. Vervolgens kookles in een restaurant en lunch. U kunt ook een andere activiteit kiezen: een rit met een fietstaxi langs de markten en eetstalletjes waar u lokale specialiteiten kunt proeven. Na de middag bezoekt u de Kuthodaw-pagode met de 729 marmeren tabletten die de Heilige Boeken voorstellen. Wandeling tot de Shwe Nan Daw. Nadien vertrek naar de Yankin-heuvel, onderweg doorkruist u rijstvelden en typische dorpen. De heuvel is een rustige plek met talrijke kloosters en heiligdommen. U bezoekt een klooster waar de meeste monniken Engels leren. Tijdens de ontmoeting spreken ze met plezier over hun dagelijks leven en hun geloof. Op de heuvel geniet u van een panoramisch zicht.

4/ Mandalay - Sagaing - Amarapura - Ava (B)

Vertrek naar Sagaing, waar meer dan 3000 monniken en nonnen wonen. De heuvel is dan ook bezaaid met kloosters en tempels. U bezoekt de lokale markt en een dorpje bekend voor de pottenbakkers. Verder naar de voormalige koningsstad Ava en verkenning per koets. In Amarapura, de voorlaatste koningsstad van Myanmar, bezoekt u een zijde-atelier en het klooster van Mahagandayon. Vervolgens verder naar de teakhouten brug van U Bein. Terugrit naar Mandalay en vrije avond.

5/ Mandalay – Monywa (B)

Vroeg vertrek naar Monywa, gelegen aan de Chindwinrivier. Onderweg halte bij de pagoda van Thanboddhay met haar 50.000 boeddhabeelden en de pagoda Boditahtaung waar u het grootste boeddhabeeld van het land ziet. Met een lokale truck bezoekt u de bijzondere grotten van Po Win Taung en Shwe Ba Taung. Naar het eenvoudige hotel en vrije avond.

6/ Monywa – Pakkoku – Bagan (B)

Rit naar Pakkoku langs de rivier, een route die zelden gevolgd wordt door toeristen. U ontdekt zo het diepe en authentieke platteland. Aankomst in Pakkoku rond de middag. De stad is gelegen op de westelijke oever van de Irrawaddy. U gaat aan boord van een boot die u naar Bagan brengt en geniet 2 uur lang van een aangename tocht. Aankomst in Bagan en transfer naar het hotel.
Opmerking: indien het waterniveau te laag is, wordt de boottocht vervangen door een transfer met een privévoertuig.

7/ Bagan per fiets (B)

Optionele ballontocht over Bagan bij zonsopgang (van november tot maart, vanaf € 345 pp, op voorhand te boeken)
Vertrek per e-bike voor een eerste ontdekking van deze bijzondere plek, vol tempels en pagodes. U bezoekt enkele dorpen en maakt kennis met de lokale bevolking. Terug naar het hotel. Na de middag neemt een koets u mee naar de belangrijkste tempels zoals Shwezigon, Ananda, Thatbyinnyu en Sulamani. Vervolgens geniet u van een prachtige zonsondergang met zicht op de vlakte van Bagan.
Opmerking: fietstocht en koets kunnen vervangen worden door privévoertuig.

8/ Bagan – Nyaung Shwe – Lake Inle (B)

Vlucht naar Heho. Nadien rit naar Nyaung Shwe, de toegangspoort tot het meer van Inle. Bezoek aan het klooster met de ovalen vensters. Verdere verkenning van het stadje en van het dagelijkse leven aan de oevers van het meer.

9/ Lake Inle (B)

Vertrek met een privéboot op het meer. U ziet poëtische landschappen, paaldorpen, lokale markten. Ontmoeting met de Intha en hun drijvende tuinen. Bezoek aan de ochtendmarkt. Verder naar de belangrijkste tempel van het meer, de Phaung Daw Oo pagode en naar het Pao-dorp Indein met bezoek aan de tempel omringd door honderden pagodes. Terug per boot naar het hotel.

10/ Inle – Heho –Yangon (B)

Transfer met de boot naar Nyaung Shwe en verder naar de luchthaven van Heho voor de vlucht naar Yangon. Onthaal en transfer naar het hotel. In de namiddag verkent u de voormalige hoofdstad met bezoek aan de mythische Shwedagon-pagode en wandeling door het centrum van Yangon.

11/ Yangon en terugvlucht (B)

U neemt samen met de inwoners van Yangon een lokale of 'circular' trein. Bezoek aan een markt en vervolgens rit met een riksja door de Indische en Chinese wijk. Dit zijn enkele uren waarbij u veel 'couleur locale' opsnuift! Terug naar het hotel en vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de internationale terugvlucht.

12/ Aankomst Brussel

Plaatsen 1ste categorie charme Categorie Charme Deluxe
Mandalay Bagan King Hotel * * * Hotel Red Canal * * * *
Monywa Win Unity (Monywa) * * Win Unity (Monywa) * *
Bagan Areindmar Hotel * * * * The Hotel @Tharabar Gate * * * *
Inle Inle Heritage – Stilt Houses * * * * Inle Princess Resort * * * * *
Yangon Chatrium Hotel * * * * Savoy Hotel * * * * *
Prijs p.p. BASIS 2 PERS. BASIS 4 PERS. BASIS 6 PERS . Toeslag single
1ste Categorie Charme

01/01/2024 – 31/10/2024 (*)

€3.850 €3.480 €3.460 €990
Categorie Charme Deluxe

01/11/2024 – 31/10/2025 (*)

€4.290 €3.935 €3.810 €1.315

(*) Kerst en paasvakantie (raadpleeg ons op aanvraag).

In optie : toeslag voor een Nationale Gids vanuit Mandalay naar Yangon +8795 € (totaal)

Verlenging GOLDEN ROCK – 5 dagen / 4 nachten : vanaf € 990

11/ Yangon • Kyaikthiyo (Gouden Rots) (B, L, D)

Rit naar de indrukwekkende Gouden Rots die volgens de legende balanceert op een haar van de Boeddha. Het is een van de belangrijkste boeddhistische heiligdommen van het land.

12/ Gouden Rots • Mawlamyine (B, L, D)

Tweede bezoek aan de Gouden Rots en zijn pelgrims. Rit naar Mawlamyine, een commerciële haven in de Mon-provincie aan de oever van de Thanlwin-rivier. Bezoek van de stad en tocht met een prauw naar een eiland dat uitsluitend door nonnen en monniken wordt bewoond en een labyrint is van ontelbare stoepa's en goddelijke beelden. Zonsondergang vanuit de pagode van Kyaikthanlan.

13/ Mawlamyine • Hpa-An (B, L, D)

Bezoek aan de Zaygyi-markt langs de havenmuren waar Indiërs, Mon, Birmezen en Karens onderhandelen in een rauwe, lokale sfeer. Rit met een pushbike en wandeling langs de Thanlwin-rivier. Bezoek aan het het klooster Kyaung Seindon Mibaya. Vertrek naar Hpa-An via een Mon-dorp waar boeddhisten en moslims samen leven. Bezoek aan het U Nar Aout-klooster en de Kawgun-grot.

14/ Hpa-An • Bago • Yangon (B, L, D)

Rit naar Bago met haltes in typische dorpjes. Wandeling door de grote lokale markt aan de oevers van de rivier en bezoek aan de pagode van Hinthargone, gewijd aan de cultus van de 'nat'. Aankomst in Yangon in de late namiddag.

15/ Yangon • Terugvlucht (B)

16/ Aankomst Brussel

Plaatsen Charme
Kyaikthiyo Mountain Top Hotel
Mawlamying Hotel Suggati
Hpa An Keinnara Hpa-An

VERLENGING Strand van Ngapali 4 dagen/3 nachten

Inclusief binnenlandse vlucht, transfers en verblijf met ontbijt

Amata Resort 4*: € 960 pp. in dubbele kamer

Sandoway Resort 5*: € 1.090 pp. in dubbele kamer