Reserveer uw individueel begeleide beleefreis 14 dagen Chili en Argentinië met huurwagen.

Ontdekking van het Merengebied in Noord-Patagonië. Hier wordt de Andes gevormd door een keten van besneeuwde vulkanen met aan de voet ervan uitgestrekte wouden en schitterende meren. Dit ongerepte natuurgebied is het thuisland van de inheemse Mapuche die hun cultuur en tradities wisten te behouden. Chiloé is een authentiek eiland met een mix van inheemse en Europese invloeden en een haast magische sfeer. U verkent dit gebied op een actieve manier in een comfortabele huurwagen.

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

Reserveer uw individueel begeleide beleefreis 14 dagen Chili en Argentinië met huurwagen.

Ontdekking van het Merengebied in Noord-Patagonië. Hier wordt de Andes gevormd door een keten van besneeuwde vulkanen met aan de voet ervan uitgestrekte wouden en schitterende meren. Dit ongerepte natuurgebied is het thuisland van de inheemse Mapuche die hun cultuur en tradities wisten te behouden. Chiloé is een authentiek eiland met een mix van inheemse en Europese invloeden en een haast magische sfeer. U verkent dit gebied op een actieve manier in een comfortabele huurwagen.

Bekijk ook onze andere privé begeleide rondreizen:

1-2/ Vlucht naar Santiago de Chile (-)

Ontvangst, transfer naar uw hotel en early check-in. Optioneel: City Tour Santiago of City Tour Valparaiso (internationale groep of individueel).

3/ Santiago – Temuco – Pucón (+-125km) (B)

Privé-transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Temuco in de regio Auracania. Bij aankomst, pick-up van uw huurwagen aan de luchthaven. Rit naar Pucón, gelegen aan de voet van de vulkaan Villarrica, aan de oostkant van het gelijknamig meer. Het stadje Pucón is een uitstekende uitvalsbasis om de nationale parken in de buurt te verkennen: Villarica, Huerquehue en Conguillo. In de parken vindt u een uitgebreid netwerk aan wandelpaden die je langs de watervallen, meren, warwaterbaden en door het uitgestrekte woud leiden. Een groot deel van de wouden in dit gebied bestaat uit oeroude Auracania bomen. Dit gebied is ook het thuisland van de inheemse Mapuche en u kunt dan ook kennismaken met hun cultuur en typische keuken.

4/ Pucón (B)

We raden een wandeling aan in het Huerquehue nationaal park waarna je kunt relaxen in een van de natuurlijke warmwaterbaden in de buurt van Pucón.

5/ Pucón – San Martín de los Andes (Argentinië) (+-195km) (B)

Vandaag rijdt u naar de grensovergang met Argentinië aan de voet van de Lanin vulkaan. Voor u de grens bereikt zijn er enkele prachtige wandelingen mogelijk in het Lanin nationaal park aan de voet van de immense vulkaan. Na het oversteken van de bergpas ziet u het landschap drastisch veranderen: van de glooiende weidelandschappen, indrukwekkende pieken en dichtbegroeide inheemse wouden van het Villarrica national park, naar de drogere maar kleurrijke pampa ‘s van het Lanín National Park. In de loop van de namiddag bereikt u het stadje San Martín de los Andes, gelegen aan het Lácan meer.

6/ San Martín de los Andes – Villa La Angostura (+-105km) (B)

Rit langs de beroemde Zeven Meren route naar Villa La Angostura. De route voert u door endemisch coihue- en alercebos langs de prachtige meren met op de achtergrond de besneeuwde Andesbergen. Langs de weg liggen uitstekende stopplaatsen die de beste panorama’s bieden over dit gebied dat grotendeels beschermd wordt in de nationale parken Lanin en Nahual Huapi. In de buurt van Villa La Angostura kunt u het kleurrijke schiereiland Quetrihué bezoeken, bekend om zijn mirte bomen.

7/ Villa La Angostura – Puyehue (Chili) (+-115km (B)

Vandaag rijdt u terug naar Chili over de Cardenal Antonio Samoré pas, waar u het Nahuel Huapi nationaal park verlaat en het Chileense Puyehue nationaal park betreedt. Dit is een van de mooiste doorsteken van de Andes tussen Argentinië en Chili.

8/ Puyehue (B)

Volledige dag om te genieten van de natuurpracht van het meer en het nationaal park van Puyehue. U hebt de keuze uit tal van wandelpaden en kunt na een verkenning van het park relaxen in de thermen van Puyehue.

9/ Puyehue – Puerto Varas (+-140km) (B)

Rit langs het Rupanco meer naar het derde grootste meer van Zuid-Amerika, Llanquihue. Deze streek werd eind 19e eeuw bevolkt door vooral Duitse migranten en die invloed is nog duidelijk zichtbaar in de architectuur van charmante stadjes als Puerto Octay en Frutillar. Bezoek zeker het theater en het museum in Frutillar. Tijdens de rit geniet u van de prachtige uitzichten op het meer en de immense Osorno vulkaan. De mooie rit eindigt in Puerto Varas aan de oevers van het Llanquihue meer.

10/ Puerto Varas - Chiloé – Castro (B)

U rijdt via Puerto Montt tot de ferry van Pargua en maakt de oversteek naar het eiland Chiloé. Dit eiland was eeuwenlang geïsoleerd en ontwikkelde een eigen culturele mix met inheemse Mapuche en Europese elementen. Dit authentieke eiland baadt in een eigen, haast magische sfeer. Na aankomst kunt u het dorpje Chacao bezoeken met zijn aantrekkelijk plein en kerk van San Antonio. Een andere optie zijn de eilandjes van Puñihuil in het westen, waar een pinguïn kolonie huist. U rijdt naar de hoofdstad Castro met de typische houten San Francisco kerk en de paalwoningen. Overnachting in een van de palafito’s.

11/ Castro – Cucao (+-100km) (B)

U rijdt naar het westen van het eiland naar het nationaal park Chiloé. Via de bosrijke omgeving rond het meer van Huillonco bereikt u het dorpje Cucao gelegen aan de ongerepte en woeste kusten van de Stille Oceaan. U kunt het nationale park te voet verkennen via een van de bewegwijzerde paden. Een andere prachtige wandeloptie is het pad naar de Muelle de los Almas. Dit is een heilige plek voor de inheemse bevolking van Chiloé, die een indrukwekkend uitzicht biedt op de kusten.

12/ Cucao – Castro – Puerto Montt – Santiago (B)

Op uw terugrit naar Puerto Montt bezoekt u het regionale museum en het Spaanse fort te Ancud en de artisanale markt van Dalcahue. U levert uw huurwagen in bij de luchthaven van Puerto Montt. Binnenvlucht naar Santiago. Bij aankomst transfer naar uw hotel.

13/ Santiago - Terugvlucht (B)

Op tijd voor uw internationale vlucht wordt u naar de luchthaven van Santiago gebracht.

14/ Aankomst Brussel

Charme hotels 3*sup – 4 *
Santiago de Chile (2n) Hotel Le Rève
Pucon (2n) Landhaus San Sebastian
San Martin de los Andes (1n) Hotel Le Chatelet
Villa La Angostura (1n) Hotel Sol de Arrayan
Peyuhue (2n) El Lodge Taique
Puerto Varas (1n) Hotel Casa Kalfu
Castro (Chiloé) (1n) Palafito 1326
Cucao (Chiloé) (1n) Refugio Palafito Cucao
BASIS 2 Pers./Prijs p.p. BASIS 4 Pers./Prijs p.p.
Prijzen geldig van 01/10/2024 tot 31/03/2024 € 3.965 € 3.705
Single toeslag € 1.355 € 1.355
Prijzen geldig van 01/10/2024 tot 31/03/2024 € 4.075 € 36585
Single toeslag € 1.405 € 1.405