Rondreis Kenia inclusief begeleide privé luxe safari reis van 10 dagen met Engelstalige gids-chauffeur. Voor deze vakantie in Kenia zijn er dagelijkse vertrekmogelijkheden.

De rijke dierenwereld en imponerende natuur in Kenia spreekt tot ieders verbeelding. Tijdens deze privé safari ontdekt u de indrukkwekkende kuddes olifanten in het Amboseli NP, de bijzondere vogelpopulatie aan Lake Nakuru en de grote diversiteit aan dieren in het mythische Masai Mara National Reserve. Na de safari geniet u van een verblijf aan de rustige stranden van Diani.

Ontdek ook onze andere unieke reizen naar Kenia: Kenia met het gezin

Bekijk ook onze andere begeleide belevenis rondreizen:

Rondreis Kenia inclusief begeleide privé luxe safari reis van 10 dagen met Engelstalige gids-chauffeur. Voor deze vakantie in Kenia zijn er dagelijkse vertrekmogelijkheden.

De rijke dierenwereld en imponerende natuur in Kenia spreekt tot ieders verbeelding. Tijdens deze privé safari ontdekt u de indrukkwekkende kuddes olifanten in het Amboseli NP, de bijzondere vogelpopulatie aan Lake Nakuru en de grote diversiteit aan dieren in het mythische Masai Mara National Reserve. Na de safari geniet u van een verblijf aan de rustige stranden van Diani.

Ontdek ook onze andere unieke reizen naar Kenia: Kenia met het gezin

Bekijk ook onze andere begeleide belevenis rondreizen:

1/ Brussel – Nairobi

Vlucht naar Nairobi en onthaal door onze lokale vertegenwoordiger. Transfer naar het hotel.

2/ Nairobi – Lake Nakuru National Park (B, L, D)

Ontbijt en kennismaking met uw Engelstalige privégids. Vertrek per minibus, met een dak dat opent tijdens safari’s, naar de Great Rift Valley. De regio telt verschillende zoutwater- en sodameren waarvan Lake Nakuru ongetwijfeld het meest bekende is. Bij het binnenrijden van het park doet u een safari te midden van een enorm rijke fauna en flora. Op de oever van het meer ziet u honderdduizenden flamingo’s (afhankelijk van het seizoen) en verder zijn er heel wat andere watervogels, buffels, antilopen en grappige wrattenzwijnen. Met een beetje geluk komt u oog in oog te staan met de grote katachtigen zoals leeuwen of luipaarden. Intrek in de lodge, avondmaal en overnachting.

3/ Lake Nakuru NP - Masai Mara National Reserve (B, L, D)

Na het ontbijt doet u een ochtendsafari in het Lake Nakuru National Park. Vertrek naar het Masai Mara National Reserve, een rit van ca. 4u. Dit is het mooiste natuurreservaat van het land en de noordelijke uitloper van de Serengeti-vlakte in Tanzania. Het reservaat met zijn enorme oppervlakte van 1500 km² trekt heel wat dieren aan, meer bepaald graseters: gnoes, buffels, zebra's, Masai-giraffen, Grantgazellen en de zeldzame zwarte neushoorn. Vele roofdieren sluipen rond in het dichte struikgewas op zoek naar een prooi. De leeuw, koning der dieren, en de Masaiherders zijn heer en meester over dit immense gebied. Intrek in uw lodge die gelegen is op de oever van de rivier Talek en avondmaal.

4/ Masai Mara National Reserve (B, L, D)

Volledige dag voor de ontdekking van de uitgestrekte vlakten van de Masai Mara, waarin duizenden antilopen, gnoes, olifanten en kleine gazellen zoals dikdiks rondlopen. In de rivieren Talek en Mara observeer je krokodillen en nijlpaarden. De Masai Mara is ook het decor voor een uniek natuurspektakel, de Grote Trek, met meer dan 1 miljoen gnoes, 600.000 zebra's en 400.000 gazellen die het hele jaar door rondtrekken in een cirkelvormig patroon op zoek naar nieuwe weiden. Het naast elkaar bestaan van deze drie soorten dieren wordt verklaard door hun complementaire en niet-concurrerende voedingsgewoonten die hen in staat stellen van dezelfde weiden te genieten. Hun zintuigen vullen elkaar zelfs zo aan dat ze over een heel efficiënt waarschuwingssysteem beschikken: gnoes hebben een uitstekend reukvermogen, zebra's hebben een zeer goed gezichtsvermogen en gazellen hebben een goed gehoor. Ze volgen de regens op zoek naar vers gras om hun indrukwekkende bevolking te voeden. Bij deze migratie wordt een min of meer nauwkeurig tijdschema aangehouden. Van juli tot eind september trekken ze de Masai Mara binnen en vervolgens keren ze terug naar de Serengeti in Tanzania. Avondmaal en overnachting in de lodge.

Optioneel: ballontocht over de Masai Mara.
Voor zonsopgang wordt u gewekt en naar de vertrekplaats gebracht. Het gevoel van sereniteit, drijvend in de wind in absolute stilte, de pracht en praal van de Masai Mara is onvergetelijk! Bij het eerste licht stijgt de ballon langzaam op. Terwijl de zonnestralen de savanne een goudgele kleur geven vaart de ballon geruisloos verder. Na een vlucht van ongeveer een uur nodigt de piloot u uit voor een champagneontbijt in de bush!

5/ Masai Mara – Nairobi (B, L, D)

Laatste privésafari in de voormiddag. De concentratie en de verscheidenheid van de wilde dieren is onvergelijkbaar. U krijgt nooit genoeg van de Masai Mara, omdat de savanne nooit dezelfde is. Het licht, de kleuren, de geuren, de verscheidenheid van dieren: eigenlijk verandert alles constant. Picknicklunch. Vertrek naar Nairobi. Intrek in het hotel en overnachting.

6/ Nairobi – Mombasa (met de trein) – Diani (B, D)

Na het ontbijt transfer naar het station van Nairobi. Vertrek naar Mombasa met de nieuwe Madaraka Express, die recent ingehuldigd is. Het is een treinreis van ca. 6u doorheen de heuvelachtige landschappen van Chyulu Hills en doorheen de savanne van Tsavo. Aankomst in begin van de namiddag en transfer naar het hotel Pinewood Beach Resort waar je 3 nachten verblijft (standaard kamer, half pension).

7 en 8/ Diani (B, D)

Verblijf in standaardkamer op basis van halfpension. Dit kleine charmehotel is een van onze favorieten in de regio van Diani, op 40 km ten zuiden van Mombasa. Het is gelegen aan een rustig stukje strand in het zuiden van de badplaats en biedt een heel persoonlijke en kwalitatieve service. Het hotel biedt optionele activiteiten en excursies aan.

9/ Diani – Mombasa – Terugvlucht (B)

Laatste dag aan de kust. Vrije lunch. In de late namiddag, transfer naar luchthaven van Mombasa en internationale vlucht naar Brussel.

10/ Brussel

PLAATSEN Charme Standaard (3*)
Nairobi (overnachting bij aankomst) Eka Hotel
Lake Nakuru (1n) Lake Nakuru Lodge
Masai Mara (2n) Mara Fig Tree Camp
Nairobi (1n) Hilton Garden Inn JKIA
Diani (3n) Pinewood Beach Resort

 

Periodes BASIS 2 Pers./prijs p.p. BASIS 4 Pers./prijs p.p. BASIS 6 Pers./prijs p.p. Toeslag single
01/11/24 – 21/12/24 € 3750 € 3420 € 3290 € 780
22/12/24 – 06/01/24 € 4690 € 4360 € 4150 € 1040
07/01/24– 29/02/24 € 3750 € 3420 € 3290 € 790
01/03/24– 31/03/24 € 3590 € 3350 € 3250 € 790
01/04/24– 30/06/24 € 3490 € 3130 € 2990 € 540
01/07/24– 31/08/24 € 4230 € 4150 € 3720 € 880
01/09/24– 31/10/24 € 3950 € 3590 € 3490 € 790

Mogelijke verlenging: bezoek aan de gorilla’s in Oeganda

Optionele ballontocht Masai Mara: € 825 pp

Extra transfer Nairobi – Mombasa per vliegtuig te doen: € 125 pp