Deze vakantie in Peru bestaat uit een unieke mini rondreis geschikt voor kinderen inclusief privégids en chauffeur die u naar de mooiste plekjes van Peru brengen.

Leuke tips voor gans de familie:

 • Ontdek Lima per fiets
 • Bezoek van traditionele Andes dorpjes
 • Authentieke ontmoetingen met inheemse families
 • Trektocht met lama’s
 • Chocolade en ceviche Work Shops
 • Het nieuwe wereldwonder Machu Picchu
 • Aangename familie hotels

Bekijk ook onze andere gezinsreizen:

Deze vakantie in Peru bestaat uit een unieke mini rondreis geschikt voor kinderen inclusief privégids en chauffeur die u naar de mooiste plekjes van Peru brengen.

Leuke tips voor gans de familie:

 • Ontdek Lima per fiets
 • Bezoek van traditionele Andes dorpjes
 • Authentieke ontmoetingen met inheemse families
 • Trektocht met lama’s
 • Chocolade en ceviche Work Shops
 • Het nieuwe wereldwonder Machu Picchu
 • Aangename familie hotels

Bekijk ook onze andere gezinsreizen:

1/ Vlucht naar Lima

Bij aankomst privétransfer naar uw hotel.

2/ Lima met de fiets (B, L)

Je fietst langs de kust naar de kunstenaars wijk Barranco. De wijk is bekend voor zijn Street art, koloniale gebouwen en kleurrijke houten huizen. Je daalt af naar de vissers wijk Chorillos waar je het meest typische gerecht van Peru proeft, de ceviche. Vrije namiddag

3/ Lima – Cuzco – Awanacancha – Pisac - Urubamba vallei (B)

Binnenvlucht naar Cuzco. Bij aankomst rij je meteen door naar de Urubamba vallei. Onderweg bezoek je de coöperatieve Awanacancha waar je de lama’s, alpaca’s en vicuña’s een eerste keer van dichtbij kunt zien. Het koloniale stadje Pisac wordt gedomineerd door een van de mooist gelegen Inca sites met aan de basis de grootste terrassen die de Inca ooit ontwierpen. Na de site bezoekt u nog het koloniale stadje en de artisanale markt. Je rijdt naar je verblijf gelegen in een prachtige tuin.

4/ Agro-toerisme Huallafara - Hogar Santa Rosa (B,L,D)

Bij aankomst in het typische dorpje Huayllafara word je op ceremoniële wijze ontvangen. Je wordt voor enkele uren opgenomen in de gemeenschap en maakt kennis met de tradities en gewoonten van de inheemse Andes bewoners. Na een traditionele lunch bezoek je het weeshuis Hogar Santa Rosa. Je er wordt ontvangen door de meisjes en brengt met hen al spelend de middag door.

5/ Wandeltocht met lamas (B, L, D)

’s Morgens maak je een korte wandeltocht met lama’s in de Urubamba vallei. Samen met de inheemse gidsen wandel je door pittoreske dorpjes en door het schitterende landschap. Bij aankomst op de wei waar de lama’s grazen staat er een heerlijke picknick klaar. Vrije namiddag.

6/ Huilloc - Pumamarca – Ollantaytambo (B, L)

Rit naar het dorpje Huilloc, gelegen in een van de meest ongerepte en authentieke valleien in dit gebied. De inheemse bevolking wist hier haar tradities te behouden en dat uit zich in de typische kleurrijke kledij. Na een bezoek aan het dorpje rij je verder naar de site van Pumamarca van waar u langs een oud Incapad terug wandelt naar Ollantaytambo. Ollantaytambo heeft een prachtige Incasite gedomineerd door een mysterieuze zonnetempel. Ook het oudste gedeelte van het stadje dateert uit de Inca tijd en behield zijn originele stratenplan.

7/ Machu Picchu (B)

Treinrit vanuit Ollantaytambo langs de oevers van de Urubamba rivier naar de legendarische Inca stad, Machu Picchu. Je privégids neemt je mee op ontdekking door deze fascinerende stad, één van de best bewaarde Inca steden. De prachtige ligging en de omliggende bergketens dragen bij tot de haast magische sfeer van de stad. In de namiddag terugkeer naar de Urubamba vallei.

8/ Chinchero – Moray – Maras – Cuzco (B)

Op de terugweg naar Cuzco bezoek je het dorpje Chinchero. Het 17e -eeuwse kerkje, met originele fresco’s, is gebouwd op de resten van een Incapaleis en biedt de mooiste uitzichten op de omliggende bergketens. Je brengt nog een bezoek aan het wevers dorpje Urpi en de cirkelvormige terrassen van Moray. In de zoutwinning van Maras wordt water afkomstig van een vulkanische bron opgevangen in een hele reeks bassins, gebouwd op de flank van de vallei. In de namiddag bereik je de oude Inca hoofdstad Cuzco.

9/ Cuzco – Chocolade Work Shop (B)

‘s Morgens wandeling door het historische centrum van Cuzco. Je wandelt door eeuwenoude steegjes naar één van de mooiste plaza’s van Zuid-Amerika met de indrukwekkende kathedraal en de jezuïeten kerk La Compania. De overdekte San Pedro markt is een van de meest authentieke en kleurrijke markten in Peru. Op het eind van de wandeling maak je in een chocolade atelier je eigen snoepjes.

10/ Cuzco (B)

Vrije dag om het charmante Cuzco op eigen houtje verder te verkennen.

11/ Cuzco – Lima (B)

Binnenlandse vlucht naar Lima. Bij aankomst bezoek je het koloniale Lima. Je wandelt rond de Plaza de Armas‭ met het presidentieel paleis, het stadhuis en de kathedraal. Het Santo Domingo klooster herbergt een grote verzameling religieuze kunst en de beroemde catacomben. Je rijdt naar de moderne wijk Miraflores en wandelt over de Malecon met zicht op de Stille Oceaan.

12/ Lima culinair - Terugvlucht (B)

‘s Morgens bezoek je eerst de traditionele markt van Surquillo waarna je leert hoe je een ceviche maakt. Lunch in een criollo restaurant waar je de typische gerechten van Lima proeft. Privétransfer naar de luchthaven op tijd voor je terugvlucht.

13/Aankomst te Brussel

Plaatsen Familie hotels – 3*
Lima (3n) Hotel Mariel (Appartement – 2 kamers)
Urubamba (5n) Las Casitas Arco Iris (Standard Rooms)
Cuzco (3n) Niños Hotel Meloc (Standard Rooms)
Prijzen van 15/01 tot 15/12/2024 Volwassene Kind (- 12 jaar)
Familie van 4 (2 kinderen) € 3.999 € 3.900
Familie van 3 (1 kind) € 4.575 € 4.270
Toeslag vluchten juli – augustus € 350 € 350